Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 179 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 14 Sie 2014 00:06 

Cześć:] za trzy tygodnie wybieram się do po raz pierwszy do Oslo, i zastanawiam się nad sposobem dojazdu z Rygge.
Udało mi się kupić bilet na nettbuss za 45NOK:] (przez internet, debetowa visa z mbanku) na drogę powrotną, z oslo do rygge.

Natomiast mam problem z przejazdem rygge - oslo:
Lecę Rynairem, który ląduje planowo 19.50.
Tańszy przejazd za 45nok jest o 20.33 z rygge - jak rozumiem ok. 2km od lotniska.
Następny za godzinę, 21.27, i to już jest ten za 90nok.

Stąd moje pytanie - jakie są szanse, że w ciągu tych 40min od lądowania uda mi się dotrzeć na przystanek nettbussa?
Czy Rynair lata w miarę punktualnie? Ile czasu zajmuje "wydostanie się" z samolotu? (tylko bagaż podręczny)
To moja pierwsza podróż samolotem, więc nie mam rozeznania czy to wykonalne, czy lepiej odpuścić i pojechać o 21.27...
 Relacje PM off  

#142 PostWysłany: 14 Sie 2014 00:43 

niebieski
katarynka napisał(a):

...stąd moje pytanie - jakie są szanse, że w ciągu tych 40min od lądowania uda mi się dotrzeć na przystanek nettbussa?
Czy Rynair lata w miarę punktualnie? Ile czasu zajmuje "wydostanie się" z samolotu? (tylko bagaż podręczny)
To moja pierwsza podróż samolotem, więc nie mam rozeznania czy to wykonalne, czy lepiej odpuścić i pojechać o 21.27...

okreslilbym to tak: szanse ze zdazysz na wczesniejszy autobus sa duze, natomiast musza byc spelnione warunki:
a. rajan sie nie spozni - statystycznie nie powinien, ale tego nie przewidzisz
b. wyjdziesz szybko z samolotu - jesli masz miejsce losowe, powiedzmy w srodku samolotu to chwile jednak to potrwa
c. wyjdziesz szybko z lotniska - rygge jest niewielkim loniskiem i wyjscie z niego trwa dwie moze trzy minuty, ale ... moze sie tak trafic ze panowie ze sluzby celnej zechca akurat z toba zamienic pare slow a przy okazji przeszukac bagaz czy nie przywozisz na teren ichniego krolestwa czegos zakazanego ;) a wierz mi, na przylocie samolotu z polski "oni" na pewno tam beda :P
d. szybko dojdziesz na przystanek - to akurat jest proste - wyjsc przed terminal i w prawo :mrgreen:

jesli to twoja pierwsza podroz samolotem, to moim zdaniem daruj sobie - kup bilet na pozniejszy kurs, jesli zdazysz to i tak pojedziesz wczesniejszym.

a w oslo i tak wydasz wiecej niz przewidujesz, to paskudnie drogie miasto. no ale jakis tam urok w sobie ma (to juz moja prywatna opinia-mieszkalem przez 6 lat)

powodzenia
 Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 20 Wrz 2014 17:53 

katarynka napisał(a):
Udało mi się kupić bilet na nettbuss za 45NOK:] (przez internet, debetowa visa z mbanku) na drogę powrotną, z oslo do rygge.

Witam!
Proponuję, by osoby, którym UDAŁO SIĘ zapłacić polską kartą za nettbuss, podawały dane umożliwiające ustalenie reguły - kiedy to działa?
Czy limity małe, czy duże, czy karty nowe, czy stare, jaki konkretnie typ karty (samych MastedCardów mBank ma kilka).
I czy to było incydentalne powodzenie, czy udało się zapłacić ponownie? Mam cztery różne karty mBanku i żadna nie przechodzi... Ba, nawet dawna karta Nordei nie działa.
A może ktoś, u kogo działa, kupi dla mnie bileciki? Proszę o kontakt na priv.
Pozdrawiam!
 Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 20 Wrz 2014 18:22 
Awatar użytkownika

Loty: 559
Kilometry: 676 617
niebieski
2 tygodnie temu bez problemów kupilem bilety kartą MasterCard Citi Lot

#145 PostWysłany: 05 Gru 2014 11:26 

Właśnie ja nie wiem co się dzieje z tym nettbuss...wcześniej kupowałem bilety z minimalnym problemem (zazwyczaj musiałem bilety kupować osobno) a teraz żadna karta nie przechodzi chodź płacę tą samą! Mam 3 różne karty i totalnie żadna nie chce mi przejść. Co lepsze proszę kogoś z Norwegii i on też nie może zapłacić cały czas wyskakuje jakiś problem. Czy mógłby się do mnie odezwać ktoś kto kupiłby mi te bilety :) proszę o kontakt na meila fmdchachachula28@yahoo.de Z góry dzięki
 Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 06 Lut 2015 20:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy orientuje się ktoś czy można tym Nettbusem dojechać z przystanku Rygge E6 do Moss ?
Na stronie internetowej pokazuje mi rozkład, że tak, ale piszę, że nie można kupić biletu. Tylko nie wiem czy nie można online czy w ogóle.
Ktoś może coś wie ?

#147 PostWysłany: 12 Lut 2015 17:15 

Loty: 76
Kilometry: 78 662
czy ktoś komu udało się kupić bilet na nettbus mógłby pomóc w kupnie?
 Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 11 Maj 2015 00:20 

Będę w sobote 16.V. w nocy na lotnisku Rygge (planowy przylot Ryanaira 21.50).
Autobusy nettbus w nocy nie jeżdża (ostatni o 21 coś)- chyba ze sie mylę.
Rygge Expressen dojezdza do Bussterminal ok. 23.30
Czy jest mozliwość o tej porze dostac sie czymś ( z wyjatkiem nóg) do hotelu i jesli pieszo - podobno 14 min., to da sie przejść na Storgata 55 (hostel) bez problemu i bezpiecznie?
 Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 16 Maj 2015 17:14 

niebieski
Hej, a na jaki numer dzwoniliscie do tego nettbussa? Bo na taki z ich strony (815 81 105) mnie nie łączy, tylko automatyczna sekretarka cos gada, nie wiem tak naprawdę co...
 Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 21 Maj 2015 06:28 

Loty: 265
Kilometry: 435 895
A korzystał ktoś z PKS Oslo? Znalazłam taki przybytek, niby zarezerwowałam, ale nikt mi potwierdzenia nie wysłał. Czym się najłatwiej (bez półgodzinnych spacerów) dostać do centrum Oslo? :)
 Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 21 Maj 2015 07:39 

Polecam jednak przespacerować się na przystanek nettbusa. To najtańsze rozwiązanie.
W Oslo widziałem pomalowany na czerwono PolskiBuss. Tak z końcówką SS (!)
 PM off
lubietenstan lubi ten post.

#152 PostWysłany: 21 Maj 2015 08:04 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 335 734
efffka napisał(a):
A korzystał ktoś z PKS Oslo? Znalazłam taki przybytek, niby zarezerwowałam, ale nikt mi potwierdzenia nie wysłał. Czym się najłatwiej (bez półgodzinnych spacerów) dostać do centrum Oslo? :)

Cały wątek dotyczy tego o co pytasz, więc może warto przeczytać to co już zostało napisane wcześniej
 Relacje PM off  

#153 PostWysłany: 21 Maj 2015 17:18 

Loty: 265
Kilometry: 435 895
Karolino, przeczytałam cały wątek, część z podanych linków niestety już nie istnieje, a ostatnie posty dotyczą nettbussa, którego przystanek jest 2km od terminala, a ja nie mam czasu (ani ochoty) na takie spacery. Dlatego zapytałam. Dziękuję bardzo za pomoc :?
 Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 25 Maj 2015 08:14 

czytałam cały wątek, który został poruszony. chciałabym się dowiedzieć w jaki sposób mogę zarezerwować bilety. próbowałam już tam dzwonić ale nikt nie odbiera. Pisałam maile, ale nikt nie odpisuje. Zapłacić też nie mogę, no ale to ze względu blokad o których wcześniej pisano, tak więc czy jest jakaś sposobność zeby kupić wcześniej te bilety przez inernet? nie ukrywam że zależy mi na czasie ponieważ lecę już w środę.
 Relacje PM off  

#155 PostWysłany: 25 Maj 2015 08:31 

U którego przewoźnika chciałeś kupić bilet? Nie można Ci pomóc jeśli nie napisałeś którego przewoźnika wybrałeś jest ich co najmniej kilku w tekście, plus kolej.
 PM off  

#156 PostWysłany: 25 Maj 2015 08:59 

Przepraszam. Mój błąd. Chodzi mi o nettbusa.
 Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 25 Maj 2015 09:10 

Nie potrzeba dzwonić ani wysyłać maili, szkoda czasu i pieniędzy. Wszystko załatwiasz na stronie nettbussa. Jeśli Twoja karta bankowa nie jest akceptowana przy płatnościach to zakładasz konto paypal i płacisz z paypal. Wszystko działa szybko i sprawnie, dodatkowo do 20 maja było 25% rabatu na bilety za założenie konta. Pomagasz sobie tłumaczem google jeśli masz problemy z norweskim.

-- 25 Maj 2015 10:15 --

Jeśli dzisiaj wpłacisz pieniądze na paypal to północy już będziesz mógł kupić bilet.
 PM off
werawerawera lubi ten post.
werawerawera uważa post za pomocny.

#158 PostWysłany: 25 Maj 2015 10:55 

Mi akurat przy płatności PayPalem wyrzuciło ten sam błąd co przy kartach.
Także niczego nie rezerwowaliśmy tylko zwyczajnie wsiedliśmy z przystanku - bilet studencki 100NOK, normalny 140.

Ostatnio edytowany przez Zeus, 25 Maj 2015 10:56, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 25 Maj 2015 12:54 

Dwa razy kupowałem bilety na stronie nettbussa i za każdym razem działało, dodatkowo rabat 25% się naliczył. Zaraz po płatności z paypala przyszedł bilet na maila.
 PM off  

#160 PostWysłany: 25 Maj 2015 13:11 

dzięki za wszystkie wskazówki ;)!! obeszło się bez zakładania konta paypal. Zaznaczyłam po prostu taki rodzaj płatności i udało sie ściągnąć to z karty (t-mobile bank).
Widać w niektórych przypadkach działa.
 Relacje PM off  

[ 179 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 2 gości