Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 688 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 14 Sie 2014 22:09 
Gruzja dojazd na lotnisko" />

Loty: 46
Kilometry: 54 756
Prot napisał(a):
Orientuje sie ktos czy bede mial duzy problem ze zlapaniem takiej marszrutki z batumi do lotniska w kutaisi, bym zdazyl na samolot do katowic odlatujacy o 6:15 (w6 1282)?

Jak rozmawiałem z kierowcami marszrutek to mówili, że ostatnia odjeżdzą 17-18. Ale chyba się mylili bo widziałem też późniejsze.
Sam skorzystałem z pociągu jadącego o 22 z Batumi do Samtredii (pociąg do Tbilisi) i następnie taksówski na lotnisko (ok. 10 km - zaplacilem 10 GEL - ale słabo się targowałem).

Fuerteventura w opcji all inclusive 🍸🏖️ 7 dni w ⭐⭐⭐⭐ hotelu za 2299 PLN Fuerteventura w opcji all inclusive 🍸🏖️ 7 dni w ⭐⭐⭐⭐ hotelu za 2299 PLN
Zimowy city break w Porto 🍷🇵🇹 5 dni w pięknej Portugalii za 839 PLN 😍 Zimowy city break w Porto 🍷🇵🇹 5 dni w pięknej Portugalii za 839 PLN 😍
#302 PostWysłany: 18 Paź 2014 00:00 

Witam!
Takie pytanie:
mam wylot do Budapesztu w niedzielę 16 listopada o 5:20 rano z Kutaisi do którego muszę się dostać z Tbilisi.
Znalazłem GeorgianBus o 23:00 z Tbilisi który planowo ma być o 4:00 na lotnisku w Kutaisi. Można im ufać w kwestiach godziny odjazdu i przyjazdu czy lepiej szukać jakiejś marszrutki/taxi/pociągu?
Dzięki za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#303 PostWysłany: 18 Paź 2014 06:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Chyba jednak wolabym byc na lotnisku wczesniej stoje przed podobnym problemem tylko ze z batumi raczej pojade wczesnie albo marszrutka albo pociagiem + taxi. Co to trasy lotnisko - tbilisi po przylocie z katowic my zrobilismy tak georgian bus do kutaisi za 2 gel -trza sie targowac podwiezli nas pod mcdonalds tam byly marszrutki do tbilisi za 10 gel wiec calosc wyszla 12. Georgian chcial z lotniska do tbilsi 20 gel

Wysyłane z mojego GT-B5512 za pomocą Tapatalk 2
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 19 Paź 2014 10:53 

Loty: 109
Kilometry: 185 358
Leith79 napisał(a):
Witam!
Takie pytanie:
mam wylot do Budapesztu w niedzielę 16 listopada o 5:20 rano z Kutaisi do którego muszę się dostać z Tbilisi.
Znalazłem GeorgianBus o 23:00 z Tbilisi który planowo ma być o 4:00 na lotnisku w Kutaisi. Można im ufać w kwestiach godziny odjazdu i przyjazdu czy lepiej szukać jakiejś marszrutki/taxi/pociągu?
Dzięki za pomoc!

Mimo że bardzo lubie gruzinów i gruzje wg moich doświadczeń ich punktualność trzeba brać z dużym dystansem ;-) ja bym sie na taki wariant nie zdecydował, raczej szybciej bym dojechał do Kutaisi, tam do jakiejs knajpki i pozniej taxi na lotnisko.
Leith79 lubi ten post.

#305 PostWysłany: 21 Paź 2014 19:08 
Awatar użytkownika

srebrny
Z Batumi na lotnisko bez problemu dojedzie się na lotnisko marszrutką za 10 lari, nie ma co się dać naciągać chcieli 15 od razu powiedziałem, że za 10 to mogę jechać i kierowca tylko się uśmiechnął i wskazał na kabinę, za to już jadący z nami rosjanie mimo znajomości języka płacili po 15. Marszrutki stoją koło portu ale trzeba się pytać gdzie jadą bo większość zamiast napisów ma ichnie makarony. Wysiada się pod samym terminalem.
 Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 21 Paź 2014 19:14 
Awatar użytkownika

Loty: 89
Kilometry: 152 724
niebieski
Z Batumi marszrutki jeżdżą z dwóch miejsc. Przy porcie jadą do Tbilisi, a z dworca marszrutek (trochę dalej za torami) jeżdżą do Kutaisi (być może do Tbilisi też). Wszystkie jadą przez lotnisko przy Kutaisi.
 Profil Relacje PM off  

#307 PostWysłany: 02 Lis 2014 02:36 

Loty: 39
Kilometry: 70 170
dokładnie, z dworca za torami jeżdżą do późnych godzin nocnych. Mimo iż jadąc "tam" mieliśmy info, że powrót tylko do 19.

#308 PostWysłany: 03 Lis 2014 11:59 

niebieski
Za tydzień lecę do Kutaisi. Ktoś się orientuje jak teraz (listopad) wygląda kwestia częstotliwości kursów z KUT do Batumi? Ląduję o 10:30. Czy jest szansa, abym do 13:30 dojechał do Batumi (dzień pracujący)?
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 05 Lis 2014 17:38 
Awatar użytkownika

Loty: 98
Kilometry: 192 085
Ja byłem w grudniu zeszłego roku i marszrutki spod McDonalda odjezdzały po uzbieraniu się całego busa tzn co ok. 30-40 min. Nie pamiętam ile czasu trwała podróż.
Możesz też próbować łapać przy trasie obok lotniska. Jeżdżą dość często z Tbilisi.

Wysyłane z mojego GT-I9305 za pomocą Tapatalk 2
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 09 Lis 2014 11:00 
Awatar użytkownika

Ktoś może napisać ile aktualnie może kosztować marszrutka z lotniska w Kutaisi do Tbilisi łapana na drodze. Wiem że GeorgianBus kosztuje 20 lari. Czy w ogóle warto bawić się w zatrzymywanie (nie ma z tym problemu?). Będzie nas czworo.
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 09 Lis 2014 11:12 

Loty: 42
Kilometry: 75 324
Nie ma marszrutek, które jadą od morza do stolicy. Najpierw musicie złapać coś do Kutaisi (McDonalda), a potem do Tbilisi (kursy są po 10lari). Jak się dobrze potargujecie, to nawet taxi nie wyjdzie jakoś drogo do McDonalda, ale można chwilę postać na drodze i próbować łapać marszrutki.

Ostatnio edytowany przez stan, 09 Lis 2014 11:14, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
irys uważa post za pomocny.

#312 PostWysłany: 09 Lis 2014 11:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Z centrum KUT do Tbilisi kosztowała 10 lari my jechaliśmy za 2 lari z lotniska do centrum i tam przy macdonald's są marszrutki. Z drogi jak dobrze zagadasz może 10 lari. A jak nie zawsze zostaje opcja wskazana powyżej. Jak to nie ma marszrutek jadących od morza do stolicy?Sam taką jechałem z Batumi do tbilisi zatrzymywała się przy lotnisku i tak dotarłem na lot powrotny ( koszt też był 10 lari choć Batumi bliżej)
 Profil Relacje PM off
irys uważa post za pomocny.

#313 PostWysłany: 09 Lis 2014 13:03 
Awatar użytkownika

Dzięki za info, nie mam ciśnienia żeby jak najszybciej dojechać do Tbilisi więc wyjdę raczej na drogę żeby coś złapać.
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 11 Lis 2014 21:03 

Oczywiście można z drogi przy lotnisku już łapać maszrute ... ale warto poświęcić chwilę czasu na spacer aby podejść drogą (w stronę Kutaisi) około 1,5 km (do pierwszego zakrętu w lewo) i zejść z tej drogi, wchodząc prosto na drogą gruntową. (Na google mapsach nie jest oznaczona ale jak wejdziemy w zdjęcia satelitarne to dokładnie widzimy tą drogę gruntową).
Nią idziemy około 0,5 km. Dojdziemy do małej miejscowości - trzy domy na krzyż oraz stacja kolejowa. Stacja wygląda na opuszczoną ... ale nią nie jest. Jest jakiś niegroźny i sympatyczny dozorca.
Co najważniejsze .... nad szerokim torowiskiem jest betonowa kładka .... wchodząc na nią jest znakomity widok na unoszący się samolot linii którymi przylecieliśmy na tle Kaukazu.

Przechodząc kładką na drugą stronę torowiska znajdziemy blisko pobocza drogi prowadzącej do Kutaisi ... właściwie znajdziemy się na "przystanku autobusowym" ... nieopodal zrujnowanej stacji paliw.

Taka krótka przygoda "przy lotnisku" a jak znakomicie pokazuje Gruzję.
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 17 Lis 2014 17:45 
Awatar użytkownika

Loty: 176
Kilometry: 331 643
niebieski
Uważajcie z kupnem biletów na GeorgianBus.com. Kupiłem bilet na wyjazd o 18 z Tbilisi na lotnisko w Kutaisi. Ostatecznie nie było tego busa i pojechałem o 22:20 (choć na stronie GeorgianBus miał być wyjazd o 23:00).
 Profil Relacje PM off  

#316 PostWysłany: 28 Gru 2014 16:52 

witam,
czym mogę dojechać z lotniska w Kutaisi do centrum Kutaisi? Są jakieś autobusy? Lot powrotny mam o 5 rano czy o tej porze dostanę się z Kutaisi na lotnisko?
 Profil Relacje PM off  

#317 PostWysłany: 28 Gru 2014 17:13 

Zbanowany
Tak, za 2 lari georgian bus, albo lapiesz marszrutke przy ulicy. powrot nie wiem
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 28 Gru 2014 17:13 

Zbanowany
Taxi cena 20 lari ( wyjsciowa:-) )
Co do jazdy do centrum to mozesz probowac lapac stopa
 Profil Relacje PM off  

#319 PostWysłany: 28 Gru 2014 17:15 

Zbanowany
kozacki_qbek napisał(a):
Tak, za 2 lari georgian bus, albo lapiesz marszrutke przy ulicy. powrot nie wiem

Chyba 20 lari :-)
 Profil Relacje PM off  

#320 PostWysłany: 28 Gru 2014 17:16 

Zbanowany
za lotnisko KUT - centrum KUT? No chyba jednak 2.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 688 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości