Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 21 Sie 2017 17:51 

Rejestracja: 31 Sty 2014
Posty: 1483
złoty
Dostałem odpowiedź z supportu Kayak w sprawie niedziałających SMS na polskie numery tel:

"...funkcja ta została tymczasowo dezaktywowana ze względu na występujące problemy. Będziemy się starali ją przywrócić!"
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#22 PostWysłany: 07 Wrz 2017 23:30 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 Kwi 2016
Posty: 618
Loty: 64
Kilometry: 76 661
złoty
Czesc, mam maly problem z funkcja explore a mianowicie pokazywaniem cen ktore nie maja pokrycia w rzeczywistosci.

Od dluzszezgo czasu sledze ceny na loty z Indii do Sharjah w ZEA. Szukając lotów poprzez funkcję explore często wyskakują mi ceny w okolicach 400-500 zł za RT co jest w moim odczuciu dobrą ceną za taki lot. Niestety przechodząc po kilknieciu "find flights" i przejsciu do wyszukiwarki cena dla lotów na tej trasie ZAWSZE skacze o okolo 300 zlotych. Probowalem przeroznych VPN, przejrzalem wszystkie wersje jezykowe i wciaz nie mam pomyslu dlaczego dzieje sie tak non stop.

1. Zdaje sobie sprawe ze czasami wyskakuja glupie bledy typu z warszawy do bangkoku za 5 zl ale moj problem jest bardzo powtarzalny.
2. zdaje sobie rowniez sprawe ze czasem wystarczy zmienic wersje jezykowa - niestety nie w tym przypadku
3. blad dotyczy TYLKO lotow Air Arabia
4. nie jest to rowniez kwestia zresetowania filtrow

czy ktos ma jakies pomysly? gdyby to byl jednorazowy incydent to nie zawracalbym sobie tym glowy, ale jako ze obserwuje to zjawisko od kilku tygodni to smiem przypuszczac ze jest jakis sposob by taki bilet kupic :) tylko jak?

Załączniki:
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG [ 111.89 KiB | Obejrzany 3613 razy ]
Przechwytywaniee.JPG
Przechwytywaniee.JPG [ 77.5 KiB | Obejrzany 3613 razy ]
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#23 PostWysłany: 10 Lis 2017 00:53 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Mar 2011
Posty: 5910
Loty: 171
Kilometry: 188 843
platynowy
SPLDER napisał(a):
Dostałem odpowiedź z supportu Kayak w sprawie niedziałających SMS na polskie numery tel:

"...funkcja ta została tymczasowo dezaktywowana ze względu na występujące problemy. Będziemy się starali ją przywrócić!"


To trochę im się schodzi bo ciągle nie dziła. Może napisz do nich z pytaniem jak im idzie?
Szkoda bo fajna opcja była z tymi SMSami :/
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#24 PostWysłany: 07 Gru 2017 22:24 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Sty 2015
Posty: 995
Loty: 169
Kilometry: 336 367
platynowy
Czy komuś, kto korzysta z Kayak Trips pokazują się ostatnio takie dziwadła? Moją podróż do Wilna pokazali jako: KRK - RTB - SOW - VNO. A teraz coś takiego: :D
Załącznik:
freakykayak.png
freakykayak.png [ 20.6 KiB | Obejrzany 2727 razy ]

Bella Bella to oczywiście Ateny, po wyjeździe ostatnich pijaków zlotowiczów. ;)
Góra
 Profil Relacje PM off
arturro lubi ten post.
 
      
#25 PostWysłany: 08 Gru 2017 09:40 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 Lip 2012
Posty: 2618
złoty
Mam wrzuconych kilka podróży i wszystko ok. Nawet warna dali, że franca i lot pozmieniali godziny wylotów.
_________________
Mam alergię na "witam" i "w mojej ocenie".
Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#26 PostWysłany: 08 Gru 2017 19:03 
Czerwony raptus
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 Wrz 2012
Posty: 7542
Loty: 15
Kilometry: 58 252
tunczaj napisał(a):
Czesc, mam maly problem z funkcja explore a mianowicie pokazywaniem cen ktore nie maja pokrycia w rzeczywistosci.

Od dluzszezgo czasu sledze ceny na loty z Indii do Sharjah w ZEA. Szukając lotów poprzez funkcję explore często wyskakują mi ceny w okolicach 400-500 zł za RT co jest w moim odczuciu dobrą ceną za taki lot. Niestety przechodząc po kilknieciu "find flights" i przejsciu do wyszukiwarki cena dla lotów na tej trasie ZAWSZE skacze o okolo 300 zlotych. Probowalem przeroznych VPN, przejrzalem wszystkie wersje jezykowe i wciaz nie mam pomyslu dlaczego dzieje sie tak non stop.

1. Zdaje sobie sprawe ze czasami wyskakuja glupie bledy typu z warszawy do bangkoku za 5 zl ale moj problem jest bardzo powtarzalny.
2. zdaje sobie rowniez sprawe ze czasem wystarczy zmienic wersje jezykowa - niestety nie w tym przypadku
3. blad dotyczy TYLKO lotow Air Arabia
4. nie jest to rowniez kwestia zresetowania filtrow

czy ktos ma jakies pomysly? gdyby to byl jednorazowy incydent to nie zawracalbym sobie tym glowy, ale jako ze obserwuje to zjawisko od kilku tygodni to smiem przypuszczac ze jest jakis sposob by taki bilet kupic :) tylko jak?

Sprawdź, może ta linia ma inne ceny dla rezydentów? A na OTA widzisz takie jak dla całego świata. :)
_________________
Dancehall Masak-Rah
Junior Stress - Za Mało Cichej Wody W Rzece
ImageImage
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#27 PostWysłany: 23 Sty 2018 19:10 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Sty 2012
Posty: 960
złoty
@tunczaj Rozwiazanie zagadki jest dosyc proste. Kayaka, skyscanner i podobne serwisy korzystaja z cache'owanina cen. W zalaznosci od algorytmu, albo podczas szukania przez kogos innego, albo podczas zapuszczania query na popularniejsze kierunki/daty ceny sa wstawiane do bazy danych i pozniej prezentowane 'od razu' np. przy funkcji explore, albo innych zestawieniach zbiorczych. Bo szuanie 'od zera' w momencie zapytania uzytkownika zajmuje zbyt duzo czasu, patrz np. ITA matrix lub oswierzenie ceny w kayaku w widoku +/-3dni. Dopiero jak przechodzisz dokonkretnego lotu/daty i zapytujesz baze o szczegoly lotu nastepuje ponowne zapytanie do systemow rezeracyjnych i...cena jest w wiekszosci przypadkow wyzsza, bo jest blizej do czasu odlotu, skonczyla sie jakas promo albo wygasly warunki wczesinej cahowanego lotu itp. itd.
A explore ma sens ale lepiej dziala na google flights, bo maja znacznie wydajniejszy back-end i wyniki dostaje live lub quasi-live i to w ciagu kilku sekund.
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.
 
      
#28 PostWysłany: 23 Sty 2018 19:33 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 Kwi 2016
Posty: 618
Loty: 64
Kilometry: 76 661
złoty
@jaco027 no wlasnie w tym przypadku to nie byla kwestia cache bo obserwowalem to zjawisko przez kilka tygodni i caly czas po przejsciu z explore ceny znacznie rosły, a nie kilka godzin jak np. po EF albo jakichs promocjach. niestety nie mozna bylo znalezc tych lotow w matrixie bo to lowcost. nie byla to rowniez kwesia rezydencji jak napisal @mashacra. tak czy inaczej od jakiegos czasu ceny odpowiadaja rzeczywistosci
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Przeszukaj temat:
  
phpBB® Forum Software © phpBB Group