Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Lip 2015 18:12 

Rejestracja: 20 Maj 2015
Posty: 19
Czy rezerwując lot przez stronę tych linii i odprawiając się online mogę wgrać kartę pokładową (PDF) na smartfona/tablet/laptopa i okazywać z urządzenia,
czy w takim przypadku trzeba ją drukować, a okazanie z wyświetlacza dotyczy tylko biletów kupionych przez aplikację mobilną?
Góra
 Relacje PM off  
 
#2 PostWysłany: 18 Lip 2015 18:32 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 Lis 2011
Posty: 382
Loty: 129
Kilometry: 227 104
niebieski
Możesz

Sugeruję jednak sciagnac aplikacje z tych linii. W WIZZ działa bardzo dobrze. Dodajesz sobie karty pokladowe i tylko skanujesz telefonem.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#3 PostWysłany: 18 Lip 2015 18:42 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Maj 2013
Posty: 290
Loty: 217
Kilometry: 450 288
Zapisany pdf nie działa musisz zwygenerowac kartę mobilna z aplikacji . Później już bez problemów.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#4 PostWysłany: 18 Lip 2015 18:55 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 Lis 2011
Posty: 382
Loty: 129
Kilometry: 227 104
niebieski
To ciekawe... bo to przeciez zwykly kod paskowy...

No ale faktycznie nie sprawdzalem pdf'a.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#5 PostWysłany: 18 Lip 2015 19:07 

Rejestracja: 22 Wrz 2012
Posty: 1238
niebieski
Możesz też robić print screena w smartfonie karty pokładowej (ja tak robię z kartami pokładowymi Lotu).
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#6 PostWysłany: 18 Lip 2015 19:48 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Maj 2013
Posty: 290
Loty: 217
Kilometry: 450 288
Można zrobić printscreena ale mobilnej karty pokładowej. BTW zawsze tak robię w razie jakby Apka się wykrzaczyla a jak wiadomo ryanair życzy sobie 15e za druk karty na lotnisku.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#7 PostWysłany: 19 Lip 2015 14:45 

Rejestracja: 19 Kwi 2014
Posty: 469
niebieski
Opowiem o pewnej sytuacji podczas boardingu na lot BUD-WAW Wizzairem, para Francuzów i jeden Polak, mieli karty pokładowe w PDF na smartfonach, do gate doszli bez problemów, bo mieli kod paskowy. Do samotu jednak nie chciano ich wpuścić i kazano wracać na terminal i wyrukować sobie kartę. Na szczęście udało mi się wszystkie karty zgrać do mojego passbooka i polecieliśmy. Natomiast przy boardingu na lot PMI-MXP EasyJet'em, widziałem przynajmniej trzy osoby z kartami PDF na telefonach lub tabletach i nie było żadnego problemu. Jak widać jest to dość luźno interpretowane. Co do pytania z pierwszego postu, nie ważne czy bilet jest jest kupiony przez aplikacje czy nie. Jesli odprawisz się online, masz dostęp do swojej karty pokładowej w PDF lub przez aplikację, w iOS dodajesz ją jednym kliknięciem do passbooka i wszystko działa tak jak powinno.
Góra
 Relacje PM off  
 
#8 PostWysłany: 19 Lip 2015 17:08 

Rejestracja: 31 Gru 2014
Posty: 54
Loty: 46
Kilometry: 93 106
Cześć,

dołączam do wątku w związku ze zmianami w Ryanair z darmową odprawą dopiero na 7 dni przed wylotem i pytaniem o aplikację mobilną. Nigdy z niej nie korzystałem, a jestem w sytuacji, że mogę się odprawić na powrót (bez kupowania miejsc) do Polski dopiero gdy już będę za granicą. Poczytałem tutaj i postanowiłem, że odprawę powrotną zrobię w ten sposób, jako najwygodniejszy sposób. Jednocześnie czytałem też o przypadku, że ktoś miał problem z kartą pokładową w wersji elektronicznej.

Podsumowując, pytanie do osób, które już przeprowadzały odprawę przez aplikację (chciałbym wiedzieć, zanim to zrobię i nie będzie odwrotu :) ) - czy po odprawie w aplikacji, można kartę dodatkowo wydrukować / zapisać jako PDF i wydrukować?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Góra
 Relacje PM off  
 
#9 PostWysłany: 19 Lip 2015 19:23 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Maj 2013
Posty: 290
Loty: 217
Kilometry: 450 288
Po odprawie przez aplikację , Możesz normalnie dodatkowo wydrukować kartę pokładowa na stronie ryanair
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
dAde uważa post za pomocny.
 
 
#10 PostWysłany: 20 Lip 2015 08:43 

Rejestracja: 31 Gru 2014
Posty: 54
Loty: 46
Kilometry: 93 106
Dzięki bora4!
Góra
 Relacje PM off
bora4 lubi ten post.
 
 
#11 PostWysłany: 26 Lip 2015 15:56 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 Mar 2015
Posty: 214
Loty: 26
Kilometry: 30 304
szybkie pytanie a propos kart pokładowych na smartfonie- czy ktoś orientuje sie czy przechodzą na lotnisku w Pafos ? ( dla uściślenia chodzi mi o aplikację Ryanair )
Góra
 Relacje PM off  
 
#12 PostWysłany: 26 Lip 2015 16:06 

Rejestracja: 16 Sty 2015
Posty: 100
Powinna przechodzić. Poniżej cytat z FAQ Ryanair:

Czy firma Ryanair posiada usługę mobilnych kart pokładowych?

Tak. Mobilne karty pokładowe są akceptowane na większości lotnisk w sieci połączeń firmy Ryanair, jednak nie na wszystkich. Mobilne karty pokładowe nie są przyjmowane na następujących lotniskach:

Agadir
As-Sawira
Fez
Nador
Wadżda
Marrakesz
Rabat
Tanger
Saragossa
Alghero
Kefalinia
Wolos

Pasażerowie podróżujący z tych lotnisk muszą przeprowadzić odprawę online i wydrukować papierową kartę pokładową dla swojego lotu.
Góra
 Relacje PM off
idado uważa post za pomocny.
 
 
#13 PostWysłany: 22 Sty 2018 00:59 

Rejestracja: 22 Sty 2018
Posty: 1
Ktoś się orientuje czy akceptują elektroniczne boardpassy ?
Góra
 Relacje PM off  
 
#14 PostWysłany: 22 Sty 2018 01:11 

Rejestracja: 02 Mar 2012
Posty: 7336
srebrny
@sivy93 Latając z lotnisk nie obsługujących mobilnych kart pokładowych, podczas odprawy nie ma po prostu takiej opcji. Da się odprawić np. przez aplikację mobilną, ale wyskakuje komunikat o konieczności wydrukowania karty pokładowej.
Góra
 Relacje PM off  
 
#15 PostWysłany: 22 Sty 2018 01:17 

Rejestracja: 18 Sie 2015
Posty: 3594
złoty
wracałem z Ovdy w końcu grudnia, odprawy nie mogłem zrobić w aplikacji, ale na inter. stronie można było karty pobrać do druku i takie z kodem na lotnisku dały się sczytać z telefonu, nie potrzeba było mieć wydrukowanych
Góra
 Relacje PM off  
 
#16 PostWysłany: 03 Lut 2018 10:33 

Rejestracja: 28 Lip 2017
Posty: 6
Czy wystarczy mieć karty pokładowe kilku osób z tej samej rezerwacji na jednym telefonie? Czy raczej każdy powinien mieć swoją kartę pokładową na swoim urządzeniu?
Góra
 Relacje PM off  
 
#17 PostWysłany: 03 Lut 2018 10:38 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 Lut 2014
Posty: 984
Loty: 316
Kilometry: 434 578
srebrny
Mogą być na jednym telefonie.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
elloko90 uważa post za pomocny.
 
 
#18 PostWysłany: 06 Mar 2018 22:18 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 Maj 2017
Posty: 343
Wizz wymaga oficjalnie wydrukowania karty z PDF lub posiadania karty mobilnej. Ale mi już kilka razy przeszedł PDF na telefonie, nawet jak był problem z wczytaniem przy gacie, nikt nie robił afery i wpuszczali na pokład.
Góra
 Relacje PM off  
 
#19 PostWysłany: 27 Kwi 2018 18:46 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Sie 2016
Posty: 38
Czy macie praktyczne doświadczenia z odprawą z mobilną kartą pokładową Wizzair na lotnisku w Kutaisi w ostatnim czasie (2018)?
Czy lepiej mieć wydruk, ewentualnie czy jest możliwość wydruku karty na lotnisku?
Może gdzieś już to było, ale szukałem w necie i nie znalazłem wiążącej odpowiedzi.
_________________
***Jeśli uważasz, że ten post jest pomocny, kliknij ikonkę poniżej***
Góra
 Relacje PM off  
 
#20 PostWysłany: 27 Kwi 2018 21:42 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 Maj 2017
Posty: 343
Wszędzie ludzie używają mobilnych kart pokładowych Wizz i nie spotkałem się z sytuacją, żeby coś nie przeszło. Często przechodzą nawet PDFy w komórce, choć oficjalnie linia ich nie akceptuje. Nawet jeśli kod się nie wczyta na skanerze, w pół minuty obsługa sprawdza listę i wpuszcza na pokład. Co do rzeczy ma Kutaisi? Jeśli przewoźnik wyraźnie nie zaznacza na stronie, że lotnisko nie obsługuje mobilnych kart, to wszystko musi być ok. Jedyne ryzyko to takie, że komuś padnie telefon, ale to inna sprawa ;)
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 4 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group