Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 182 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Gruzja - co i jak?
#61 PostWysłany: 13 Paź 2013 10:55 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 265
Kilometry: 333 011
cypel napisał(a):
klapio napisał(a):
Pytałem ale nie uzyskałem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi :P

naiwny czy nienormalny ?
chyba nie sądzisz, że na f4f uzyskasz bardziej rzetelną i wiarygodną odpowiedź niż na kaukazie

Pewnie że na Kaukaz.pl jest więcej osób znających tematykę Gruzji ale obawiam się że mojego pytania na nim nie przeczytało za wielu.

orfik11 napisał(a):
Witam. Postawiłem sobie za cel w 2014 r. Gruzję. Czy w marcu, kwietniu ma to sens? Pogoda pozwoli na wypad 3-4 dniowy?Pozdrawiam

Ja lecę 15-18.03 więc mam nadzieje że ma :)

Gleba3 napisał(a):
Gleba3 napisał(a):
klapio napisał(a):
A jak myślicie że będzie wyglądać w połowie marca GDW i droga do klasztoru Cminda Sameba ?

Byliśmy pod koniec kwietnia 2011 i GDW była przez dobę niedrożna. Przeszliśmy pieszo. Więcej w relacji: http://gleba.blox.pl/tagi_b/242648/Gruzja-2011.html

A jak ocenisz drogę z miasteczka do klasztoru Cminda Sameba ? Ile się idzie minut, na ile ścieżki były wydeptane i ogólnie stopień trudności mając na uwadze turystów którzy nie mają problemu z kondycją ale nie są zapalonymi wędrowcami po górach ?

Do klasztoru prowadzi droga, którą normalnie można wjechać samochodem. Po opadach śniegu dla samochodów była nieprzejezdna, wtedy dojeżdżają tam skuterami śnieżnymi. To prosta droga, szybkim tempem godzinkę pieszo. Na górze mieszkają ludzie, więc zawsze będzie przetarta (nie wspominając o licznych turystach)[/quote]

Dzięki za pomoc, o takie info mi właśnie chodziło ;)
 Profil Relacje PM off  

Phuket w porze suchej❗😲 12 dni na wyspie za 3690 PLN ✈️ + 5⭐ 🛏️ Phuket w porze suchej❗😲 12 dni na wyspie za 3690 PLN ✈️ + 5⭐ 🛏️
🔥 Mega okazja 🚨 Kaukaz za grosze🚨 City break w Gruzji za 307 PLN 😍 🔥 Mega okazja 🚨 Kaukaz za grosze🚨 City break w Gruzji za 307 PLN 😍
#62 PostWysłany: 08 Lis 2013 13:08 
Awatar użytkownika

srebrny
Wszystkim następnym (szczególnie z paroma postami na koncie), którzy również nagle poczują wielką i nieodpartą potrzebę posiadania przewodnika po Gruzji, polecam poniższą stronkę. Nie trzeba brać całości, można pojedyńcze rozdziały.
http://shop.lonelyplanet.com/ebooks/eur ... chapter-4/
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Kutaisi
#63 PostWysłany: 13 Lis 2013 13:22 
Awatar użytkownika

Wrzuccie prosze cos na temat poruszania sie po Gruzji.Lece z dziewczyna 31.12-7.01 z KTW wizzarkiem.Chcemy pojechac nad Morze Czarne .,., może warto gdzies cos zobaczyc?jak dojechac? ogólnie poprosze o informacje.Lubimy jesc i drinkowac ,., nie koniecznie musimy zwiedzac muzea :mrgreen: Dziekujemy sliccznie .,.Pablo & Ancia
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Kutaisi
#64 PostWysłany: 13 Lis 2013 13:29 

Pablakiss, wystarczy użyć opcji "Szukaj" aby znaleźć mnóstwo informacji o Gruzji na forum.
W każde miejsce w Gruzji dotrzesz tanimi marszrutkami (=minibusami), które często kursują. Więcej informacji - szukaj na forum.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 13 Lis 2013 13:29 
Awatar użytkownika

srebrny
Image
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 13 Lis 2013 13:33 
Awatar użytkownika

Dobra Maciek,, nie krzycz juz ,., my tez jestesmy z Wrocławia :mrgreen: ,., krzycz na innych z Radomia np. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 13 Lis 2013 13:56 

Jak chcecie podrinkowac i wrzucić na luz to polecam SIGNAGI i guesthouse https://www.facebook.com/nato.sozashvili?fref=ts
Na pewno będziecie zadowoleni. W batumi o tej porze będzie nuda.

#68 PostWysłany: 13 Lis 2013 14:31 

Zbanowany
W Batumi będzie najcieplej (od 0C do nawet kilkunastu jak dobrze traficie) ale też i może padać i faktycznie na dłużej może być mało ciekawie. Kilka dni w Batumi na zwiedzanie i wygrzanie się w "baniach" i do Gori można wyskoczyć. Sighnaghi jest dobrym pomysłem - temperatury powinny być łagodniejsze, wino jest przednie, a miasteczko śliczne.

Kilka informacji i zdjęć z Gruzji znajdziesz też na:
http://www.blog.maszwakacje.pl/component/k2/itemlist/category/134-gruzja

Udanego wyjazdu
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 14 Lis 2013 14:31 
Awatar użytkownika

Dziiekujemy jeszcze raz za pomoc!!! napewno skorzystamy z waszych rad .Wstepnie Poti,Batumi wypad na kebaba do Turcji ,.,Sighnaghi ,Tbilisi ,Gori i do domku,., powinnismy sie zmiescic w tygodniu,,A teraz kwestia noclegow,., bukowac wszystko teraz czy lepiej na miejscu na chybil trafil? Mamy niski budżet, :lol: ;) Moze cos wykreslic albo dodac?
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 15 Lis 2013 00:38 

dzięki za bardzo szybkie info,jesli możesz napisz mi jak tam jest z knajpkami?
czy wieczorem jest gdzie isc na piwko?,jaka woda w morzu?
chcemy tam się popluskać ,i główniw taki jest cel naszego wyjazdu,
oczekuję następnych informacji podobnych do tych od Sorvali,
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 15 Lis 2013 13:41 

O tej porze roku nie powinno być problemów na miejscu najlepiej.

Temat postu: Cztery dni w Tbilisi
#72 PostWysłany: 15 Lis 2013 15:20 

Pod koniec stycznia przez cztery dni będę w Tbilisi. Czy jest realna szansa na to by, zrobić sobie jednodniowy wypad do Erewania, od wczesnego poranka (lub gdzieś bliżej w Armenii, dokąd warto pojechać)?
A jeśli Armenia nie wchodzi w rachubę, to gdzie warto ruszyć się w okolicy miasta (poza np. Mcchetą, która jest tuż obok Tbilisi)? Gori? Gdzieś w kierunku wyższych górek?
Dzięki za ewent. odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 15 Lis 2013 15:22 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Da sie zrobic jednodniowke do Erewania, nocnym pociagiem Tbilisi - Yerewan ;) Ja to samo zrobilem :)
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 20 Lis 2013 01:19 

Pablakiss napisał(a):
Dziiekujemy jeszcze raz za pomoc!!! napewno skorzystamy z waszych rad .Wstepnie Poti,Batumi wypad na kebaba do Turcji ,.,Sighnaghi ,Tbilisi ,Gori i do domku,., powinnismy sie zmiescic w tygodniu,,A teraz kwestia noclegow,., bukowac wszystko teraz czy lepiej na miejscu na chybil trafil? Mamy niski budżet, :lol: ;) Moze cos wykreslic albo dodac?

A macie wizę na ten kebab w Turcji?

#75 PostWysłany: 20 Lis 2013 01:30 
Awatar użytkownika

Nie macie,., kupi sie na granicy :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 10 Gru 2013 16:28 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Zeus napisał(a):
Da sie zrobic jednodniowke do Erewania, nocnym pociagiem Tbilisi - Yerewan ;) Ja to samo zrobilem :)

Czy możesz opisać coś więcej o takiej jednodniówce ? Chodzi mi o to jak to w praktyce wyglądało, jakie warunki i koszty pociągu i czy warto zrezygnować z jednego dnia w Gruzji dla Erewania.
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 10 Gru 2013 19:37 
Site Admin

Jeśli się nawet da to sam Erewań nic specjalnego, tak samo nie ma co siedzieć w samym Tbilisi tego całego czasu - urok Gruzji to góry i monastyry :) w okolicy znajdziesz jedno i drugie

#78 PostWysłany: 10 Gru 2013 21:00 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
tak jak pisze Washignton wyżej, przy 4 dniach nie ma sensu wyjeżdzać po za Gruzję, gdzie tutaj tyle pięknych miejsc :)
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 10 Gru 2013 22:12 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Panowie, to doradźcie proszę jak zaplanować 4 dni, mam taki sam dylemat jak autor wątku.
Wstępnie miałem zaplanowane:

sobota: Przylot o 12.25, zwiedzanie Upliscyche, Mtskheta i spanie w Tibilisi.
niedziela: GDW.
poniedziałek: zwiedzanie Tbilisi a następnie wieczorny powrót do Kutaisi.
wtorek: szybkie ranny zwiedzanie Kutaisi i powrót samolotem o 13.

Wizzair skasował poranny lot we wtorek i przysługuje mi zmiana terminu, mogę wrócić w środę o 22 więc mam do dyspozycji 1.5 dnia dłużej. Jakieś propozycje ?
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 10 Gru 2013 23:39 
Site Admin

GDW?

Ja osobiście jestem zakochany w Svaneti, ale to nie na zimę.. choć z drugiej strony ktoś ostatnio na forum pisał o tanich przelotach z Tbilisi do Mestii więc jakby się uprzeć;)
ale jeśli chodzi stricte o okolice Tbilisi to moimi faworytami są Kazbegi (da się wejść w zimie) i David Gareja (tu nie mam pojęcia, ciężko było dostać się nawet w maju:P)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 182 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość