Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 344 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Praga
#21 PostWysłany: 24 Sty 2012 18:16 

ktoś z Was może próbował coś zjeść w tych miejscach?
http://www.praga-przewodnik.pl/gdzie-zjesc/bary.php

#22 PostWysłany: 24 Sty 2012 18:34 

Zbanowany
o pierwszej z brzegu knajpie (Havelska Koruna) jest na pierwszej stronie :!:
 Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 02 Lut 2012 18:08 

Zbanowany
koziakaka napisał(a):
chore i moim zdaniem nie powinno byc takiej sytuacji, zwlaszcza ze wyraznie chcialem te durne knedle.

bez szydery pragne tylko stwierdzic ze jak widac jezyk polski to nie jest jezyk czeski a to ze mozna sie o droge spytac bo przeciez to to samo nie oznacza ze mozna sie dogadac, kolega dobry przyklad mial - wspolczuje swoja droga:P
 Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 08 Mar 2012 16:05 
Awatar użytkownika

niebieski
A ja polecam knajpę WEGE niedaleko od rynku staromiejskiego:
http://www.govinda.cz/

Ceny ok, po 17.30 dodatkowo 25% zniżki. Całe jedzenie świeże i smaczne. Knajpę prowadzi gość Hare Krishna więc i wystrój specyficzny.
Wielkiego wyboru nie ma, moim zdaniem to akurat nie jest wada, bo daje spore szanse że to co jest jest przygotowywane na bieżąco.

#25 PostWysłany: 15 Kwi 2012 18:00 

Jako, że niedługo wybieram się do Pragi, to rozpocząłem przygotowania do wyprawy. Na razie trafiłem na mapę cen piwa:
http://www.nelso.pl/beer-price-map-of-prague/
:)

#26 PostWysłany: 18 Maj 2012 18:09 

Najtańsze piwo zdecydowanie w Potravinach. :-] Za 9-15kC można zawsze coś dostać. :P

Jeśli chodzi o jedzenie - w okolicach stacji Mustek, przy placu Wacława jest taka knajpka (nie mogę sobie przypomnieć nazwy), która wygląda jakby na grecką. Zjadłem tam gulasz z knedlikami, był niezły (ale strasznie mała porcja), ale nic innego nie polecam - frytki okropne (mrożone chyba 3 lata) + znajomi zamówili różne dania z kurczakiem... porażka.
 Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 19 Cze 2012 08:46 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 148 809
niebieski
Byliśmy w V Cipu, Kaczka bardzo dobra. Poza tym strasznie słabe menu. Więcej nie wpadniemy tam.

Mimo wszystko bardziej lubimy i polecamy restauracje U Tri Prastek na Żizkowie przy stacji Flora
http://goo.gl/maps/vvT6
Jedzenie mają super, ceny bardzo niskie i oczywiście nie znajdziecie tam żadnego turysty :)

Pilsner Urquel 33,90 Kc.
Pyszne piwo w wielkich ociekających kuflach.
Jedzenie wyglądało świetnie, ale ceny już od 160 kC w zwyż.
Kozel 26 Kc.
Pilsner 34 Kc.
 Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 20 Cze 2012 22:06 

Hej,
ja po ostatniej wizycie w Pradze:

Nie polecam restauracji Stara Praha
starapraha.eu‎
Ceny wysokie w porównaniu do jakości jedzenia. Z 4 zamówionych dań tylko gulasz był jadalny. Obsługa najpierw mówi, że jest oferta dnia za 99kc, a później że już jej nie ma. Na jedzenie czekaliśmy 40 min, a później 15 min na rachunek bo kelnerce się zapomniało.

Polecam za to browar ,,u medvidku"
http://www.umedvidku.cz/
Ciekawe piwo, a jedzenie super i ceny niższe niż w starejpradze (gulasz 120kc, ale spokojnie można się najeść).

Byliśmy jeszcze na piwku pod mostem karola od
 Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 13 Lip 2012 07:43 
Awatar użytkownika

złoty
Ja ze swojej strony polecam Restaurację U Jindrisske Veze (n a ulicy Jindriska boczna od Vaclavske namesti)
Smacznie, codziennie w porze obiadowej dzienna karta z wyborem dań obiadowych, dobre ceny (obiad dwudaniowy - zupa, drugie danie + 0,5l piwo) w granicach 140-150 Kc., więcej Czechów niż turystów.
Cena piwa lanego 0,5l - Pilsner 35 Kc, Gambrinus, Czerny Kozel - 28 Kc
 Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 08 Sie 2012 18:39 

Fajnie opisane rozne lokale w Pradze: http://streetfoodpolska.blogspot.com/20 ... li-co.html
 Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 19 Wrz 2012 10:19 

hej,
byłem w sierpniu:

Havelska Koruna - rewelacji cenowej nie ma, mam rachunek ze obiad dla 2 osób, w weekend mogę podesłać jak kogoś interesuje (info na priv), drugi raz na pewno tam nie pójdę.

V Cipu - jak już tu ktoś napisał - kaczkę można zaliczyć, cena za piwo to ok 30 kc.

budki z gorącymi kanapkami na Placu Św. Wacława - można spokojne coś kupić do 50 kc (kiełbasa w bułce, ser w bułce, kurczak)

dla amatorów MC Donalda- zawsze gdy jestem za granicą odwiedzam ten przybytek, żeby sprawdzić czy jest coś a'la lokalnego w ofercie - w Pradze polecam spróbować kanapkę MC Smażak :)

Z moich obserwacji wynika, że nie ma co liczyć na super tani posiłek w strefie Praha 1, jeżeli ktoś na prawdę chciałby poczuć klimat czeskiej kuchni i barów, a przy okazji nie uszczuplić zbytnio portfela radzę udać się do dzielnicy Zizkov, ponoć miejsca z największym zagęszczeniem lokali w całej Pradze (Czechach?).
 Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 12 Paź 2012 17:08 

Jak ktoś jest w samym centrum Pragi i nie chce przepłacać za obiad to mogę polecić częsć gastronomiczną centrum handlowego Palladium.Co prawda nie jest to jedzenie typowo czeskie ale można coś znaleźć w dobrej cenie na obiad.
 Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 27 Paź 2012 23:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Właśnie wróciliśmy z Pragi i mogę polecić dwa lokale w zasadzie w samiutkim centrum z typowo czeskim jedzeniem, gdzie nie zbankrutujemy:

U Carodejek - malutki lokalik z przemiłą obsługą, mają pyszne grzane wino za 39 CZK (za jakieś 250-300 ml), a także PRZEPYSZNĄ zupę czosnkową oraz wiele innych dań kuchni czeskiej. Byliśmy tam chyba ze trzy razy podczas trzydniowego pobytu w Pradze i chętnie jeszcze byśmy wrócili. Menu jest na ich stronie internetowej, choć jest jeszcze parę pozycji których na stronie nie ma. Od 11 do 14 mają coś w stylu "menu dnia" zupa + drugie do wyboru + picie za 95 CZK.

Lokal - bardzo blisko wyżej wymienionej, ogromna knajpa / pijalnia piwa, w większości przychodzą tam Czesi, bardzo ciężko znaleźć stolik nawet w tygodniu. Dużo czeskich potraw, niestety gdy tam byliśmy źle trafiliśmy i w drodze losowania wybraliśmy pivní sýr - masakra, która potwornie śmierdzi oraz utopeniec - mniejsza masakra, niektórzy lubią. Polecam dlatego bo to TYPOWO CZESKA knajpa przez duże T i CZ, dlatego też warto tam zajrzeć. Warto jednak wcześniej dokształcić się z potraw kuchni czeskiej, chyba, że lubicie emocje. Piwo, które tam leją na litry to pilsner urquell, za którym osobiście nie przepadam... kwestia gustu.

Pomiędzy tymi lokalami jest też mały PUB nie pamiętam nazwy, ale mają dobre czeskie piwo w cenie 26 CZK, czyli całkiem fly4free ;)
 Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 19 Gru 2012 20:27 
Awatar użytkownika

Loty: 121
Kilometry: 102 768
niebieski
Przychylam się do przedmówców i polecam kierunek Zizkov..

a jak ktoś potrzebuje sprawdzony adres to polecam U Houdku
http://uhoudku.websnadno.cz/Restaurace-u-Houdku.html

Zachęcony opiniami na jakimś forum zaszedłem - i już codziennie chodziłem na obiad i odpoczynek po spacerkach :)
Raz tylko się przełamałem i poszedłem do Havelskiej Koruny - i to był pierwszy i ostatni raz :)
Na Zizkovie mam 2x więcej i 10x lepsze za tą samą cenę :)

XXL obiad dla 2 osób + parę piwek + napiwki i niecałe 350Kc - naprawdę polecam
Mixer lubi ten post.

#35 PostWysłany: 23 Sty 2013 14:08 

niebieski
Tak, jak jeden z poprzedników, polecam knajpkę "U Houdku" w dzielnicy Zizkow.
Zestawy z jedzeniem czeskim po 78 koron! Piwko od 26 do 32 koron. Polecam Kozel Rezane (dostajemy zmieszane piwko jasne z ciemnym).
Obsługa przesympatyczna, porcje bardzo duże. Przez cały pobyt stołowaliśmy się właśnie w tej knajpce :)
 Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 23 Sty 2013 14:35 
Awatar użytkownika

srebrny
ja też przychylam się do zwolenników u Houdku :), fajny klimat, ale dla mnie najfajniejsze podglądanie miejscowych przychodzących po pracy na 2 "desitki", albo młodzież litrami pijącą Kofolę.

#37 PostWysłany: 21 Lut 2013 09:53 

matti2012 napisał(a):
Jak ktoś jest w samym centrum Pragi i nie chce przepłacać za obiad to mogę polecić częsć gastronomiczną centrum handlowego Palladium.Co prawda nie jest to jedzenie typowo czeskie ale można coś znaleźć w dobrej cenie na obiad.

Podpisuję się pod tym ;)

#38 PostWysłany: 21 Lut 2013 13:37 
Awatar użytkownika

niebieski
w0da napisał(a):
matti2012 napisał(a):

Podpisuję się pod tym ;)

A ja nie. Być w Czechach i jeść w jakiś fast foodach, bo taniej...? dla mnie bez sensu, tym bardziej, że w Czechach jedzenie jest ogólnie w miarę tanie (tzn. można znaleźć bardzo fajne lokale z tanim jedzeniem). No chyba, że ktoś nie lubi kuchni czeskiej.

Ze swojej strony mogę polecić jeden:
U Carodejek
strona na Tripadvisor
Strona lokalu z menu i cenami

Polecam szczególnie zupę czosnkową (30 CZK - 5 zł !!!), choć próbowaliśmy większości potraw i były super.

Jak już będziecie w okolicy to polecam jeszcze zajrzeć do lokalu o nazwie LOKAL. Jak tam jedliśmy, to niestety jedzenie nie było dobre, ale wynikało to pewnie z tego, że zamówiliśmy coś co ogólnie mało komu smakuje (m.in. piwny syr). NATOMIAST SAM LOKAL ROBI WRAŻENIE - OGROMNE.

Strona na Tripadvisor

PS. EDIT: Właśnie zauważyłem, że stronę wcześniej już polecałem te lokale, ale niech będzie dla potomności Zapomniałem o tym. Teraz dodałem parę info, o których wcześniej nie pisałem.
 Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 15 Mar 2013 01:57 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
Ninoczka napisał(a):
ja też przychylam się do zwolenników u Houdku :), fajny klimat, ale dla mnie najfajniejsze podglądanie miejscowych przychodzących po pracy na 2 "desitki", albo młodzież litrami pijącą Kofolę.

bardzo fajna knajpka, co prawda nie w centrum pragi, ale od stacji metra szliśmy nie więcej jak 500-600 m.
A jedzenie tanie i co najważniejsze - jest go dużo.
My we dwójkę zamówiliśmy oczywiście smażony ser (w cenie jest już wszystko co na zdjęciu oprócz sosu tatarskiego) + danie w zestawie studenckim z jakimś dziwnym sosem -ciekawe (pod sosem kawałki mięsa)
+ genialne piwo i oczywiście kofola (btw. w domu już tak nie smakuje jak w knajpce podawana w wielkim kuflu)

i dwie fotki

ps. i właśnie zapomniałem o kelnerce hehe typowa "helga" ale klimat oddawałą niesamowity

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
 Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 22 Kwi 2013 18:52 

Ja ze swojej strony polecam restaurację "V Cipu" na ulicy Michalska http://www.vcipu.cz/en/v-cipu-richtruv-dum.

Za niecałe 20zł porcja gulaszu z knedlickami + do tego pomarańczowy Zlotopramen. Porcja na prawdę duża jak na restauracje i na taka cenę, gulasz to nie sam sos, a sporo mięsa. Ogólnie bardzo smaczne i syte.

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
 Relacje PM off  

[ 344 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości