Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 81 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Sty 2015 12:37 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 Sty 2012
Posty: 2256
złoty
Mam taki problem.
Założyłem konto na entropay`u.
Chcąc przypiąć do niego kartę kredytową, miałem problemy z autoryzacją (okazało się potem, że bank zablokował dostęp jako podejrzany ;) ).
Skasowałem , więc tą kartę bankową z entropay`a
i teraz mam problem taki - entro informuje mnie, ze wykorzystałem już możliwość przypięcia karty do konta i kieruje mnie na stronę, na której mogę jedynie podać nr konta w banku (a tu wyższe koszty i prowizje itp).
Da się to jakoś obejść?
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#2 PostWysłany: 10 Sty 2015 12:58 

Rejestracja: 28 Lip 2012
Posty: 2875
platynowy
miałem tak w środę - też zablokowana karta, napisałem do supportu i w piątek odblokowali mi możliwość podpięcia karty
Góra
 Relacje PM off
wtak uważa post za pomocny.
 
 
#3 PostWysłany: 19 Sty 2015 11:11 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 Sty 2012
Posty: 2256
złoty
Problemów z entropay ciąg dalszy.
Mam swoją kartę kredytową przypiętą do konta.
Stan konta 0,00 €, ale jak je doładować. Nie widzę narzędzia na stronie entropay?
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#4 PostWysłany: 19 Sty 2015 11:16 

Rejestracja: 08 Paź 2013
Posty: 221
niebieski
Jest tam zielony plusik z nazwą : (top-up ) ...
Góra
 Relacje PM off
wtak uważa post za pomocny.
 
 
#5 PostWysłany: 09 Lut 2015 21:32 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Kwi 2012
Posty: 201
Może ktoś wie z doświadczenia czy można entropay'a doładować kartą prepaid np. z BZ WBK ?
Góra
 Relacje PM off  
 
#6 PostWysłany: 09 Lut 2015 21:34 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 Kwi 2014
Posty: 187
Nie powinno być problemu, natomiast jeśli prepaid jest w PLN, to stracisz dużo na przewalutowaniu.
Góra
 Relacje PM off  
 
#7 PostWysłany: 09 Lut 2015 21:36 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Kwi 2012
Posty: 201
Przewalutowanie chyba będzie takie samo jak w przypadku doładowania kartą kredytową/debetową w PLN - po obecnym kursie w danym banku. Czy nie mam racji ?
Góra
 Relacje PM off  
 
#8 PostWysłany: 09 Lut 2015 21:41 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 Gru 2012
Posty: 1805
Loty: 46
Kilometry: 42 967
złoty
bez problemu działa BZWBK

przedwczoraj działało tak:

PŁATNOŚĆ KARTĄ 5.25 EUR 5.25 EUR 1 EUR=4.3087 PLN ENTROPAY UK INTERNET

pobrało 22.62, więc nie widzę tego 2.8%
_________________
vivere militare est
Góra
 Relacje PM off  
 
#9 PostWysłany: 09 Lut 2015 21:48 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Kwi 2012
Posty: 201
Karta internetowa BZWBK też w takim razie będzie działać przy doładowaniu entropay'a? Powinno być podobnie jak z prepaidem, czyli jak mówicie nie powinno być żadnego problemu?


Edit: Znalazłem takie coś: UWAGA: w przypadku transakcji zagranicznych w walucie innej niż EUR do wartości transakcji doliczana jest automatycznie prowizja za przewalutowanie transakcji w wysokości 2,8 %.

A więc dla kart prepaid i kart internetowych jest wspomniana prowizja ale tylko dla innych walut niż EUR.
Góra
 Relacje PM off  
 
#10 PostWysłany: 09 Lut 2015 21:55 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 Maj 2013
Posty: 710
Loty: 88
Kilometry: 183 811
vivere napisał(a):
pobrało 22.62, więc nie widzę tego 2.8%

a to dziwne… wydawało mi się że do wszystkich swoich produktów wprowadzili tę opłatę…

aż sprawdziłem z ciekawości i faktycznie w prepaidach jest inaczej:
Cytuj:
Przewalutowanie transakcji zagranicznej dokonanej w walucie innej niż EUR (tylko dla kart Visa) - 2,8%
Góra
 Relacje PM off  
 
#11 PostWysłany: 10 Lut 2015 15:35 

Rejestracja: 20 Maj 2011
Posty: 353
mozecie dodac karte lub doladowac karta konto? ja mam komunikat: "Funding using your credit/debit card is currently unavailable." tylko nie wiem czy to jakis "security reason" czy u nich blad.
Z gory dzieki za odpowiedz
_________________
http://kliperjk.geoblog.pl/podroze
Góra
 Relacje PM off  
 
#12 PostWysłany: 10 Lut 2015 16:07 

Rejestracja: 11 Lut 2013
Posty: 649
Loty: 137
Kilometry: 202 882
srebrny
miałem już takie problemy. napisz przez formularz kontaktowy do supportu. pomogą. odzew niemalze natychmiastowy i natychmiastowe rozwiązanie problemu.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
kliperjk uważa post za pomocny.
 
 
#13 PostWysłany: 15 Sie 2015 10:15 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Lip 2012
Posty: 716
niebieski
Podepnę się pod temat, kontaktował się ktoś ostatnio z pomocą techniczną? Wcześniej skontaktowali się ze mną po 2-3 godzinach, a teraz wysłałam do nich 3 wiadomości w ciągu 4 dni i zero kontaktu ;/
_________________
Żyję dla takich chwil, kiedy bierzesz haust powietrza i krzyczysz: chwilo, proszę, bądź wieczna!
Eldo
Góra
 Relacje PM off  
 
#14 PostWysłany: 15 Sie 2015 18:31 
Site Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 Sty 2011
Posty: 6444
Loty: 303
Kilometry: 522 266
nie wiem czy zawiera się w Twojej definicji "ostatnio" ale w zeszły weekend - sami mieli napisać, nie napisali, wysłałem maila i kontakt był do 24h (mimo soboty)
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
invasion lubi ten post.
 
 
#15 PostWysłany: 17 Sie 2015 06:59 

Rejestracja: 03 Lis 2012
Posty: 2418
Loty: 145
Kilometry: 140 020
srebrny
Zawsze jak piszą, że sami się odezwą to nigdy to nie następuje.
Góra
 Relacje PM off  
 
#16 PostWysłany: 20 Sie 2015 11:43 

Rejestracja: 09 Lip 2015
Posty: 17
Zarejestrowałam karte tymczasową, potem ona straciła waznosc i na tym samym koncie zarejestrowałam nowa kartę podpięta do tego samego rachunku. Niestety nie może mi jej autoryzowac cyz ktoś miał podobny problem?
Góra
 Relacje PM off  
 
#17 PostWysłany: 23 Sie 2015 01:18 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Lip 2012
Posty: 716
niebieski
Dostałam odpowiedź dopiero wczoraj, 22, po mniej więcej tygodniu.
_________________
Żyję dla takich chwil, kiedy bierzesz haust powietrza i krzyczysz: chwilo, proszę, bądź wieczna!
Eldo
Góra
 Relacje PM off  
 
#18 PostWysłany: 23 Sie 2015 23:22 

Rejestracja: 17 Sty 2011
Posty: 132
Entropay pobiera jakieś opłaty za niekorzystanie z karty? Mi pobrali dzisiaj Dormancy Fee w wysokości EUR3.75 bo nie korzystałam z karty przez pół roku.
Góra
 Relacje PM off  
 
#19 PostWysłany: 23 Sie 2015 23:27 

Rejestracja: 25 Lis 2013
Posty: 1595
Loty: 375
Kilometry: 522 841
srebrny
Tak, jeśli nie korzystałeś to mieli do tego prawo.



Dormant account fee - charged after 6 months of inactivity 3.75
Góra
 Relacje PM off  
 
#20 PostWysłany: 24 Lut 2016 20:42 

Rejestracja: 06 Lip 2011
Posty: 2717
złoty
Czy ktoś się orientuje jak zamknąć konto entropay. Nigdzie nie widzę takiej opcji.
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 81 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 5 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group