Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Mar 2016 17:34 

niebieski
Stworzyłem mniej więcej coś takiego:

https://www.google.pl/maps/dir/Marakesz ... 22!1m0!3e0

Przylatujemy do Marakeszu 9.04 o 10.00, wylatujemy z Agadiru 15.04 ok. 12.00. Nie zależy nam na zwiedzaniu miast, na cały wyjazd wypożyczamy auto. Mój pierwotny plan zakłada:

9.04 - Marakesz i jazda do wodospadów Ouzoud, gdzieś w okolicy nocleg.
10.04 - Pluskanie w wodospadach i przejazd (R307, ponoć super widoku) do Warzazat/Ait Benhaddou, tam nocleg.
11.04 - Jazda do Dades, okoliczne kaniony i nocleg w tamtej okolicy.
[tu rozważam zmianę kolejności tak by 10.04 dojechać do Dades, tam nocować i 11.04 pojechać do Warzazat i tam spać. Ze względu na dalszą podróż w stronę Legziry]
12.04 - Jazda w stronę Legziry i tu właśnie mam dylemat, gdzie po drodze coś wartego zatrzymania się i najchętniej tam nocleg. W którymś z wątków tu przewinęła się Paradise Valley, ale nie wiem jak tam z zapleczem noclegowym i czy dojedziemy tam "na raz" z Warazazat?
13.04 - Dojazd do Legziry i odrobina plażingu
14.04 - Plażing cd i jazda do Agadiru, jeśli starczy czasu to może uda się zahaczyć o "wioskę surferów"
15.04 - Wylot z Agadiru.

Ma to sens? Coś warto dorzucić/zamienić?

Z góry dzięki za podpowiedzi,
Kuba
 Relacje PM off  

#2 PostWysłany: 16 Mar 2016 18:20 

Marakesz

Wysłane z mojego MSP4505 przy użyciu Tapatalka
 Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Mar 2016 20:02 
Awatar użytkownika

Loty: 279
Kilometry: 568 194
niebieski
Jak będziecie już jechać w stronę Legziry to wstąpcie do Taroudant. Fajne miasto z medyną otoczoną murami, nie jest takie bardzo turystyczne jak inne większe miasta. W medynie znajdziecie jakies hoteliki, więc tam możecie zatrzymać się na nocleg.
Jeśli zmienicie trochę trasę to możecie też zahaczyć o Tafraoute. W samym mieście nic nadzwyczajnego nie ma, ale w okolicy są świetne kolorowe skały (pomalowane, nie naturalne). Kawałek na południe jest też robiący wrażenie wąwóz Ait Mansour, taka oaza palmowa wśród spalonych słońcem gór.
 Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Mar 2016 11:57 

niebieski
Dzięki za podpowiedzi.

Ile zajmuje przejazd z Ouzoud do Dades? R307. Zmieścimy się w ~5h?
 Relacje PM off  

[ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości