Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: miejsce pobytu?
#1 PostWysłany: 26 Sie 2015 21:45 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Paź 2013
Posty: 372
Loty: 88
Kilometry: 206 676
niebieski
Czy przy wypełnianiu deklaracji w samolocie można zostawić rubrykę dotyczącą miejsca pobytu niewypełnioną?
Do Chicago przylatujemy tylko na dwa dni, potem lecimy do Las Vegas i tam dopiero mamy zarezerwowany 2 nocleg. W Chicago nie mamy żadnych rezerwacji... Był ktoś z Was w podobnej sytuacji?
_________________
Moje relacje:
2017 - Tajlandia/Kambodża
2016 - Bałkany
2015 - Zachodnie Wybrzeże USA
2014 - Maroko
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: miejsce pobytu?
#2 PostWysłany: 26 Sie 2015 21:47 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 Lut 2012
Posty: 5420
Loty: 151
Kilometry: 307 473
niebieski
Na 90% nie ominie Cię pytanie: gdzie się zatrzymujesz. Pewnie jak ładnie wytłumaczysz to Pan zrozumie - ewentualnie wpisz od razu hotel w LV. Możesz też zrobić rezerwację zwrotną w Chicago (potem nawet od razu ją anulować) ale mieć przy sobie wydruk potwierdzenia z czasu jak jeszcze była aktualna :D I problem niewygodnych dodatkowych pytań z głowy :)
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: miejsce pobytu?
#3 PostWysłany: 26 Sie 2015 21:58 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Paź 2013
Posty: 372
Loty: 88
Kilometry: 206 676
niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
Na 90% nie ominie Cię pytanie: gdzie się zatrzymujesz. Pewnie jak ładnie wytłumaczysz to Pan zrozumie - ewentualnie wpisz od razu hotel w LV.

Pierwszą pewną rezerwacje mamy 5 dni po przylocie w Sedonie. Gdzie czytałam, że można w rubryce wpisać po prostu "roudtrip", ale jakoś nie jestem przekonana, tym bardziej, że pytanie po raz pierwszy pojawi się już pewnie w Dusseldorfie gdzie mamy międzylądowanie...
szymonpoznan1 napisał(a):
Możesz też zrobić rezerwację zwrotną w Chicago (potem nawet od razu ją anulować) ale mieć przy sobie wydruk potwierdzenia z czasu jak jeszcze była aktualna :D I problem niewygodnych dodatkowych pytań z głowy :)

Z tego co się orientuje takie rezerwacje trzeba anulować najpóźniej 24 godziny przed planowanym noclegiem, żeby nie płacić kary.. lądujemy o 15 w Chicago, wtedy na anulację będzie już za późno... ;/
_________________
Moje relacje:
2017 - Tajlandia/Kambodża
2016 - Bałkany
2015 - Zachodnie Wybrzeże USA
2014 - Maroko
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: miejsce pobytu?
#4 PostWysłany: 26 Sie 2015 22:00 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Mar 2013
Posty: 2846
Loty: 449
Kilometry: 1 059 116
niebieski
Rezerwujesz, drukujesz potwierdzenie, anulujesz. O to chodzilo w poprzednim poscie.
_________________
Carpe Diem.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: miejsce pobytu?
#5 PostWysłany: 26 Sie 2015 22:02 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 Lut 2012
Posty: 5420
Loty: 151
Kilometry: 307 473
niebieski
Wg mnie kwestia wytłumaczenia wszystkiego co planujesz i pewnie i roundtrip przejdzie :) Ja mimo wszystko wpisałbym albo pierwszy nocleg który mam zaplanowany, albo tak jak pisałem. Anulować można już dziś :D Byleby wydrukować sobie potwierdzenie - nikt w systemie bookingu czy innego OTA tej rezerwacji szukać nie będzie :P

U mnie na 2 wjazdy do USA nikt potwierdzenia z hotelu nie chciał, ale widziałem w kolejce, że od niektórych osób prosili, więc to jest tak na zabezpieczenie, żeby nie musieć za dużo tłumaczyć :)

Edit: dokładnie tak jak Aga napisała ;)
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: miejsce pobytu?
#6 PostWysłany: 28 Sie 2015 16:37 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Sty 2012
Posty: 3392
HON fly4free
Ogolnie dla 120% bezpieczenstwa mozesz zrobic tak jak napisala Aga.

Ale ogolnie chodzi o to, aby podac jakikolwiek sensowny adres. Nawet jak moasz potwoierdzone cpos dopiero na 3-4 noc, to wybierz sobie jakis "ladny" hootel na 1 noc i wpisz jego adres. jedyna uwaga - dobrze by bbylo gdyby to byl jakis fizyczny adres hotelu a nie cos w 100% wirtualnego, bo przy jakims minimalnym procencie pecha moze ktos bedzie chial to sprawdzic albo na przyklad mieszka w okolicy i rozpozna "scieme".
Cwiczone wielokrotnie - adres hotelu 4*, 5* w okolicy hotelu na pierwsza noc, nawet jesli w rezerwacji zaszly zmiany i faktyczna nocka byla dzies indziej.
_________________
navigare necesse est
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group