Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Lis 2016 10:46 

niebieski
Jako że planuję w tym roku zrobić trasę samochodem [JNB]-->Kruger Park-->Góry Smocze-->[DUR], proszę o porady czy opłacalne jest wzięcie nawigacji wraz z wypożyczanym samochodem (dopłata 80ZAR/dzień) na 6 dni, czy jednak ktoś zna alternatywę w postaci prostego zaopatrzenia się w kartę SIM i korzystania z internetu mobilnego na terenie RPA, np. pakiet tygodniowego dostępu chociażby do pasma 2G?

Pozdrawiam

-- 19 Lis 2016 10:54 --

Dobra, odpowiedź wydaje się być prosta:

http://prepaid-data-sim-card.wikia.com/ ... uth_Africa
 Relacje PM off  

#2 PostWysłany: 19 Lis 2016 16:40 

Loty: 121
Kilometry: 264 274
A nie łatwiej jest korzystać z telefonu jako nawigacji?

Pobrać odpowiednią apke w PL (np. HERE we go), pobranie mapy RPA i używać na miejscu bez internetu.
 Relacje PM off
wicker lubi ten post.
wicker uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 06 Maj 2018 11:18 

niebieski
Ja kupiłem kartę SIM z Vodafone 250 ZAR: 100 za SIM + 150 za pakiet 1GB na lotnisku w JNB (w hali przylotów). Komórka służyła jako navi. Można też próbować z mapami offline (Google Maps, po ściągnięciu odpowiednich obszarów na telefon lub aplikacja OsmAnd).

Image
 Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Maj 2018 11:21 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 358 646
niebieski
Mapy offline działają bardzo dobrze.
Jak wspomniał @tomczas można na lostnisku kupić kartę sim z pakietem danych. Nam korzystanie na map google onlone zjadło ok. 150mb w tydzień
tomczas lubi ten post.

#5 PostWysłany: 07 Maj 2018 10:08 

Loty: 136
Kilometry: 310 011
Mapy offline to najlepsza opcja. Ja używałem maps.me Polecam!

#6 PostWysłany: 29 Cze 2018 08:34 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
srebrny
W CPT w VA Waterfront w salonie MTN nabili 2GB neta na tydzien plus 1GB dodatkowo na pierwsze dwa dni za 99ZAR. 4Zar za simkę. Wszystko trwalo 10 min - polecam :)
jaco027 lubi ten post.

[ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości