Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Cze 2024 08:05 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Od 2 września w kantorze internetowym PKO Banku Polskiego w aplikacji IKO klienci będą mogli skorzystać z nowej funkcji – społecznościowej wymiany walut. Bank dopasuje oferty i rozliczy je, zapewniając przy tym bezpieczeństwo transakcji i danych klientów sprzedających i kupujących walutę.
Na początek będzie można kupić i sprzedać cztery najbardziej popularne waluty: euro, dolar amerykański, funt brytyjski i frank szwajcarski.

Ciekaw jestem jaka będzie prowizja :)

https://prnews.pl/spolecznosciowa-wymia ... -bp-478215
 Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#2 PostWysłany: 21 Cze 2024 11:02 

złoty
W Cinkciarzu społecznościowa wymiana to był hicior, można było kupić walutę po kursie z xe.com albo nawet odrobinę niżej. Tylko mam wrażenie, że trochę sobie sami strzelali w stopę, bo przecież odbierali klientów swojemu kantorowi. Przez jakiś czas to działało bez prowizji, teraz widzę, że jest do 0,19%, im większa kwota tym mniej.

Ciekawe, czy inne banki pójdą w ślad za PKO BP i też to udostępnią.
 Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Paź 2024 11:48 

Loty: 166
Kilometry: 242 926
srebrny
Kilka refleksji z ostatnich kilku wymian w kantorze społecznościowym PKO.

Działa to błyskawicznie, ostatnio sporą sumę USD wymieniłem stojąc w kolejce do okienka po wypłatę USD w ciągu pół minuty. Dla porównania w cinkciarzu nigdy mi się to nie zdarzyło.

Bez problemu można znaleźć ofertę o 3gr lepszą niż w standardowym kantorze, co nawet po doliczeniu prowizji daje lepszy kurs niż np w alior kantor. Strzelam że jak poczekamy dłużej jest szansa na jeszcze lepiej.

Co więcej jeśli zostanie gotówka po wyjezdzie to dzięki temu udało mi się ją wymienić po praktycznie tym samym kursie z powrotem, i wyszedłem na zero. Jak dla mnie działa naprawdę super.
 Relacje PM off  

[ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot], f0ku5, januszmk oraz 44 gości