Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Cze 2014 11:58 

Rejestracja: 20 Mar 2011
Posty: 359
Punkty statusowe: 11
niebieski
ok 8 rano z Rzymu i chciałbym dostać się na dworzec, z którego odjeżdza polskibus do Katowic.


Ostatnio edytowany przez Abcn 26 Wrz 2017 14:09, edytowano w sumie 3 razy
Poprawa tytułu wątku
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#2 PostWysłany: 20 Cze 2014 12:13 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 Sie 2012
Posty: 939
Punkty statusowe: 136
platynowy
http://www.bts.aero/en/passengers/navig ... e-airport/

trudno o bardziej czytelną informację.
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#3 PostWysłany: 20 Cze 2014 12:34 

Rejestracja: 20 Mar 2011
Posty: 359
Punkty statusowe: 11
niebieski
Informacje są oczywiście czytelne. Jest podany dojazd do dworca kolejowego, natomiast ja potrzebuję dojechac do dworca, z którego jezdzi polskibus
Góra
 Profil Relacje PM off
Arekkk lubi ten post.
 
      
#4 PostWysłany: 20 Cze 2014 13:23 

Rejestracja: 08 Paź 2013
Posty: 172
Punkty statusowe: 7
http://imhd.zoznam.sk/ba/journey-planne ... #spojenie1
Góra
 Profil Relacje PM off
dmirstek lubi ten post.
 
      
#5 PostWysłany: 29 Cze 2017 09:06 

Rejestracja: 01 Wrz 2012
Posty: 843
Loty: 89
Kilometry: 133 295
Punkty statusowe: 42
srebrny
Orientuje się ktoś, który autobus zatrzymuje się jakoś blisko starego miasta lub najlepiej w jego obrębie?
_________________
Zapraszam na moją stronę! :) https://www.facebook.com/zyjipodrozujzp ... page_panel

Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#6 PostWysłany: 29 Cze 2017 11:25 

Rejestracja: 06 Lip 2015
Posty: 13
Punkty statusowe: 1
Z samego lotniska masz jedynie dwie linie autobusowe. 61 zabierze Ciebie w strone centrum.

Generalnie proponuje dwa rozwiazania:
1. Autobus 61 na Racianske Myto i przeniasc sie na tramwaj linii 3, ktorym dojedziesz na Kammene nam. (przystanek na starym miescie).
2. Autobus 61 do Hlavnej Stanici i spacer ok 20 min do Palacu Prezydenta

Pozdrawiam,
Grzegorz
Góra
 Profil Relacje PM off
Legion1 lubi ten post.
Legion1 uważa post za pomocny.
 
      
#7 PostWysłany: 30 Cze 2017 01:43 

Rejestracja: 10 Maj 2013
Posty: 380
Punkty statusowe: 19
niebieski
a ja polece troche inne rozwiazanie - takie 2 w 1 :D

z lotniska jedziemy autobusem 96 do przystanku Slovinská (9 przystanek) i tam przesiadamy sie na trolejbus 205 ktory ma to do siebie ze konczy trase przy Starym Miescie (Nemocnica Sv Michala) a po drodze zalicza dworzec autobusowy (AS Mlynske Nivy). duzym plusem tego rozwiazania jest pominiecie odcinka trasy autobusu 61 gdzie znajduje sie przejazd kolejowy ktory potrafi byc dlugo zamkniety i tworzyc korki a dodatkowo calkiem niedaleko jest jeszcze cmentarz (Martinsky cintorin) :o i kolejne czerwone swiatla... a to jest jeden pas ruchu tylko... :?
_________________
Bristol (UK)
Góra
 Profil Relacje PM off
Legion1 lubi ten post.
Legion1 uważa post za pomocny.
 
      
#8 PostWysłany: 25 Lip 2017 23:47 

Rejestracja: 17 Mar 2015
Posty: 19
Loty: 38
Kilometry: 35 358
Punkty statusowe: 0
Własnie wróciłem z Bratysławy. Z lotniska jechałem na Stare Miasto. Wybrałem autobus nr 61 i przesiadkę na tramwaj (na Hlavnej Stanici). Przy takiej kombinacji bilet półgodzinny nie wystarczy. Bilety można kupić bez problemu w hali przylotów. Przy wyjściu znajduje się automat.

Drogę powrotną jechałem Uberem - koszt 6,15 Euro; czas: 15 minut.
_________________
Image

https://instagram.com/krupierkt
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#9 PostWysłany: 25 Lip 2017 23:54 

Rejestracja: 25 Maj 2017
Posty: 105
Loty: 9
Kilometry: 6 871
Punkty statusowe: 12
niebieski
@krupierkt pytanie tylko, czy to takie automaty przyjmujące kartę kredytową, itp.?

Ja jechałem tydzień temu (z centrum na lotnisko) i w hotelu powiedziano mi, że muszę mieć tylko i wyłącznie monety (a na "dwudniówkę" nie zaopatrywałem się w absolutnie żadną gotówkę). Skorzystałem z Ubera - 6,72 EUR (w środku dnia).
Góra
 Profil Relacje PM off
BusinessClass lubi ten post.
BusinessClass uważa post za pomocny.
 
      
#10 PostWysłany: 27 Lip 2017 15:56 

Rejestracja: 17 Mar 2015
Posty: 19
Loty: 38
Kilometry: 35 358
Punkty statusowe: 0
@1955845624 chyba tylko gotówka. Ja miałem całą kieszeń drobniaków (mam taki system, że przez cały rok wrzucam drobne euro do słoika, pozniej się w takich sytuacjach przydają). Ale nie dam sobie ręki odciąć :-)
_________________
Image

https://instagram.com/krupierkt
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#11 PostWysłany: 27 Lip 2017 16:06 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 Lip 2014
Posty: 414
Loty: 58
Kilometry: 91 432
Punkty statusowe: 39
srebrny
Za bilety komunikacji miejskiej w automacie na lotnisku można zapłacić kartą.
Góra
 Profil Relacje PM off
1955845624 uważa post za pomocny.
 
      
#12 PostWysłany: 13 Sie 2017 19:24 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 Gru 2015
Posty: 40
Loty: 39
Kilometry: 41 163
Punkty statusowe: 2
Na lotnisku może być kartą, automaty przy przystankach - tylko bilon.
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#13 PostWysłany: 26 Wrz 2017 13:15 

Rejestracja: 04 Gru 2012
Posty: 333
Loty: 130
Kilometry: 234 904
Punkty statusowe: 15
niebieski
Informacja dla osob zainteresowanych zakupem biletow na komunikacje placacych karta - w hali glownej dworca kolejowego znajduja sie dwa automaty akceptujace platnosci karta, sprawdzalem w niedziele, jeden na pewno dzialal jak trzeba, bo korzystalem.:)
_________________
Image
Travellista's Diary
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Przeszukaj temat:
  
phpBB® Forum Software © phpBB Group