Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wydzielony wątek o HolidayCheck: holidaycheck-ge-100-mil-m-m-za-recenzje-hotelu,1574,110641

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8250 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 413  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 14 Lip 2011 11:48 
Awatar użytkownika

to ja sie jeszcze spytam: czy na amerykanskim tryp tez naliczaja M&M i gdzie wpisac numer karty

Wycieczka do Goa za 2618 PLN 🌴 Loty do Indii + 11 nocy w 4* hotelu ze śniadaniami 🇮🇳 Wycieczka do Goa za 2618 PLN 🌴 Loty do Indii + 11 nocy w 4* hotelu ze śniadaniami 🇮🇳
Zimowa wycieczka na Sycylię 🌋 Loty i hotel w Taorminie ze śniadaniami (i widokiem na morze) za 806 PLN 😍 Zimowa wycieczka na Sycylię 🌋 Loty i hotel w Taorminie ze śniadaniami (i widokiem na morze) za 806 PLN 😍
#242 PostWysłany: 14 Lip 2011 12:04 

platynowy
marek2011 napisał(a):
Mile są naliczane do ok. 2 tygodni po zatwierdzeniu recenzji. Ważne jest to, że nie mogą, przynajmniej teoretycznie, być naliczane na ten sam numr M&M, na który w tym samym czasie idą mile z konta niemickiego.

Dzięki, pewnie tu jest pies pogrzebany.

#243 PostWysłany: 14 Lip 2011 18:43 

olenka napisał(a):
mucha napisał(a):
olenka napisał(a):
odcinek DRS-FRA zamierzam kupić osobno rzez Lufthansę

czy można wyciągnąć więcej punktów?

Punktów nie, ale dzięki voucherowi https://promotion.lufthansa.com/unicum/ możesz zaoszczędzić 20€.

ja nie płacę, ale się przyda prywatnie :)

znalazłam jeszcze jedną kombinację Expedia.de+payback :)

To dotyczy niemieckiego paybacku?

#244 PostWysłany: 14 Lip 2011 18:55 

Loty: 31
Kilometry: 89 760
niebieski
Mile z indyjskiego tripadvisor są naliczane w okolicach 10-tego następnego miesiąca. Nie ma z tym najmniejszego problemu.
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 14 Lip 2011 22:58 

basienqa napisał(a):
olenka napisał(a):
znalazłam jeszcze jedną kombinację Expedia.de+payback :)

To dotyczy niemieckiego paybacku?

tak. przelicznik mają taki o jakim marzę w polskim 1 punkt payback = 1 mila
 Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 14 Lip 2011 23:17 

HON fly4free
Zgodnie z warunkami, uczestnikiem PB w Niemczech może być tylko osoba tam zamieszkująca. Ktoś to weryfikuje, czy można wpisać jakis tam adres i tyle?
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 15 Lip 2011 06:02 

niebieski
A co Ci da zapisanie się do niemieckiego Paybacka? Będziesz robił zakupy w DE?
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 15 Lip 2011 08:18 

HON fly4free
osiek napisał(a):
A co Ci da zapisanie się do niemieckiego Paybacka? Będziesz robił zakupy w DE?

Robie dość sporo rezerwacji, nie tylko dla siebie, i moge je puszczać przez expedię .de zamiast amerykańską (gdzie tez jest program lojalnościowy) - za rezerwacje hotelowe jest np. 500 punktów PB = 500 mil wg niemieckiego przelicznika.
 Profil Relacje PM off  

#249 PostWysłany: 15 Lip 2011 13:51 

marek2011 napisał(a):
Zgodnie z warunkami, uczestnikiem PB w Niemczech może być tylko osoba tam zamieszkująca. Ktoś to weryfikuje, czy można wpisać jakis tam adres i tyle?

Podobno tak jak w polskim można wziąć sobie kartę u partnera i zarejestrować przez internet. Pomieszkuję w Niemczech, więc nie mam pojęcia czy są jakieś konsekwencje niepoprawnego adresu. Mamy dwie karty: osoba, która więcej lata ma niemiecką kart a ja, póki co, polską.
Nie wiem czy niemiecki payback można dołączyć do polskiego miles&more.
 Profil Relacje PM off  

#250 PostWysłany: 15 Lip 2011 19:23 

Mam pytanie: ile z waszego doświadczenia trwa naliczenie mil za wypożyczenie auta (Avis) oraz noclegi w hotelach sieci Accor? czekam już ok. miesiąca i nic.
 Profil Relacje PM off  

#251 PostWysłany: 15 Lip 2011 20:59 

HON fly4free
Z milami za pobyty w hotelach miałem raczej złe doświadczenie: średnio w połowie przypadków musiałem albo prosić o naliczenie zaległych mil (procedura upier.... bo trzeba wysylać wypełnione druki i oryginały rachnunków do Niemiec) albo kontaktować się z obsługą programow lojalnościowych danego hotelu/sieci i prosić o naliczenie mil (to zwykle jest dużo szybsze pod warunkiem że rezerwacja była dokonana przez strone hotelu lub system rezerwacyjny sieci). Problemy miałem i np. w Best Western i w Accor. W innych sieciach, np. Hilton, obywa się bez problemów.

Sprawdź sobie natomiast, czy za konkretny pobyt przyslugują w ogole mile bo tu są różne haczyki, np. stawki preferencyjne, lub sposb rezerwacji noclegow np. poza stropną hotelu/sieci może wykluczać czasami naliczenie mil.
 Profil Relacje PM off  

#252 PostWysłany: 16 Lip 2011 11:55 

Dzięki Marek. Tego potrzebowałem. Chwilowo wstrzymam się jeszcze z upominaniem się, bo nigdzie się nie pali ale prawdopodobnie będę musiał.

