Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Lut 2017 17:37 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 Sie 2012
Posty: 3794
Loty: 557
Kilometry: 655 514
HON fly4free
Wiem, że gdzieś było pytanie w tej sprawie, ale nie mogę go znaleźć.

Po kilku wcześniejszych nieudanych próbach wreszcie się udało.
Dotyczy doładowania Kyivstar.

Doładowanie ze strony operatora. Po podaniu numeru karty pojawia się prośba o wpisanie kodu. Okazuje się, że ten kod pojawia się w tytule blokady na karcie. Zatem mając aplikację z dostępem online do blokad można uzyskać ten kod. Potem w moim przypadku prosiło o kod 3d secure i na koniec sukces - konto zasilone.


Ostatnio edytowany przez pabien, 19 Lut 2017 22:38, edytowano w sumie 1 raz
Góra
 Relacje PM off  
 
#2 PostWysłany: 19 Lut 2017 19:50 

Rejestracja: 06 Sie 2012
Posty: 2032
Loty: 147
Kilometry: 318 004
srebrny
pabien: karta musi obsługiwać 3D-Secure - bez tego karty polskie na stronie Kyivstar nie działają,
Góra
 Relacje PM off  
 
#3 PostWysłany: 19 Lut 2017 20:56 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 Sie 2012
Posty: 3794
Loty: 557
Kilometry: 655 514
HON fly4free
Napisałem o tym, ale bez tego kodu z preautoryzacji (to nie 3D secure) i tak nie działało.
Góra
 Relacje PM off  
 
#4 PostWysłany: 17 Kwi 2018 08:35 

Rejestracja: 17 Kwi 2011
Posty: 3015
HON fly4free
@pabien
Próbuje doładować tą kartę i za cholerę nie idzie.
Debetów-ki, kredytów-ki, revoulty, próbowałem też przez jakiś pośredników i też nie idzie.
Siedzę już godzinę przy tym, i zaraz dostane nerwicy.
Z 3 razy już doładowałem polską kartą i szło, a teraz się wściekło.

Jakieś rady na to??

Załącznik:
Recharge_My_Kyivstar_-_2018-04-17_08.30.04.png


Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Góra
 Relacje PM off  
 
#5 PostWysłany: 17 Kwi 2018 08:52 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 Sie 2012
Posty: 3794
Loty: 557
Kilometry: 655 514
HON fly4free
Może masz nieaktualną kartę, może coś się zmieniło.

Ja jakoś czas temu zgubiłem kartę kyivstar, kiedy z niej korzystałem to było wg procedury jak napisałem.
Teraz mam Vodafone i nie mogę w żaden sposób uzupełnić.

Rada - skorzystaj z automatu na lotnisku - w bankomacie się nie da, automat jest w Boryspolu na pewno między ciągami schodów łączącymi przyloty z odlotami. Tylko postępuj zgodnie z instrukcją bo ja go nakarmilem 100 uah i nigdy mi ich nie oddał.
Na IEV też na pewno jest automat. Tam wystarczy się rozejrzeć.
Góra
 Relacje PM off
kacper451 uważa post za pomocny.
 
 
#6 PostWysłany: 17 Kwi 2018 09:05 

Rejestracja: 17 Kwi 2011
Posty: 3015
HON fly4free
Ale popieprzony system, jeszcze jedną rzec spróbowałem przed chwilą
i doładowałem konto z poziomu apki w telefonie My Kyivstar i poszło bez zająknięcia ;)
Góra
 Relacje PM off
seal lubi ten post.
 
 
#7 PostWysłany: 17 Kwi 2018 09:11 

Rejestracja: 06 Sie 2012
Posty: 2032
Loty: 147
Kilometry: 318 004
srebrny
@kacper451: niestety kyivstar zmienił operatora na stronie z WideUP na Portmone do obsługi płatności i doładowań. Niestety na stronie WWW płatności kartami zagranicznymi nie są obsługiwane. Z poziomu przeglądarki z maleńką prowizją doładowuję tutaj: https://www.plategka.com/en/

@pabien: spróbuj z linka powyżej.
Góra
 Relacje PM off
kacper451 lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.
 
 
#8 PostWysłany: 17 Kwi 2018 09:17 

Rejestracja: 17 Kwi 2011
Posty: 3015
HON fly4free
No tak to by się zgadzało z apki przekierowało na portmone.
Góra
 Relacje PM off  
 
#9 PostWysłany: 17 Kwi 2018 09:32 

Rejestracja: 06 Sie 2012
Posty: 2032
Loty: 147
Kilometry: 318 004
srebrny
@kacper451: z poziomu aplikacji myKyivstar faktycznie działa - świetnie że tu można bez prowizji! :)
Góra
 Relacje PM off  
 
#10 PostWysłany: 30 Sie 2018 22:42 

Rejestracja: 03 Lip 2018
Posty: 234
Loty: 43
Kilometry: 76 836
-- 30 Sie 2018 22:30 --

Ja robiłem dzisiaj doładowanie poprzez stronę https://pay.kyivstar.ua płaciłem polską kartą i nie było problemu.

-- 30 Sie 2018 22:42 --

Zwykła płatnicza Visa z elektronicznym czipem wydana przez Bank Millennium S.A.


Ostatnio edytowany przez Abcn, 30 Sie 2018 22:36, edytowano w sumie 1 raz
Góra
 Relacje PM off  
 
#11 PostWysłany: 11 Wrz 2018 13:11 

Rejestracja: 17 Kwi 2011
Posty: 3015
HON fly4free
Dobra czy są jeszcze jakieś pomysły przez co tą upartą kartę doładować??

Przez stronę/apke/pośredników (chyba z 5 próbowałem) nie idzie, żadne debetowe/kredytowe, wirtualne/polskie czy zagraniczne nie przechodzą

Jak apka jeszcze wcześniej działa tak teraz już nie działa, nawet spróbowałem przez wspomniana wyżej Millenium i też nie idzie.

Poszło, znaczy zablokowal środki ;) przez plategka.com ale konto nie doładowało a ta ich weryfikacja to jakaś tragedia,
zadzwonilem do swojego banku po cyferki ale i tak nie wchodzą do weryfikacji

Ręce mi już opadają od tego ich systemu.

____________

EDIT: przez dinag-a się w końcu udało, ale myto trzeba im niestety duże płacić.
Góra
 Relacje PM off  
 
#12 PostWysłany: 12 Wrz 2018 15:38 

Rejestracja: 06 Sie 2012
Posty: 2032
Loty: 147
Kilometry: 318 004
srebrny
Dziś co prawda w prowizją (2%) doładowałem tutaj:

https://www.portmone.com.ua/r3/popovnyt ... o-kyivstar
Góra
 Relacje PM off  
 
#13 PostWysłany: 12 Wrz 2018 16:29 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 Sie 2010
Posty: 466
Loty: 160
Kilometry: 297 293
niebieski
Mi do tej pory kilka razy udawało się doładowywać karta USD Aliora. Raz,czy dwa były co prawda problemy i nie chciało jej przyjąć, ale potem znowu było OK. Ostatnio dodawałem na początku sierpnia.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#14 PostWysłany: 12 Wrz 2018 17:09 

Rejestracja: 27 Paź 2015
Posty: 469
Loty: 10
Kilometry: 15 188
pabien napisał(a):
Może masz nieaktualną kartę, może coś się zmieniło.

Ja jakoś czas temu zgubiłem kartę kyivstar, kiedy z niej korzystałem to było wg procedury jak napisałem.
Teraz mam Vodafone i nie mogę w żaden sposób uzupełnić.

Rada - skorzystaj z automatu na lotnisku - w bankomacie się nie da, automat jest w Boryspolu na pewno między ciągami schodów łączącymi przyloty z odlotami. Tylko postępuj zgodnie z instrukcją bo ja go nakarmilem 100 uah i nigdy mi ich nie oddał.
Na IEV też na pewno jest automat. Tam wystarczy się rozejrzeć.



Nie wiem czy temat jeszcze w miarę aktualny ale jeżeli chodzi o Vodafone to od zawsze ( już przeszło rok ) doładowuje go z kredytówki Citibanku i nigdy nie miałem żadnych problemów z doładowaniem .
Góra
 Relacje PM off  
 
#15 PostWysłany: 20 Wrz 2018 22:48 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Sty 2015
Posty: 1336
Loty: 273
Kilometry: 484 319
złoty
@kacper451 Doładowałem przed chwilą bez problemu. W appce, Revolutem.
Góra
 Relacje PM off  
 
#16 PostWysłany: 21 Wrz 2018 07:30 

Rejestracja: 17 Kwi 2011
Posty: 3015
HON fly4free
@igore
To ja mam chyba jakiegoś specyficznego sima:)
u mnie nie ma ch.. żeby ja doładować przez aplikację, poszło tylko wspomnainego ding-a i nic więcej.


Załącznik:
Screenshot_20180921-072109.jpg


Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Góra
 Relacje PM off  
 
#17 PostWysłany: 24 Paź 2018 09:07 

Rejestracja: 06 Sie 2012
Posty: 2032
Loty: 147
Kilometry: 318 004
srebrny
Znów działa doładowanie przez my.kyivstar.ua przez przeglądarkę. Wymagana karta z 3D secure.
Góra
 Relacje PM off  
 
#18 PostWysłany: 04 Gru 2018 08:19 

Rejestracja: 03 Lip 2018
Posty: 234
Loty: 43
Kilometry: 76 836
hanysek81 napisał(a):
-- 30 Sie 2018 22:30 --

Ja robiłem dzisiaj doładowanie poprzez stronę https://pay.kyivstar.ua płaciłem polską kartą i nie było problemu.

-- 30 Sie 2018 22:42 --

Zwykła płatnicza Visa z elektronicznym czipem wydana przez Bank Millennium S.A.


Kolejny raz robiłem doładowanie w ten sposób i zero problemów.
Góra
 Relacje PM off  
 
#19 PostWysłany: 07 Mar 2019 01:48 

Rejestracja: 03 Lip 2018
Posty: 234
Loty: 43
Kilometry: 76 836
W lutym próbowałem doładować Kyivstar kartą Revolut i mi dwukrotnie nie przeszło. Visą z Millennium znowu bez problemu.
Góra
 Relacje PM off  
 
#20 PostWysłany: 04 Cze 2019 20:16 

Rejestracja: 20 Paź 2018
Posty: 770
Zbanowany
A co z lifecell?

https://oplata.lifecell.ua/?fbclid=IwAR2V9IHX0xdMHFjzdVmeDHaMnEDV6MIaRBHMagThGRGGtDfjKr2awkoR7E4


Próbuję i za każdym razem : Сервис временно недоступен. Попробуйте позже.


Może w złym formacie nr telefonu wpisuję?
_________________
Uważać na forumowych prawników, którzy bez umowy czy przyrzeczenia chcą jakieś pieniądze!

Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group