Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 127 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Katania i okolice
#121 PostWysłany: 25 Lut 2023 01:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Centauro

Image
 Relacje PM off  

#122 PostWysłany: 25 Lut 2023 16:44 

-- 25 Lut 2023 17:39 --

kubus571 napisał(a):
Centauro

Dziekuje!

-- 25 Lut 2023 17:44 --

Czesc, mam pytanie odnosnie lotniskowej logistyki w Katanii. Ladujemy (z 3-letnim dzieckiem) o 23:30. Najchetniej od razu wzialbym samochod, ale wypozyczalnie dzialaja do 23:00. Jakie sugerujecie rozwiazanie? Przejazd do miasta (sa jakies opcje ok polnocy?), czy moze jest sensowna opcja noclegu w okolicy lotniska + rano pozyczamy samochod?
 Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 04 Lis 2023 11:34 

Hej!
W dniach 28.11.2023-02.12.2023 będę w Catani i chciałem ją pozwiedzać (loty z/do Katowic WizzAir). Chciałem do tego wykorzystać kartę Catania Pass na 5 dni za 20 euro dla 1 osoby i napisałem do informacji turystycznej pytanie czy bezpośrednio na lotnisku po przylocie ta kartę mógłbym kupić (na lotnisku jest informacja turystyczna). Jednak mi odpisali że Catania Pass już nie funkcjonuje. Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi potwierdzić ten fakt że Catania Pass już nie istnieje?
Bo jest sporo wpisów w internecie zachęcających do wykorzystania tego rozwiązania.

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
 Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 26 Lis 2023 18:54 

karol1c napisał(a):
Hej!
W dniach 28.11.2023-02.12.2023 będę w Catani i chciałem ją pozwiedzać (loty z/do Katowic WizzAir). Chciałem do tego wykorzystać kartę Catania Pass na 5 dni za 20 euro dla 1 osoby i napisałem do informacji turystycznej pytanie czy bezpośrednio na lotnisku po przylocie ta kartę mógłbym kupić (na lotnisku jest informacja turystyczna). Jednak mi odpisali że Catania Pass już nie funkcjonuje. Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi potwierdzić ten fakt że Catania Pass już nie istnieje?
Bo jest sporo wpisów w internecie zachęcających do wykorzystania tego rozwiązania.

Moje wcześniejsze pytanie nadal aktualne.... I chciałem jeszcze dodać kilka kolejnych:
1. Gdzie według Was najlepiej wypożyczyć rower w Katanii/ Na Sycylii jeszcze nie jeździłem rowerem....
2. Czy są jakieś promy z Katanii do Taorminy lub Syrakuz lub rejsy turystyczne? Jeśli tak to w jakiej cenie i jak je znaleźć? Google nic mi nie pomogło....
3. Dawno temu będąc w Wiedniu lub Mediolanie wszedłem do tamtejszych oper (Opera Wiedeńska oraz La Scala) korzystając z bocznych kas w których sprzedawano bilety za niewielkie kwoty. Czy można tak kupić bilet do Teatro Massimo Bellini lub Teatro Metropolitan w Katanii?
Proszę o wsparcie w odpowiedziach.
 Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 26 Lis 2023 22:19 

złoty
Z perspektywy zupełnie okazjonalnego cyklisty to rower w Katanii i w okolicach wydaje mi się kiepskim pomysłem. Samo miasto to chaotyczny ruch, w centrum dość ciasno. Poza miastem to dość górzysty teren, wąskie drogi często bez pobocza i często dość "dynamiczny" styl jazdy kierowców. Jeżeli masz na oku jakieś konkretne trasy, o których czytałeś i masz zamiar spróbować, to co innego. Ale jeżeli chcesz tak sobie tylko pożyczyć rower i spontanicznie sobie pojeździć, to raczej odradzam.

Promy - jako takich nie ma, bo zarówno Taormina jak i Syrakuzy są łatwo osiągalne komunikacją publiczną i samochodem. O rejsach turystycznych nic nie wiem, ale obstawiałbym, że mogą być łatwiej osiągalne w sezonie.

Teatry - nie wiem.

Catania Pass - skoro tak Ci odpisali, to chyba rzeczywiście tak jest. Ale ceny komunikacji publicznej i wstępów w Katanii nie są szczególnie wygórowane, zresztą w samym mieście można spokojnie chodzić pieszo.
 Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 27 Lis 2023 23:02 

Bardzo dziękuję za odpowiedzi.
 Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 06 Gru 2023 22:32 

W "okolicy" Katanii polecam jak przedmówcy: Taorminę, Syrakuzy, Ragusę, Modicę.
 Relacje PM off  

[ 127 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot], mkuldane@o2.pl oraz 2 gości