Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 120 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 12 Lip 2016 09:10 

Loty: 192
Kilometry: 231 698
niebieski
@Darek9634 Wycieczka z firmą Tide kosztuje 300 (bez znaczenia czy kupisz łączony czy nie, przynajmniej tak stwiedził sprzedawca), a prom w dwie strony kupowany osobno to 102 + autobus Boreal w dwie strony 175. Czyli taniej. Nie rozumiem też po co iść na Sole skoro można sobie kupić ten bilet w aplikacji i pojechać z przesiadką.
 Relacje PM off  

#82 PostWysłany: 12 Lip 2016 10:02 

Zainstalowałem tą aplikację.
Apka Kolumbusa wymaga podania na stałe danych z karty (łącznie z trzycyfrowym kodem) a ja nie jestem do takich rzeczy przekonany. Tym bardziej, że to jednorazowy wyjazd.
 Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 01 Wrz 2016 14:13 

Droga wyjazdowa z lotniska na autostradę jest w remoncie. Nie funkcjonują zatoczki autobusowe, a pas awaryjny jest oddzielony słupkami. Cieżko znaleźć dobre miejsce do łapania stopa. Ja się dzisiaj ustawiłem tuż za ostatnim rondem przed autostradą. Po ok. 15 minutach zabrał mnie jeden gość ;)
 Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 30 Sty 2017 10:39 

Loty: 437
Kilometry: 749 824
niebieski
Ktoś może ostatnio jechał z lotniska do Stavanger i z powrotem?
Wyszukiwarka Kolumbus nie pokazuje w ogóle autobusu nr 9 nawet w dni robocze.
Lecę na jednodniówkę w sobotę 4 lutego i z racji założeń niskobudżetowych nie chciałbym korzystać z Flybussa ;)

#85 PostWysłany: 06 Lut 2017 08:00 

niebieski
Wróciłem ze Stavanger, więc może się komuś przydać info:

Autobus nr 9 został wycofany z rozkładu jazdy.
Najtańszą opcją dostania się z lotniska do centrum Stavanger jest jazda z lotniska (Sola Flyplass) autobusem Nr 42 i przesiadka w Sande Terrasse na autobus Nr 7 lub w Jasund na autobus Nr 2.
Ostatni poranny autobus Nr 42 rusza o 8:47, kolejny dopiero po 18, więc jeśli się nie zdąży na ten poranny, to trzeba przespacerować się na autobus Nr 7 (około 4km).

Powrót również z przesiadką:
Najpierw autobusem Nr 3 do Forus Ost, następnie autobusem Nr 42 pod samo lotnisko, lub autobusem Nr 2 do Jasund i dalej również autobusem Nr 42.
Autobusy powrotne jeżdżą do wieczora i jest ich dużo więcej, niż w pierwszą stronę.

Powyższy rozkład tyczy się soboty. W pozostałe dni tygodnia może to wyglądać inaczej.
Podróż najlepiej planować na stronie https://www.kolumbus.no/en/

Bilet pojedynczy ważny jest przez godzinę od momentu zakupu (należy pamiętać, żeby kupować bilet w automacie chwilę przed odjazdem, żeby zdążyć dojechać do celu na jednym bilecie).
Bilet u kierowcy kosztuje 55 NOK, w biletomacie 35 NOK.
Na lotnisku nie widziałem, żadnego biletomatu, natomiast w Stavanger jest m.in. w budynku dworca autobusowego (obok sklepu 7 Eleven).
Płatność u kierowcy tylko gotówką, natomiast w biletomatach tylko kartą.

Oprócz w/w, jeżdżą jeszcze autokary Flybuss, ale koszt biletu w jedną stronę wynosi ponad 200 NOK.
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#86 PostWysłany: 13 Lut 2017 13:46 
Awatar użytkownika

HON fly4free
26.03 mam jednodniowke z Katowic
czasu na miejscu niewiele samolot laduje 9,10 a powrot 14,55
przegladam od czasu do czasu warianty dostania sie do centrum
117 NOK bilet OW www.flybussen.no
przy 4 osobach mozna jeszcze rzucic okiem na http://mtaxi.no lotnisko-miasto 4 osoby OW 444 NOK

skad to info ?
Runo-88 napisał(a):
jeżdżą jeszcze autokary Flybuss, ale koszt biletu w jedną stronę wynosi ponad 200 NOK.
 Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 13 Lut 2017 14:13 
Awatar użytkownika

srebrny
przy 4 osobach to nie lepiej autko wziąć?
w porządnym sixt masz za 270 pln, wliczone 100 km więc można po okolicy pobujać
dużo nie spalisz a z tego co widzę to opłata za wjazd do miasta śmieszne 20 NOK

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
 Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 13 Lut 2017 14:51 

niebieski
@‌correos‌
Wydaje mi się, że bilety na Flybussa drożeją z czasem. Ja sprawdzałem ceny na kilka dni przed moim wyjazdem (4.02) i bilet do centrum kosztował 204 NOK, natomiast obecnie na dzień 26.03 taki bilet kosztuje 117 NOK.

Jako alternatywę dla wizyty w samym Stavanger (z uwagi na mało czasu) polecam spacer z lotniska na plażę. Z terminala to będzie ok. 30 minut marszu. Na miejscu warto przemaszerować się w stronę południową :)

Załącznik:
1.jpg

Załącznik:
2.jpg

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.

#89 PostWysłany: 15 Lut 2017 10:27 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@‌cypel‌ Trafna sugestia z autem.
Ja na te chwile sklaniam sie ku zakupowi biletu RT na flybussen, 180 NOK płacac aliorkantorem w $ wyjdzie +/- 90 pln
i koszt porownywalny z wynajmem auta na 4 osoby gdy dolicze paliwo parking oplata wjazdowa wszelkie blokady/zwroty na karcie kredytowej.
Czasu malo by krecic kolka po okolicy autem :(
Załącznik:
aa.JPG

Załącznik:
bb.JPG

Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 18 Lut 2017 15:25 
Awatar użytkownika

Loty: 354
Kilometry: 563 257
platynowy
@‌Runo-88‌ dzięki za ważne info odnośnie zmian w komunikacji miejskiej. opcja przesiadkowa nie wygląda aż tak strasznie, jak na początku może się wydawać.

a swoją drogą, to liczę na to, że w sezonie czyli gdzieś +/- pod koniec czerwca mogą jeszcze zajść jakieś zmiany w komunikacji miejskiej:
- zwiększona częstotliwość kursów
- przywrócenie 9 (wersja optymistyczna ;) )

Image
 Relacje PM off
Runo-88 lubi ten post.

#91 PostWysłany: 13 Mar 2017 21:55 

Wieści z wczoraj :)
Droga wyjazdowa z lotniska na autostradę nadal jest w remoncie. Co do Flybussen - u kierowcy można kupić bilet zarówno gotówką, jak i kartą. Kupiony od razu w dwie strony kosztuje 200 NOK; w jedną bodajże 117 NOK.

#92 PostWysłany: 24 Mar 2017 10:42 
Awatar użytkownika

HON fly4free
przystanki na ktorych zatrzymuje sie Flybussen w centrum sa jakos widocznie oznaczone
czy trzeba chodzic od jednego do drugiego i sprawdzac na ktorym konkretnie sie zatrzymuje?
 Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 27 Mar 2017 06:31 
Awatar użytkownika

HON fly4free
FLYBUSS - kierowca w obie strony - mezczyzna dobrze juz po 60-tce
usmiechniety, wsiadajacych wita, pomaga wejsc pasazerom z bagazem - bardzo pozytywne wrazenie

dla osob podrozujacych pierwszy raz wsiadanie/wysiadanie na tym samym przystanku
Załącznik:
stavanger.JPG

Załącznik:
stavanger1.JPG

Relacje PM off
Mario21 uważa post za pomocny.

#94 PostWysłany: 28 Mar 2017 20:34 
Awatar użytkownika

Loty: 311
Kilometry: 693 666
niebieski
Jest już może biletomat Kolumbusa na lotnisku ? Może ktoś wie ?

Image
 Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 19 Cze 2017 21:29 

wiosna494 napisał(a):
Wieści z wczoraj :)
Droga wyjazdowa z lotniska na autostradę nadal jest w remoncie. Co do Flybussen - u kierowcy można kupić bilet zarówno gotówką, jak i kartą. Kupiony od razu w dwie strony kosztuje 200 NOK; w jedną bodajże 117 NOK.

Czy może ktoś potwierdzić info o tym bilecie w 2 strony za 200 NOK :?: W internecie nie widzę nigdzie takiej opcji.

Czy cały czas najtańsza opcja to autobus 42 i przesiadka :?: Jak sytuacja z łapaniem stopa :?:
 Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 19 Cze 2017 22:06 
Awatar użytkownika

Loty: 311
Kilometry: 693 666
niebieski
@Muton z łapaniem stopa nie ma żadnego problemu. Mimo iż byliśmy w czwórkę , pierwsze machnięcie i od razu zatrzymało się autko. Pan był tak miły, że podwiózł nas do samego portu na prom do Tau. Później jeszcze trzykrotnie łapaliśmy stopa i zawsze jechaliśmy w czwórkę z podwózką do miejsca docelowego, mimo iż nie było to po drodze dla kierowcy. Warto pytać się ludzi już na promach. W ten sposób dwa razy się zabraliśmy, w tym z Lauvvik aż pod samą plażę koło lotniska. Ludzie naprawdę są przyjaźnie nastawieni, trzeba tylko być miłym i mieć dobrą gadkę ;) ;)

Image
 Relacje PM off
Muton lubi ten post.

#97 PostWysłany: 21 Cze 2017 13:52 

Loty: 155
Kilometry: 251 348
Czy u kierowcy Flybussen można kupić bilet w dwie strony za 180 NOK (cena online). Jeśli nie, to czy kupując taki bilet np. przez telefon na lotnisku, dostaje się jakieś potwierdzenie na maila, które będzie respektowane po okazaniu?

#98 PostWysłany: 22 Cze 2017 14:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Trochę zmieniając temat. Tak jak obiecałem w wątku o fiordach, wklejam tutaj link do opisu zmian w płatnościach za przejazdy samochodami w Stavanger. Od 2018 powstaną strefy do których wjazd będzie płatny, wstępnie proponuje sie 40Kr w godzinach szczytu, i 20Kr poza godzinami szczytu, za KAZDY wjazd.
Dokładne informacje o projekcie i szczególowa mapa tutaj:
https://www.vegvesen.no/vegprosjekter/b ... rnordjaren

Temat dotknie głównie mieszkańców, lub osoby przebywające dłużej i regularnie przemieszczające się samochodem. Na obecną chwilę zwolnione z opłat mają być samochody elektryczne, ale coraz częściej mówi sie o zmniejszeniu przywilejów dla samochodów elektrycznych (bus passy, brak opłat za przejazdy itp.).

#99 PostWysłany: 10 Lip 2017 11:56 

Sprawdzone w zeszlym tygodniu. Jednak nie lapalismy stopa, pojechalismy transportem miejskim. 42 z lotniska, przesiadka na Sande Terrrasse i 7 do centrum. Bilet u kierowcy 55, byl jakis dziwny, bo nie bylo na nim godziny. W drugim autobusie kierowca popatrzyl chwile na niego i Nas wpuscil :D Powrotny kupiony juz na dworcu, w maszynie za 35, bez zadnych problemow. W autobusach sa ekrany, na ktorych wyswietlaja sie kolejne przystanki, trzeby tylko nacisnac przycisk, jesli chce sie wysiasc.
 Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 25 Sie 2017 14:49 

A próbował ktoś kupić bilety przez aplikację
https://play.google.com/store/apps/deta ... mbus&hl=pl ??
Na razie zainstalowałem i dodałem kartę USD z Aliorbank. Będę testować we wtorek rano. Zobaczymy czy się uda.
 Relacje PM off  

[ 120 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości