Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 268 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 30 Sie 2019 20:29 

Rejestracja: 16 Gru 2010
Posty: 239
Loty: 144
Kilometry: 297 591
niebieski
@George1, czy udało Ci się uruchomić aplikację IKO posiadając tylko kartę kredytową bez konta?

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#162 PostWysłany: 31 Sie 2019 10:59 

Rejestracja: 27 Sie 2017
Posty: 178
niebieski
Wracając do tematu zniesienia wkładu własnego do 1000 eur -> jakie pomysły macie na brak ujęcia w OWU kradzieży samochodu?
Góra
 Relacje PM off  
 
#163 PostWysłany: 31 Sie 2019 18:33 

Rejestracja: 01 Maj 2018
Posty: 124
ferges napisał(a):
@George1, czy udało Ci się uruchomić aplikację IKO posiadając tylko kartę kredytową bez konta?

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Nie wiem czy się da , bo nie używam aplikacji do logowania , ale ze strony internetowej banku wszystko działa.
Góra
 Relacje PM off  
 
#164 PostWysłany: 01 Wrz 2019 17:54 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 Maj 2010
Posty: 386
niebieski
@ferges trzeba mieć konto
https://iko.pkobp.pl/pomoc/

Z aplikacji IKO mogą korzystać osoby powyżej 13 roku życia, które spełniają jeden z poniższych kryteriów:

posiadają konto indywidualne w PKO Banku Polskim / Inteligo
PKO Konto Pierwsze
PKO Konto dla Młodych
PKO Konto za Zero
PKO Konto bez Granic
SUPERKONTO Oszczędne
PKO Konto Pogodne
Konto Aurum
Konto Platinium II
SUPERKONTO z IKO
Konto Rodzica
Superkonto umowy zawarte do 13.03.2011 r.
Superkonto Graffiti
Superkonto Student
Złote Konto
Platinium
Konto Codzienne Adm.
Konto Ulubione Adm.
Konto Spektrum Adm.
Konto osobiste w Inteligo
posiadają konto firmowe Biznes Partner w PKO Banku Polskim lub konto firmowe w Inteligo, przy czym prowadzą jednoosobową działalność gospodarczą lub wykonującą wolny zawód


Zastanawiam się tylko czy po tych nowych przepisach od połowy września, będzie można sobie wrzucić tę kartę do aplikacji innego banku.
Góra
 Relacje PM off
ferges uważa post za pomocny.
 
 
#165 PostWysłany: 01 Wrz 2019 21:37 

Rejestracja: 26 Paź 2016
Posty: 89
Loty: 50
Kilometry: 75 029
Nie będzie można, niezależnie co rozumiesz pod pojęciem 'wrzucić kartę'. Dostęp dotyczy tylko kont oraz inicjowania płatności. To jest wymagane minimum, możliwe, że niektóre banki pójdą za ciosem i udostępnią w api więcej niż inne.
Góra
 Relacje PM off
mordek uważa post za pomocny.
 
 
#166 PostWysłany: 02 Wrz 2019 11:13 

Rejestracja: 19 Lis 2018
Posty: 8
ferges napisał(a):
@George1, czy udało Ci się uruchomić aplikację IKO posiadając tylko kartę kredytową bez konta?

Podobnie nie da się uruchomić aplikacji IKO dla karty dodatkowej, jeżeli osoba używająca kartę dodatkową nie ma konta w PKO BP.
W/g mnie trochę lipa, bo nie ma możliwości płacenia telefonem (Android) i korzystania z BLIKu (podłączonego do KK).

Łukasz
Góra
 Relacje PM off  
 
#167 PostWysłany: 02 Wrz 2019 14:40 

Rejestracja: 01 Maj 2018
Posty: 124
Tu jest super w porównaniu do Santander , gdzie nie mam dostępu nawet do serwisu online jak mam samą KK bez rachunku .
Góra
 Relacje PM off  
 
#168 PostWysłany: 02 Wrz 2019 15:26 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 Maj 2010
Posty: 386
niebieski
Jesteś pewien? Mi aplikacja działa a mam u nich tylko KK.
Góra
 Relacje PM off  
 
#169 PostWysłany: 02 Wrz 2019 16:28 

Rejestracja: 01 Maj 2018
Posty: 124
Nie używam aplikacji do logowania , co do strony banku on line do logowania jestem pewien .a jak byłem na oddziale banku kazali mi otworzyć rachunek żeby mieć dostęp .
Góra
 Relacje PM off  
 
#170 PostWysłany: 02 Wrz 2019 22:28 

Rejestracja: 05 Lut 2018
Posty: 18
Czy mógłby ktoś utwierdzić mnie w przekonaniu odnośnie transakcji tą kartą. Przykładowo - wypłacam z bankomatu (nie EUR) chociaż nie mam nadpłaconej nadwyżki ponad limit - czy jedyne przeliczenie jakie mam zastosować do transakcji to kurs mastercard, a ważne żebym spłacił kartę w terminie? We wcześniejszych wątkach forumowicz wspominał, że przy wyplacie z bankomatu 'nadpłaca' saldo ponad limit karty żeby wypłacać bez prowizji - dla mnie to trochę nieracjonalne (w sytuacji gdy mam duży debet na karcie to muszę ją spłacić w trakcie okresu rozliczeniowego + nadpłacić limit). Dodatkowo, w żadnym regulaminie nie jest o tym wspomniane. Gdzieś w necie znalazłem tylko informacje, że transakcje inne niż EUR będą podlegały dodatkowej prowizji przy przewalutowaniu 2% z innej waluty na EUR (chociaż wynikało to ze strony internetowej PKO, a nie regulaminu opłat i prowizji).
To samo pytanie mam do płatności bezgotówkowych kartą w walucie (EUR i nie EUR).
Będę wdzięczny za usystematyzowanie wiedzy :)
Góra
 Relacje PM off  
 
#171 PostWysłany: 02 Wrz 2019 22:30 

Rejestracja: 01 Lut 2019
Posty: 16
luktup napisał(a):
Podobnie nie da się uruchomić aplikacji IKO dla karty dodatkowej, jeżeli osoba używająca kartę dodatkową nie ma konta w PKO BP...


Delikatnie sprostuję, nie ma znaczenia w przypadku karty dodatkowej, czy masz konto, tak, czy inaczej nie jest dostępna w aplikacji osoby upoważnionej, tylko u właściciela. I zgadzam się, jest to spory minus tej formy.
Góra
 Relacje PM off
luktup uważa post za pomocny.
 
 
#172 PostWysłany: 02 Wrz 2019 22:56 

Rejestracja: 07 Lut 2013
Posty: 282
srebrny
bartek96 napisał(a):
Czy mógłby ktoś utwierdzić mnie w przekonaniu odnośnie transakcji tą kartą. Przykładowo - wypłacam z bankomatu (nie EUR) chociaż nie mam nadpłaconej nadwyżki ponad limit - czy jedyne przeliczenie jakie mam zastosować do transakcji to kurs mastercard, a ważne żebym spłacił kartę w terminie? We wcześniejszych wątkach forumowicz wspominał, że przy wyplacie z bankomatu 'nadpłaca' saldo ponad limit karty żeby wypłacać bez prowizji - dla mnie to trochę nieracjonalne (w sytuacji gdy mam duży debet na karcie to muszę ją spłacić w trakcie okresu rozliczeniowego + nadpłacić limit). Dodatkowo, w żadnym regulaminie nie jest o tym wspomniane. Gdzieś w necie znalazłem tylko informacje, że transakcje inne niż EUR będą podlegały dodatkowej prowizji przy przewalutowaniu 2% z innej waluty na EUR (chociaż wynikało to ze strony internetowej PKO, a nie regulaminu opłat i prowizji).
To samo pytanie mam do płatności bezgotówkowych kartą w walucie (EUR i nie EUR).
Będę wdzięczny za usystematyzowanie wiedzy :)


Przeliczanie z jakiejkolwiek waluty bezpośrednio na PLN po kursie organizacji MC. Pamiętaj że zapłacisz odsetki od dnia wypłaty kartą kredytową z bankomatu (jeśli nie robisz tego jak to określasz nieracjonalnego "nadplacania")
Góra
 Relacje PM off  
 
#173 PostWysłany: 04 Wrz 2019 08:34 

Rejestracja: 01 Maj 2018
Posty: 124
tak , mam z tym problem , a jedyna wiedza o stanie konta karty to wyciąg papierowy którego dostanę raz w miesiącu . wczoraj ponownie skontaktowałem się z infolinią , i potwierdzili że nie ma mnie w bankowości elektronicznej i nie wiedzą czemu, a tak jak pisałem wcześniej jak odwiedziłem oddział , mówili że muszę otworzyć rachunek żeby mieć ponowny dostęp do bankowości elektronicznej
Góra
 Relacje PM off  
 
#174 PostWysłany: 04 Wrz 2019 10:30 

Rejestracja: 26 Paź 2016
Posty: 89
Loty: 50
Kilometry: 75 029
Skoro na infolinii ich to zdziwiło to znaczy, że nie jest to normalna sytuacja. Dostęp elektroniczny to po prostu kolejna dyspozycja, którą pracownik musi wykonać. Trafiłeś na niekompetentnych pracowników co mnie wcale nie dziwi bo sam tego doświadczyłem. Musiałem odbyć 3 wizyty w oddziale i też mi wciskali kit, że muszę założyć konto osobiste.
Góra
 Relacje PM off  
 
#175 PostWysłany: 05 Wrz 2019 10:21 

Rejestracja: 10 Lut 2015
Posty: 400
srebrny
A czy jakiś posiadacz Platinum w okresie jej posiadania próbował ją zamienić na Infinite – i co z tego wyszło?
Góra
 Relacje PM off  
 
#176 PostWysłany: 05 Wrz 2019 10:30 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Cze 2012
Posty: 13188
HON fly4free
Nie wiem czy mogę.....
Kilka dni temu byłem w oddziale uszczegółowię w Oddziale PKO BP ;)
-trzeba zamknąć KK PKO BP PLATINUM
- odczekać miesiąc
-zawnioskować o KK PKO BP Infinite

Tak mi przekazano powtórzę przekazano słownie w oddziale

Na teraz nie zrezygnowałem bo tej kk potrzebuję podczas podróży, ponadto zamierzam zamknąć inne kk dla podniesienie zdolności kredytowej
Góra
 Relacje PM off  
 
#177 PostWysłany: 05 Wrz 2019 10:41 

Rejestracja: 07 Lut 2013
Posty: 282
srebrny
@sanchopan - jeśli się ma zdolność kredytową zmienią bez problemu (bank woli mieć klienta płacącego 800 zł rocznie za kartę lub wyrabiającego 11.000 PLN miesięcznie obrotu aby opłaty nie było)
W swoim życiu miałem już kilkadziesiąt kart z wielu banków i w każdym zmiana na "lepszą" była bezproblemowa (przy spełnieniu warunków umożliwiających jej posiadanie)
Góra
 Relacje PM off  
 
#178 PostWysłany: 05 Wrz 2019 10:57 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Cze 2012
Posty: 13188
HON fly4free
A dodaj o jakiej " na teraz" zdolności kredytowej mowa do Infinite, wielu zapewne to interesuje

A i dodawaj, bo to jednak ważne, że od początku posiadasz KK Infinite, Platinum ani przez chwilę

Post merytoryczny czy uściślający, zero złośliwości czy czepiania się :!:

Na moim przykładzie nawet nie mogła rozpocząć procedury bez zamknięcia platinum


Ostatnio edytowany przez gorny77, 05 Wrz 2019 12:32, edytowano w sumie 1 raz
Góra
 Relacje PM off  
 
#179 PostWysłany: 05 Wrz 2019 11:03 

Rejestracja: 20 Cze 2013
Posty: 1484
srebrny
To co napisał @gorny77 wydaje się niemożliwe, ale z uwagi na to, że PKO BP to inny stan umysłu gotów jestem gotów w to uwierzyć.
Będę tę operacje testował w przyszły miesiącu jak wreszcie bank stwierdzi, że mam zdolność kredytową na 50K. Na razie według nich jej nie mam mimo posiadania u nich od 4 miesięcy konta Aurum, przelewania tam wynagrodzenia i środków znacznie przekraczający powyższą kwotę.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#180 PostWysłany: 05 Wrz 2019 11:12 

Rejestracja: 07 Lut 2013
Posty: 282
srebrny
Środki przelewane pow 50.000 mają mniejsze znaczenie. Wynagrodzenie już tak. No i pamiętaj, że my na forum nie znamy czyjejś indywidualnej sytuacji, więc trudno określić dlaczego ktoś dostał a inny nie taką czy inną kartę.
Nikt tu nie pyta i nikt nie będzie pisał - jakie ma dochody, kredyty, limity na kartach kredytowych itp/itd, jakie kredyty miał i jak je spłacał... a to kluczowe kwestie w określaniu zdolności kredytowej. Można przecież zarabiać 30.000 PLN a mieć kredyt na dom 1.500.000 PLN i limity kart na 300.000 używane "pod korek" i jakieś opóźnienia spłat rat i już jest się w gorszej sytuacji niż ten co zarabia połowę tego czyli 15.000 ale nie ma kredytu, bo go spłacił (bez opóźnień) a limity na kartach ma 20.000 PLN
zresztą to Internet - każdy może napisać co chce :D
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 268 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group