Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Kwi 2023 11:33 

platynowy
Wrzucam to bardziej jako pomysł, niżeli konkretny plan, ze względu na dużą elastyczność dat i dolotów.

Dolot z PL do AUH/KWI można ogarnąć LCC za 350-400 zł OW, a i na pewno niżej, w zależności kto ile będzie szukał, czy jakie przesiadki wybierze. W razie czego Wizz ma masę terminów na AUH-KWI po 59/39 AED OW, a od połowy czerwca wchodzi bezpośrednie VIE-KWI. Datami można żonglować. Na screenie 7h przesiadki w KUT na chinkali.
Załącznik:
kwi.jpg

Podstawą tripu jest Saudia, która ma niezłe ceny na loty OJ do Dar Es Salaam przy wylocie z Kuwejtu i powrocie do Dubaju. W maju takie kombinacje można złapać od 1070 zł na OTA, w czerwcu i na jesień 100-200 zł drożej. Ale jeśli chcemy sobie zobaczyć KSA, to możemy skorzystać z ich programu darmowej wizy 96h przy zakupie bezpośrednio na stronie SV. Ze stopoverem wychodzi kilkadziesiąt PLN drożej niż "na szybko", dokładnie od 1130 SAR (~1260 zł).
Załącznik:
sv.png

W Tanzanii po obowiązkowym safari, możemy skoczyć na Zanzi za 250-300 zł RT.
Załącznik:
znz.jpg

Na powrocie jak już dostaniemy saudyjską wizę i spędzimy te 3-4 dni w KSA, to nie wiem czy byłoby coś złego w opuszczeniu ostatniego odcinka do DXB i wylotu z kraju Wizzem np z DMM, w niższej cenie niż potencjalny powrót z Emiratów, np w okolicach 200 zł (i taniej).
Załącznik:
dmm.jpg

Jeśli komuś zatoka w czerwcu za gorąca, to oczywiście można próbować poskładać to na jesień. Ceny są bardzo poglądowe i to 2,2k przyjąłem na podstawie wrzuconych screenów, ale myślę że da się zejść i poniżej 2 tysi.
Załącznik:
map1.gif

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
19 ludzi lubi ten post.
6 ludzi uważa post za pomocny.

#2 PostWysłany: 24 Kwi 2023 12:36 
Awatar użytkownika

platynowy
@Bajerglowa94 a nie lepiej szukać od razu spod Kili na ZNZ? ;)
 Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 24 Kwi 2023 12:50 

platynowy
@MTalma a można, ale strasznie dużo zabawy z dolotami by było ;)

#4 PostWysłany: 24 Kwi 2023 13:52 
Awatar użytkownika

platynowy
@Bajerglowa94 Mam na myśli JRO-ZNZ-DAR ;)
 Relacje PM off  

[ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości