Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Lip 2016 19:42 

niebieski
Cześć,

przylatuję lotem Wizzair z Katowic i biore pod uwagę nocleg na lotnisku i z samego rana przejazd przez miasto do Abu Dhabi. Ktoś spał na lotnisku juz, da sie, czy wyganiają ?
Czy na lotnisku można skorzystać z prysznica?
 Profil Relacje PM off  

Phuket w porze suchej❗😲 12 dni na wyspie za 3690 PLN ✈️ + 5⭐ 🛏️ Phuket w porze suchej❗😲 12 dni na wyspie za 3690 PLN ✈️ + 5⭐ 🛏️
🔥 Mega okazja 🚨 Kaukaz za grosze🚨 City break w Gruzji za 307 PLN 😍 🔥 Mega okazja 🚨 Kaukaz za grosze🚨 City break w Gruzji za 307 PLN 😍
#2 PostWysłany: 22 Maj 2017 14:02 

Loty: 4
Kilometry: 13 255
Zbanowany
niebieski
Witam

Temat jest tego typu, ze moja linia cudowna, z ktorej wracam z Salalag z Omanu 03/06/2017 zmienila godziny mojego lotu. Mialem byc bezpiecznie, w godzinach porannych na lotnisku DWC, natomiast linie lotnicze zmienily godziny mojego lotu (zaproponowaly zmiane lub refund) na godzine o wiele pozniejsza.

Teraz moja skladanka wyglada nastepujaco:

OV - 002
Salalah International Airport (SLL)
10:45AM 03/06/2017 Muscat International Airport (MCT)
12:30PM 03/06/2017 1 hour 45 minutes

OV - 004
Muscat International Airport (MCT)
5:40PM 03/06/2017 Dubai Al Maktoum Airport (DWC)
6:50PM 03/06/2017 1 hour 10 minutes

Dubaj – Katowice
3 cze sb
21:00
DWC
W6 1290
01:20
KTW

Na lotnisku wg. planu bede o 19, a o 21 mam juz lot powrotny wizzairem do Katowic. Dodam, ze mam bagaz rejestrowany zarowno z Omanu do Dubaju jak i z Dubaju do Katowic.

Niech mi ktos napisze, jak czesto te samoloty sie spozniaja (jest miedzyladowanie w Muscacie), jak wygladaja te dwie odprawy pozniej, jak z odbiorem bagazu, prosze o ocene szans na to ze to wszystko w ogole sie uda....
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Maj 2017 20:43 
Awatar użytkownika

srebrny
@‌Asfalto‌ 17 maja samolot wylądował 19:42 w Dubaju, dzień później podobnie, 16 nawet o 23:59, ostatnie dni pomiędzy 18 a 18:30. Opóźnienia jak widać się zdarzają i wszystko zależy od tego, jeżeli przylecisz o czasie powinieneś się wyrobić. Pomyśl może o jakimś ubezpieczeniu na wypadek opóźnienia samolotu z Salalah/Muscatu?

#4 PostWysłany: 23 Maj 2017 20:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Przeciez nawet zakladajac ze Twoj samolot przyleci o czasie bądź nawet trochę wcześniej, możesz mieć spore problemy by zdążyć .....
Powinien wypowiedzieć się ktoś, kto zna DWC dobrze, ja nie znam wcale

Ale na dxb powiedziałbym że jest to awykonalne
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Maj 2017 20:57 
Awatar użytkownika

srebrny
Na DWC jeżeli przyleci o czasie jest to do zrobienia.

#6 PostWysłany: 23 Maj 2017 21:28 

DWC zaliczyłem w tym miesiącu. Po przylocie kolejka do kontroli paszportowej zajęła jakieś 20 minut, walizka już kręciła się na karuzeli. Zależy ilw stanowisk kontroli jest obsadzonych.
Przejście z przylotów na odloty nie powinno zająć więcej jak 5 minut galopem.
Niestety, musisz fizycznie zaliczyć check-in, nawet jeżeli odprawiłeś się online. Kolejka do W6 była spora, ale mieli jakieś 5 lub 6 stanowisk odprawy.
Security raczej prowizoryczne i szybkie, ale potem czeka Cię kolejka do kontroli paszportowej. O tej samej porze jest lot do Moskwy, więc towarzystwo osób cwanie omijających kolejkę (no bo Gala tam już stoi!) masz jak w ruskim banku.
Teoretycznie powinieneś zdążyć, w praktyce to sam wiesz jak to bywa
 PM off  

#7 PostWysłany: 23 Maj 2017 21:47 
Awatar użytkownika

srebrny
na DWC byłem raz, ale na lot do KTW się nastałem w kolejce do czekinu ok. 45 min. Były otwarte dwa stanowiska dla Wizza, ale były jeszcze loty do Budapesztu i Kluż.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość