Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Sie 2021 15:18 
Awatar użytkownika

srebrny
Na ile sens ma wyjazd typu aktywne zwiedzanie do Gruzji, Armenii i Azerbejdzanu w wakacje (lipiec)? Chodzi mi o to jak faktycznie odczuwalne sa temperatury, ktore accuweather pokazuje jako baaardzo wysokie i potencjalnie ekstremalnie meczace. Widze, ze mozna przemieszczac sie klimatyzowanymi pociagami nocnymi miedzy tymi krajami, moznaby rozwazyc wynajecie auta na niektore odcinki wewnatrz krajow, co troche zmniejszyloby problem, no ale i tak pozostaje sporo chodzenia po Tbilisi czy Baku lub korzystania z marszrutek. Ktos to przezyl i jest w stanie opowiedziec czy pogoda jest do zniesienia przy aktywnosci fizycznej? Dzieki!
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Zanzibarze za 3105 PLN ☀️🌴 Loty + 11 noclegów przy plaży 🌊👙 Relaks na Zanzibarze za 3105 PLN ☀️🌴 Loty + 11 noclegów przy plaży 🌊👙
Sylwester i Trzech Króli na Malcie 🥂🎇 Loty Lufthansą od 741 PLN ✈ Złap nieco słońca zimą 🌞😎 Sylwester i Trzech Króli na Malcie 🥂🎇 Loty Lufthansą od 741 PLN ✈ Złap nieco słońca zimą 🌞😎
#2 PostWysłany: 29 Gru 2021 22:34 

Loty: 130
Kilometry: 223 475
niebieski
Ja byłam pierwszy tydzień lipca Armenia/Gruzja i więcej tego terminu bym nie wybrała :)
Upał niemiłosierny. Ok 18:00 w Erywaniu potrafiło być 39 st.

#3 PostWysłany: 29 Gru 2021 23:54 

niebieski
amphi napisał(a):
Na ile sens ma wyjazd typu aktywne zwiedzanie do Gruzji, Armenii i Azerbejdzanu w wakacje (lipiec)?

Nie odpowiem, bo byłem w kwietniu-maju oraz październiku-listopadzie. Przy układzie Azerbejdżan - Gruzja - Armenia należy się nastawić na przepytywanie na granicy gruzińsko-armeńskiej (po co byliśmy w Azerbejdżanie, jak długo i w których miejscach). W odwrotnej kolejności jakoś Azerowie spokojniej do uprzedniego pobytu w Armenii podchodzą.

W sumie szkoda, że - jak rozumiem - między Tbilisi a Erewaniem jeździ już nieco nowocześniejszy pociąg, bo ten poprzedni to nie tylko była podróż w przestrzeni, ale i w czasie (jakieś -70 lat). A niemyty i nieczyszczony był chyba od nowego.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 30 Gru 2021 12:46 

Loty: 104
Kilometry: 171 853
Jak dostałeś się do Azerbejdżanu? Lot do Azerbejdżanu, czy lot do Gruzji i z Gruzji do Azerbejdżanu?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość