Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 92 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: "Myk"-nie pracuje?
#61 PostWysłany: 16 Mar 2012 15:18 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Lis 2011
Posty: 446
niebieski
Potwierdzam - u mnie też już działa.
_________________
odi profanum vulgus et arceo
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: "Myk"-nie pracuje?
#62 PostWysłany: 16 Mar 2012 15:23 

Rejestracja: 07 Lut 2012
Posty: 992
niebieski
Myk działa ale jest korzystny tylko dla gołego biletu z opłatami. Dziś przeliczało po kursie 4,21 cośtam, cośtam. Bagaż już nie wychodzi korzystnie tj.: 25 EUR przelicza na 119 zł czyli po kursie powyżej 4,75.
_________________
Takich dwóch jak nas trzech nie ma ani jednego.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: "Myk"-nie pracuje?
#63 PostWysłany: 16 Mar 2012 20:36 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Lip 2010
Posty: 321
Loty: 77
Kilometry: 121 350
niebieski
Jak ostatnio próbowałem kupić koleżance bilet przez "myk" to 1 E wyszło 6,75 zł :shock:
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#65 PostWysłany: 18 Paź 2012 16:28 

Rejestracja: 13 Lip 2012
Posty: 607
Loty: 41
Kilometry: 48 991
niebieski
Próbowałem dzisiaj zastosować "myk" ale dostałem komunikat

"Wykryto Błędy!Masz otwarte wiele okien witryny Ryanair, co może prowadzić do błędów w rezerwacji lotów. Prosimy zamknąć wszystkie okna Ryanair i rozpocząć ponownie."

Czy myk dalej działa ?
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#66 PostWysłany: 18 Paź 2012 16:44 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 Mar 2012
Posty: 392
niebieski
AFC napisał(a):
Próbowałem dzisiaj zastosować "myk" ale dostałem komunikat

"Wykryto Błędy!Masz otwarte wiele okien witryny Ryanair, co może prowadzić do błędów w rezerwacji lotów. Prosimy zamknąć wszystkie okna Ryanair i rozpocząć ponownie."

Czy myk dalej działa ?


Działa.

1. Wchodzisz na stronę w wersji GB
2. Wyszukujesz interesujący Cię lot (np. Barcelona -> Fuerta)
3. Captcha
4. Zaznaczasz ten który jest ok
5. Czyścisz Cookies (najlepiej wszystkie bo ryanair zapodaje cookie z wszystkich swoich 4 stron)
6. Wchodzisz znów na wersję GB w innym oknie przeglądarki (tamtego okna nie zamykasz)
7 Wyszukujesz lot z Polski (dowolny)
8 Znów captcha (ponieważ nie ma już cookie)
9. Zaznaczasz jakikolwiek lot
10. Wracasz do poprzedniego okienka (z lotem który chcesz zakupić) i klikasz select na locie, który Cię interesuje

Przed chwilą sprawdzałem, działało. Inna sprawa, że kurs euro wychodzi 4,22 czyli nie złodziejski, ale gorszy niz wychodził kiedyś (kiedyś oscylował mi w granicach kursa kupna euro w bankach).

Pamiętajcie, że jak zaznaczacie lot z PL, to aby liczba osób dla których chcecie kupić bilet = liczbie osób na lot, który rzeczywiście chcecie kupić.


Dodam tylko, że do czyszczenia wybranych cookies (jeśli ktoś nie chce czyścić wszystkich) idealnie nadaje się opera (nie trzeba instalować żadnych dodatków). Wchodzicie w:
ustawienia
Wyczyść historię przeglądania...
Szczegóły...
Zarządzaj ciasteczkami

Pojawi się okienko z wszystkimi cookie, wpisujecie w wyszukiwarce "ryan" i wyświetlą wam się cookie z wszystkich stron ryanaira, być może do zastosowania myku wystarczy skasować jedno, ale nie chciało mi się testować.
Góra
 Relacje PM off  
 
#67 PostWysłany: 18 Paź 2012 17:44 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Kwi 2010
Posty: 2801
niebieski
dopóki beda zaposywali te dane w sesji = musi dzialac... conajwyzej sposób skomplikowanie sie zwiekszy, ale jak widac (kolega u gory) ciagle da sie to obejsc..
Góra
 Relacje PM off  
 
#68 PostWysłany: 22 Paź 2012 18:22 

Rejestracja: 22 Paź 2012
Posty: 6
Korzystając z tego wątku chciałbym się upewnić czy przy płatnością polską kartą walutową rozliczaną w EUR (BZWBK) za lot poza Polską np. w Hiszpanii, zostanie pobrana dokładnie taka sama kwota w EUR jaka podana jest na stronie Ryanair, tzn. czy przypadkiem Ryanair nie przeliczy jej na PLN (pomimo, że karta jest w EUR) a potem BZWBK z powrotem z PLN na EUR?
Góra
 Relacje PM off  
 
#69 PostWysłany: 22 Paź 2012 18:27 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 Mar 2012
Posty: 392
niebieski
Nie, pobierze Ci wtedy w PLN. Aby pobrał np. w EURO musisz wejść przez stronę brytyjską i gdy już przyjdzie do płacenia, po wpisaniu do końca numeru karty, powinno pojawić się powyżej "More Information". po kliknięciu na ten napis, powinno pojawić się okienko z checkboxem do odhaczenia, aby pobrało w walucie EURO w przypadku lotu z Hiszpanii.


Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.


Ostatnio edytowany przez Roku, 22 Kwi 2016 10:52, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
Góra
 Relacje PM off  
 
#70 PostWysłany: 22 Paź 2012 18:51 

Rejestracja: 22 Paź 2012
Posty: 6
Nie pojawia mi się link "More inforfmation".

W numerze karty zaszyta jest waluta, dlatego po wpisaniu numeru nie pojawiała mi się ww. opcja. Tak więc dla karty w EUR nie trzeba nic dodatkowego robić, żeby została pobrana kwota w EUR bez żadnych zbędnych przewalutowań.


Ostatnio edytowany przez Roku 22 Kwi 2016 10:51, edytowano w sumie 2 razy
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
Góra
 Relacje PM off  
 
#71 PostWysłany: 22 Paź 2012 18:57 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 Mar 2012
Posty: 392
niebieski
Screeny robiłem w chwili pisania postu więc musi Ci się pojawić.

1. Skasuj wszystkie cookie ryanaira
2. Zmień wersję strony na wersję brytyjską
3. Przejdź do ostatniego etapu gdzie wpisuje się dane karty, More Information pojawi się w momencie gdy wpiszesz do końca numer karty i klikniesz gdziekolwiek na stronie (tak jak to jest na screenie).


Ostatnio edytowany przez Roku, 22 Kwi 2016 10:52, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
Góra
 Relacje PM off  
 
#72 PostWysłany: 22 Paź 2012 19:47 

Rejestracja: 22 Mar 2010
Posty: 111
greenday napisał(a):
Korzystając z tego wątku chciałbym się upewnić czy przy płatnością polską kartą walutową rozliczaną w EUR (BZWBK) za lot poza Polską np. w Hiszpanii, zostanie pobrana dokładnie taka sama kwota w EUR jaka podana jest na stronie Ryanair, tzn. czy przypadkiem Ryanair nie przeliczy jej na PLN (pomimo, że karta jest w EUR) a potem BZWBK z powrotem z PLN na EUR?


Witam, mam konto i kartę walutowa eur z mbanku, kupowałem we wrześniu bilety PMI-CRL i bez żadnych kombinacji skasowało mnie dokładnie taka kwotę jak na stronie. Zadnych przewalutowan nie było, nic przy płatności nie zaznaczalem.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk


EDIT: Nie zauważyłem braku cytatu, dopiero rozgryzam Tapatalk.


Ostatnio edytowany przez connexBB 24 Paź 2012 08:39, edytowano w sumie 2 razy
Góra
 Relacje PM off  
 
#73 PostWysłany: 22 Paź 2012 19:53 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Kwi 2010
Posty: 2801
niebieski
cieszymy sie, ale co to ma wspolnego z tematem? Płaciłeś za bilety w euro kartą w euro, cięzko, żeby scinągnęło ci w innej walucie..


Ostatnio edytowany przez Roku, 22 Kwi 2016 10:52, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
Góra
 Relacje PM off  
 
#74 PostWysłany: 12 Wrz 2013 09:20 

Rejestracja: 12 Wrz 2013
Posty: 1
Nie wiem, jak wy to robicie...
Ja nawet na swieżej przeglądarce, wchodze w link http://www.ryanair.com/en
daje kraków -> edynburg, wszytsko jest po ang, daje dalej, wpisuje captcha i co? dalej wszytko po angielsku, a cena po polsku :/

Ale jak daje z Edynburga do Krakówa, to są funty :/


Ostatnio edytowany przez Roku, 22 Kwi 2016 10:53, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
Góra
 Relacje PM off  
 
#75 PostWysłany: 12 Wrz 2013 10:17 
Redaktor F4F

Rejestracja: 08 Kwi 2012
Posty: 3851
Loty: 39
Kilometry: 33 222
Wszystko jest po angielsku, bo jesteś na angielskiej wersji strony.

Polska: http://www.ryanair.com/pl

Co do zmiany wauty, prościej chyba już nie można: http://silesiair.com.pl/jak-zmienic-wal ... w-ryanair/
Góra
 Relacje PM off  
 
#76 PostWysłany: 29 Sty 2014 21:47 

Rejestracja: 09 Mar 2012
Posty: 965
niebieski
Jak sprawdzić na ile przeliczy np. 32,99GBP Ryanair na PLN? Jestem już na kroku z numerami karty itp. a kwota nadal w GBP i nic o złotówkach nie widzę. A pytam, bo nie wiem czy opłaca się kombinować jak można kupić normalnie :) Kiedyś była jakaś ramka z "więcej informacji" (zrzut ekranu parę postów wcześniej) i było tam napisane kwota w PLN obok waluty kraju wylotu no i ten nieszczęsny kwadracik, by nie było jakiegoś tam podwójnego przewalutowania (domyślam się, że to już nieaktualne, bo coś nie widać nic w oknie płatności).
Góra
 Relacje PM off  
 
#77 PostWysłany: 29 Sty 2014 21:51 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 Gru 2012
Posty: 1557
Loty: 479
Kilometry: 615 649
niebieski
"Nieszczęsny kwadracik" pojawia się po wpisaniu numeru karty...
_________________
Image


Ostatnio edytowany przez Roku, 22 Kwi 2016 10:53, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
Góra
 Relacje PM off  
 
#78 PostWysłany: 02 Mar 2014 04:02 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 Lip 2013
Posty: 682
Loty: 2
Kilometry: 14 922
Miałem dzisiaj bardzo korzystny kurs stosując "myk" przy przeliczeniu funtów na złotówki. Dzisiejszy kurs średni to 1 GBP = 5,05 PLN, a "myk" w Ryanair dawał mi 4,97. Pomijając już inne koszty transakcyjne jeśli ktoś nie ma karty w GBP, różnica jest dość znacząca.
_________________
Dlaczego polski maluch (126p) jeździ po ulicach Kuby? Jak zostać papieżem? Jak wielbłąd może żyć bez wody? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań w filmach WłóczyMiSie na YouTube
Góra
 Relacje PM off  
 
#79 PostWysłany: 22 Kwi 2016 10:49 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 Paź 2012
Posty: 294
Loty: 20
Kilometry: 35 118
niebieski
jest teraz opcja na płacenie w walucie polskiej za loty z zagranicy do kraju na stronie Ryanair?
_________________
Codzien­nie pat­rz na świat, jak­byś oglądał go po raz pierwszy.
Góra
 Relacje PM off  
 
#80 PostWysłany: 22 Kwi 2016 11:01 

po wyczyszczeniu ciasteczek po staremu wchodzisz na
https://legacy.ryanair.com/

sposobem starym jak świat
http://silesiair.com.pl/jak-zmienic-wal ... w-ryanair/
Góra
 PM off
MaciekM uważa post za pomocny.
 
 
 [ 92 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 6 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group