Z tego co się dowiedziałem w hotelu to odbywa się tak, że oni naliczają prędko a opóźnienia są po stronie M&M.

Za to czekam już miesiąc na naliczenie w Avisie i nic.
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 18 Lip 2011 13:04 

marek2011 napisał(a):
moim zdaniem, żeby wymiana mil była opłacalna , trzeba minimalnie wycisnąc z nich tyle, aby na każde 10 tys mil przypadalo 500 zł "zysku" (a są i takie opłcje, gdzie jedna mila wychodzi i po 10 gr, a nie 4-5) . W Europie tez zazwyczaj nie bardzo sie to opłaca, chyba że ktoś ma sztywny termin podróży i są na ten termin czy kierunek drogie bilety (z reguły jakies kierunki bałkańskie).

reasumując, na Waszym miejscu kupiłbym bilet w cenach rynkowych a z wykorzystaniem mil, przynajmniej na bKK w Austrian się wstrzymał.

Ja planuję wydać swoje mile na lot na Kubę w styczniu 2012. Myślicie że to dobry pomysł z punktu widzenia efektywności wykorzystania mil?

Opłaty lotniskowe to ok 1250 PLN/os. czyli niemało, ale z drugiej strony na większości dalekich tras są nawet wyższe. Generalnie interesuje mnie kierunek pd. Ameryka lub Karaiby. Kubę wybrałem głównie ze względu na to że kto wie jak długo jeszcze utrzyma się tam obecna sytuacja i wyjątkowość tego kraju.

#254 PostWysłany: 18 Lip 2011 14:03 

platynowy
Tadex71 napisał(a):
Ja planuję wydać swoje mile na lot na Kubę w styczniu 2012. Myślicie że to dobry pomysł z punktu widzenia efektywności wykorzystania mil?

Pewnie tak, ale jakimi liniami chcesz tam dolecieć?

#255 PostWysłany: 18 Lip 2011 15:03 

mucha napisał(a):
Tadex71 napisał(a):

Pewnie tak, ale jakimi liniami chcesz tam dolecieć?

Condor Airways. W tej chwili w M&M są tylko loty do końca października do Varadero (i to już absolutna resztka). Ale dzwoniłem do niemieckiego M&M i mi powiedzieli że loty na kolejne pół roku z Condora będą dodane do systemu M&M na początku sierpnia. A że Condor lata tam cały rok to mam nadzieję że będą bilety na styczeń. Choć oczywiście pewności nie mam.

#256 PostWysłany: 18 Lip 2011 15:48 

HON fly4free
Kuba ciekawa sprawa i bilety na ogół dość drogie, nie licząć jakiś okazji w kategorii lastów.
Nie wiem skąd dokładnie zamierzasz lecieć, ale sprobój wziąć dolot do Niemiec LOTem a nie Lufthansą - podatki powinny wtedy być nieco niższe.
 Profil Relacje PM off  

#257 PostWysłany: 18 Lip 2011 16:02 

marek2011 napisał(a):
Kuba ciekawa sprawa i bilety na ogół dość drogie, nie licząć jakiś okazji w kategorii lastów.
Nie wiem skąd dokładnie zamierzasz lecieć, ale sprobój wziąć dolot do Niemiec LOTem a nie Lufthansą - podatki powinny wtedy być nieco niższe.

Dzięki za info - też właśnie nie widziałem za bardzo tanich lotów. A co do podatków - ja po prostu w systemie M&M wybieram Warszawa - Varadero. I już cały lot jest za mile. Więc chyba nie mam już wtedy wpływu na wysokość podatków?

#258 PostWysłany: 18 Lip 2011 17:38 

HON fly4free
Generalnie jest tylko ewentualnie pole panerwu z linia obsługującą dolot. Wybierając - o ile jest to technicznie mozliwe z uwagi np. na godziny połączeń itd, ale z Warszawy raczej tak - te wersje, w ktorych na dolocie operuje LOT podatki powinny być trochę niższe niż wowczas, gdy operuje LH - ale być może ta kwota ktora podałes dotyczy juz przelotów z LO na pierwszym odcinku; sprawdż sobie to. Zawsze tez mozna złożyć rezerwacje przez centrum M&M, wtedy mozna dobrać inne doloty niż sugeruje system. Cieżko mi powiedzieć w tym momencie, czy i jaka byłaby róznica - poprostu tzreba sprawdzić wersje z LO i LH i porównać.
 Profil Relacje PM off  

#259 PostWysłany: 18 Lip 2011 18:23 

Dzięki za info - nie wiedziałem że można tak kombinować. Aczkolwiek zauważyłem że jak na stronie M&M wybieram różne daty to wysokość podatków się różni o te kilkadziesiąt zł - pewnie to właśnie kwestia tego że w zależności od dnia wylotu system automatycznie przydziela dolot raz LOTem raz LH. Na pewno zwrócę bliższą uwagę jak już będę rezerwował.

#260 PostWysłany: 19 Lip 2011 09:30 

Loty: 723
Kilometry: 2 468 601
Zbanowany
Tadex71 napisał(a):
Kubę wybrałem głównie ze względu na to że kto wie jak długo jeszcze utrzyma się tam obecna sytuacja i wyjątkowość tego kraju.

Pewnie jeszcze długo :lol:
Ja pierwszy raz poleciałem na Kubę 20 lat temu, kiedy w Europie upadały jeden po drugim reżimy, chciałem być naocznym świadkiem upadku Fidela, siedziałem tam miesiąc i się nie doczekałem.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8250 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 413  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości