Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Mar 2016 22:02 
Awatar użytkownika

Wydaje mi się, że podobny temat był już tu na forum, ale mimo usilnych starań nie udało mi się go znaleźć.
Szukam dobrej oferty na internet mobilny do smartfona, bez abonamentu.
Oczywiście jestem świadomy że najtańsza (bezpłatna) opcja to Aero2.

Obecnie korzystam z oferty Play (która niedługo się kończy) : Internet na kartę 50
http://www.play.pl/oferta/play-internet/internet-na-karte/starter-4glte-50zl/

Image

Za 50 PLN dają 12 GB do wykorzystania przez rok (po 1 GB miesięcznie, niewykorzystany transfer przechodzi na kolejny miesiąc).

Szukam czegoś w podobnej cenie, może z większym limitem danych.
Moje maksymalne potrzeby oceniam na 3 GB miesięcznie.
Nie chciałbym się bawić w comiesięczne doładowanie / przedłużanie ważności konta etc.,
chyba że wiązałoby się to ze sporą oszczędnością.
Jest obecnie na rynku coś lepszego od tej oferty Play'a ?

Co byście zaproponowali przy mniej więcej takich parametrach ?

z góry dzięki za wszelkie sugestie
 Profil Relacje PM off  

Zakochaj się w Paryżu tej jesieni 💕✈️ Loty i 4⭐ hotel za 799 PLN 👜✨ Zakochaj się w Paryżu tej jesieni 💕✈️ Loty i 4⭐ hotel za 799 PLN 👜✨
Relaks w hotelu z aquaparkiem 🌴🏊‍♂️ All inclusive w Szarm el-Szejk za 2061 PLN Relaks w hotelu z aquaparkiem 🌴🏊‍♂️ All inclusive w Szarm el-Szejk za 2061 PLN
#2 PostWysłany: 30 Mar 2016 22:07 

promocje-internetu-mobilnego-krajowego,1502,59821&p=482859&hilit=free#p482859
 PM off
lefebure uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 30 Mar 2016 22:10 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
forum telepolis

pierwszy strzał - Orange Free na kartę, włączasz Konto Ważne Rok, doładowujesz za 100 PLN i masz 36 GB do wykorzystania przez rok

a za te 100zeta możesz dzwonić i wysyłać smsy bo transfer nie zjada kasy

#4 PostWysłany: 30 Mar 2016 22:14 

na aledrogo za połowę tej sumy, sam korzystam w ramach dual sim + darmowe przedłużenia jeden raz na kolejne 12-miesięcy konta

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 30 Mar 2016 22:25, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
vivere uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 30 Mar 2016 22:24 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
http://www.fly4free.pl/forum/promocje-internetu-mobilnego-krajowego,1502,59821&p=482859&hilit=free#p482859

dzięki, wiedziałem że był taki temat, ale dane tam już mocno nieaktualne

vivere napisał(a):
forum telepolis

pierwszy strzał - Orange Free na kartę, włączasz Konto Ważne Rok, doładowujesz za 100 PLN i masz 36 GB do wykorzystania przez rok

a za te 100zeta możesz dzwonić i wysyłać smsy bo transfer nie zjada kasy

ok, 36 GB to znacznie większy komfort niż 12 GB, ale cena dwukrotnie wyższa ...
http://www.orange.pl/kid,4002009309,id,4004600968,article.html
ponadto tu jest info, że przy doładowaniu za 100 PLN te 36 GB jest na 5 miesięcy,
czy przy włączeniu opcji "Konto ważne rok" (włącza się za free ?) będę mógł korzystać z tych 36 GB przez 12 a nie 5 miesięcy ?

Może coś tańszego ktoś może zaproponować ?
W Aero2 pakiety miesięczne (premium) 3 GB z LTE są po 5 PLN, to wychodzi rocznie 60 PLN, ale trzeba co miesiąc wykupić pakiet.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 30 Mar 2016 22:30 

pierwsza lepsza aukcja
http://allegro.pl/internet-orange-free- ... 87320.html

w sumie na ok. 860 dni w wariancie j/w (sam mam obecnie na karcie nano LTE, śmiga bez problemu, bo technologia na to pozwala), do tego kwota doładowania to 0,19 groszy/min połączenia na krajowe komórki i stacjonarne, sms coś podobnie, z Hiszpanii na komórki do Polski coś ok. 80 groszy/minuta

Do tego częste promocje na doładowania np. w mPotwór (za doładowanie 50 zł 30 GB itp)
 PM off  

#7 PostWysłany: 30 Mar 2016 22:44 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):

kosztowo super, ale boję się takich ofert, co zrobisz jak przestanie działać po 3 miesiącach ?
można się ze sprzedającym bujać, kupując u dostawcy usług mamy gdzie uderzyć jak coś nie gra ...
tutaj to zapewne trochę kombinowane te oferty są, mogą działać ale nie ma gwarancji ...
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Mar 2016 22:49 

słuchaj, są oferty wszystko za free za 29,99 zł.miesiąc, jak się boisz....
z bonem - 20 zł wychodzi BARDZO SUPER, ja sobie znalazłem ofertę z odbiorem osobistym i tak sobie korzystam z jednej karty z wymiana z mini na nano 3 rok, doładowane konto na orange nie może przestać działać po np. 3 miesiącach, za poważna firma (tak myślę ;) )
 PM off  

#9 PostWysłany: 30 Mar 2016 22:57 
Awatar użytkownika

Nie boję się, że karta przestanie działać, boję się że wyparuje z niej ten transfer 37 czy 41 GB, który jest podejrzany.
Nie masz tu regulaminu promocji, nie wiadomo skąd jest taka oferta, i nie sądzę, że Orange to w jakikolwiek sposób autoryzuje.
Nie interesują mnie oferty 29,99 PLN ... jak pisałem na wstępie jak do tej pory optymalną ofertą był Play Internet na kartę 50.
Mogę zapłacić trochę więcej za większy transfer, ale te oferty na Alle... są po prostu podejrzane.
Ktoś w jakiś sposób taką kartę nabija transferem, Orange takiej oferty u siebie nie ma, więc trochę to jak ładowanie karty miejskiej nie w autoryzowanym punkcie ZTM ;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 30 Mar 2016 23:12 

słabo szukasz, na stronie orange:
http://www.orange.pl/kid,4002009309,id, ... ticle.html

za 50 zł/3 miesiące doładowania 15 GB internetu + jednorazowe przedłużenie na 12 miesięcy czyli 15 miesięcy na wykorzystanie + możliwość w każdej chwili przedłużenia (są promocje np. na mPotwór, stronie orange itp)
 PM off  

#11 PostWysłany: 30 Mar 2016 23:21 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):

za 50 zł/3 miesiące doładowania 15 GB internetu + jednorazowe przedłużenie na 12 miesięcy czyli 15 miesięcy na wykorzystanie + możliwość w każdej chwili przedłużenia (są promocje np. na mPotwór, stronie orange itp)

Bardzo możliwe, ale czy jesteś pewien, że kupując 15 GB za 50 zł na 3 miesiące i jednorazowo przedłużając konto o 12 miesięcy zachowujemy możliwość korzystania z wykupionego pakietu przez te kolejne 12 miesięcy ? nie mogę znaleźć takiej informacji w żadnym z regulaminów na tej stronie ... wydłużenie ważności konta wcale nie musi być tożsame w wydłużeniem okresu korzystania z wykupionego pakietu, testowałeś to już ?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 30 Mar 2016 23:25 
Awatar użytkownika

niebieski
@lefebure zacznij rozóżniać to, co jesteś w stanie przyjąć do wiadomości przez swój stepcytyzm, od tego co istnieje w rzeczywistości.
Ta oferta istnieje dopóki jest aktywowana w czasie obowiązywania regulaminu - Orang nie może zmienić reguł gry, gdy oferta została już aktywowana, może jedynie zakończyć promocję dla nowych użytkowników bez wcześniejszej informacji.

Idąc tym tropem, biletów na loty za złotówkę też nie kupisz, bo to zbyt podejrzana oferta - przewoźnik nie prowadzi przecież biznesu by przynosił straty :mrgreen:

PS. Sam korzystam i znam kilka osób, która korzysta z tej oferty.

Ostatnio edytowany przez nick 30 Mar 2016 23:30, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
mysz@ lubi ten post.
mysz@ uważa post za pomocny.

#13 PostWysłany: 30 Mar 2016 23:26 

Jeżeli chcesz zupełnie za darmo to virgin freemium ale mało wszystkiego bo 300MB + 20 SMS + 30min/ na miesiąc. Kupujesz tylko starter za 5 zł. i rok ważne. Odnawia się co miesiąc samo. Ewentualnie dokupujesz pakiet 10 GB za 25 zł.
https://virginmobile.pl/oferta/freemium?ip_param=AdWords_SEM&gclid=Cj0KEQjw8u23BRCg6YnzmJmPqYgBEiQALf_XzXOak0qBAsob7Xsbi_I36sDfF5gLjTIvNeIAUp3JA2UaAt7G8P8HAQ
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 30 Mar 2016 23:29 

lefebure napisał(a):
Anonymous napisał(a):

Bardzo możliwe, ale czy jesteś pewien, że kupując 15 GB za 50 zł na 3 miesiące i jednorazowo przedłużając konto o 12 miesięcy zachowujemy możliwość korzystania z wykupionego pakietu przez te kolejne 12 miesięcy ? nie mogę znaleźć takiej informacji w żadnym z regulaminów na tej stronie ... wydłużenie ważności konta wcale nie musi być tożsame w wydłużeniem okresu korzystania z wykupionego pakietu, testowałeś to już ?

http://www.orange.pl/kid,4002400661,id, ... ticle.html

może jednak tu:
http://www.telepolis.pl/forum/viewforum ... 72c5908d37
 PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#15 PostWysłany: 31 Mar 2016 06:44 
Awatar użytkownika

@ nick / @ gorny77 : Czy ja naprawdę piszę / mówię innym językiem ???

Nie twierdzę tu, że nie można włączyć usługi Konto Ważne Rok,
pytam jedynie, czy uruchomienie tej usługi przedłuża na 12 miesięcy ważność pakietu 15 GB ...

sceptycyzm mam wrodzony ;)

Zatem jeszcze raz, konkretnie żeby każdy zrozumiał:
korzystaliście z tej oferty na zasadzie kupienia pakietu (np. 15 GB za 50 PLN na 3 miesiące) i uruchamialiście Konto ważne rok ... i czy wówczas ważność pakietu została wydłużona z 3 do 12 miesięcy ??? konkretnie, tak czy nie ?

A może znacie regulamin który wprost mówi, że włączenie usługi Konto Ważne Rok wydłuża również okres ważności pakietu danych ?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 31 Mar 2016 07:37 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
niebieski
wszyscy rozumieja tylko ty jakis nierozumny tlumacza ci jak abel krowie a ty swoje, nie wierzysz to zadzwon do telekomu i zapytaj czy to za drogo dla ciebie?
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off
nick lubi ten post.

#17 PostWysłany: 31 Mar 2016 20:58 
Awatar użytkownika

No i teraz powinno być wam wszystkim łyso,
przy takim wsparciu rzeczywiście zdecydowałem zadzwonić do Orange i wyjaśnić sprawę ...
i okazuje się, że włączenie usługi "konto ważne rok" nie ma nic wspólnego z wydłużeniem ważności pakietów internetowych !!!
zatem te 15 GB za 50 PLN będzie dostępne jedynie przez 3 miesiące ...
Konto będzie ważne dla rozmów przychodzących, nic więcej.

I co teraz powiecie ? że jestem sceptyczny ? niedowiarek ?

Proponuję, zanim udzielicie odpowiedzi zastanówcie się czy rzeczywiście macie wystarczającą wiedzę.
Nie dość, że wprowadzacie w błąd wychodzicie na totalnie niekompetentnych.
Czasem lepiej się nie odzywać, jeśli nie ma się nic mądrego do powiedzenia.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 31 Mar 2016 21:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Że nie przeczytałeś par. 15 regulaminu promocji "Konto Ważne Rok". :D
 Profil Relacje PM off
yeo lubi ten post.

#19 PostWysłany: 31 Mar 2016 21:17 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
Tysiące korzysta i są zadowoleni, jednemu nie pasuje :)

Idź do salonu, weź sobie abonament na 24 miesiące i nie będziesz musiał być sceptyczny :)

#20 PostWysłany: 31 Mar 2016 21:20 

caly tamten rok korzystałem z karty prepaid kupionej na Allegro. Orange. Kosztowało mnie to w sumie ok. 60 zł. Teraz kupiłem w salonie playa za 9 zł bo mi wifi w domu wywaliło. Ten lte w porównaniu do orange to troche jak powrot do czasu modemu. Generalnie nie polecam. Kupiłem kolejna kartę na Allegro. 15 GB wyszło mi 40 zł z przesyłka, ważne rok. Jak sie boisz to pamietam, ze kupowałem od użytkownika qlin bodajze. Dwa razy u niego kupowałem, nigdy nie było problemu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości