Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 11 Cze 2013 10:10 

wybieram sie na balkany mam konto walutowe w euro w mbanku myslicie ze bedzie to dobry pomysl na wyplate z bankomatow w tamtych rejonach czy moze jest lepszy sposob?
 Profil Relacje PM off  

Zimowy wypoczynek na Maderze 🌞 4* hotel blisko plaży w Machico za 1984 PLN 🌊 Zimowy wypoczynek na Maderze 🌞 4* hotel blisko plaży w Machico za 1984 PLN 🌊
Urlop na greckiej wyspie Leukada ☀️🌊 Tydzień w hotelu blisko plaży (ze śniadaniami) za 2075 PLN ☕ Urlop na greckiej wyspie Leukada ☀️🌊 Tydzień w hotelu blisko plaży (ze śniadaniami) za 2075 PLN ☕
#42 PostWysłany: 18 Sie 2013 18:50 

Loty: 145
Kilometry: 241 103
niebieski
W Izraelu jaka opcja najlepsza?
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 02 Cze 2014 01:46 

Aktualizuję temat, trochę się pozmieniało przez rok pewnie.

AliorSync czy mBank (Visa)? Ew. czy Inteligo (MC)?
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 29 Cze 2014 12:44 

Planuje w październiku wyjazd do Indonezji na kilka miesięcy i mam pytanie odnośnie banku, mam konto walutowe na euro w Mbanku, orientuje się ktoś czy nie będzie w Indonezji problemu żeby wypłacać pieniądze z bankomatu, a jeśli nie to czy prowizja nie będzie za duża?
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 30 Lip 2014 23:26 

Czeka mnie pierwsza w życiu daleka wyprawa,przydałoby się mieć jak wypłacić/zapłacić a w przyszłości choćby zabokować hotel za pomocą karty.Nie mam żadnej karty kredytowej,tylko zwykłe ,zazwyczaj do wypłacania w bankomacie(mbank ,WBK). Podpowiedzcie proszę co aktualnie warto wybrać,jaką kartę, w którym banku? plizzz :)
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 30 Lip 2014 23:29 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Przeczytaj temat, karta dla podróżnika, znajdziesz tam informacje których szukasz.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 01 Sie 2014 13:51 

Loty: 33
Kilometry: 61 640
niebieski
Nieslawa napisał(a):
Czeka mnie pierwsza w życiu daleka wyprawa,przydałoby się mieć jak wypłacić/zapłacić a w przyszłości choćby zabokować hotel za pomocą karty.Nie mam żadnej karty kredytowej,tylko zwykłe ,zazwyczaj do wypłacania w bankomacie(mbank ,WBK). Podpowiedzcie proszę co aktualnie warto wybrać,jaką kartę, w którym banku? plizzz :)

Do takich płatności jak bookowanie hotelu czy biletów nie jest wymagana karta kredytowa.
Niektóre karty kredytowe dają jakiś tam bonus w postaci zakupu bez prowizji, lub z niższą prowizją, ale jak nie podróżujesz nagminnie, to IMO gra nie warta świeczki.
Kartą np. tą z BZWBK spokojnie dokonasz płatności.

#48 PostWysłany: 02 Sie 2014 15:34 

Dziękuję za odpowiedzi :)
Tematu "Karta dla podróżnika" mam szukać w Dyskusji ogólnej?Chętnie przeczytam i mam nadzieję że są tam informacje nie z 2010 roku ;)

Bo jednak by mi się przydała taka karta (liczę że to podróżowanie będzie już tradycją). Wiem że nie każdy hotel wymaga karty ale ostatnio musiałam prosić znajomych o zaklepanie pokoju.Tak samo jeśli chodzi o kupowanie biletów lotniczych,a wiem że kartami które posiadam nie mogę tego zrobić.

Płatności za granicą WBK pewnie możliwe ale wolałabym mieć osobne konto na podróże żeby nie wozić ze sobą "dostępu" do wszystkich moich pieniędzy.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 02 Sie 2014 16:25 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Odpowiedzi są też i z 2010 ;)

viewtopic.php?p=7579#p7579
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 02 Sie 2014 19:44 

Loty: 145
Kilometry: 241 103
niebieski
A jak wygląda sprawa mbanku w USA?prowizje itp itd.Ten bank to dobry wybór na stany?
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 02 Sie 2014 23:21 

77kylo napisał(a):
A jak wygląda sprawa mbanku w USA?prowizje itp itd.Ten bank to dobry wybór na stany?
mbank to żenada i dojenie klienta na maksa, nie ma karty USD, a spread wynosi 6%. Jeśli chcesz kartę to przede wszystkim Alior Kantor USD, używałem w Stanach cały czas. Pamiętaj, że w US bankomaty pobierają własną prowizję, zazwyczaj $3 i warto zabrać trochę dolarów w gotówce z Polski.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 03 Sie 2014 00:19 

Szczerze mówiąc ja mam w Alior Bank i wydaje mi się że to bezkonkurencyjna oferta (5zł od każdej wypłaty i 5zł z miesiąc używania karty).
 PM off  

#53 PostWysłany: 03 Sie 2014 02:25 

niebieski
Walutowy Alior Bank, pierwsza wypłata w bankomacie za granicą za free, następne za 9zł.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości