Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 56 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 11 Lut 2020 19:34 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 Lip 2011
Posty: 1107
Loty: 339
Kilometry: 1 082 179
niebieski
Hej,

czy ktoś z Was kiedyś dzwonił na polską infolinię Condor? Czy coś takiego w ogóle istnieje? Probuje kupić bilety lotnicze dla dzieci wracających oddzielnie (bez rodziców) z asystą i takie coś robi się tylko przez infolinię. Niemry gadają tak po angielsku, że nie da się z nimi dogadać. Zatem zastanawiam się czy jest polska infolinia? Jak się dzwoni na ich numer to na początek odzywa się Pani po polsku, że obecnie Polski pracownik nie jest dostępny i zapraszają do kontaktu w języku niemieckim lub angielskim.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#22 PostWysłany: 12 Lut 2020 03:35 

Rejestracja: 27 Sty 2018
Posty: 242
Zbanowany
To masz odwage ... ale no tak bedziemy utrzymywac te linie z naszych podatkow.
Jak mowia po angielsku to i tak duzo jak na niemiecka firme, za duzo wymagasz od obecnego wlasciciela aby polsko jezyczna infolinia u bankruta juz byla.
DUZO kasy pojdzie w obecnych czasach /azjatycka epidemia/ na utrzymanie tego zakupu, beda kolejne padaki po AirItalia
Góra
 Relacje PM off  
 
#23 PostWysłany: 19 Lut 2020 21:08 

Rejestracja: 21 Maj 2011
Posty: 290
niebieski
@silvershark a czy wiesz moze czy ta linia wystawia etickety od razu po zakupie czy przed wylotem przesyla? bo kupilam, okres nieodlegly tak szybko nie upadna ;) ale juz 2 tyg temu ponad i przyszlo potwierdzenie rezerwacji, kasa zeszla a eticketow nie ma :(
nie wiem czy sie dobijac na infolinie /akurat niemiecki mi niestraszny ;) / czy odpuscic bo to norma z brakiem tych eticketow.
rezerwacja widoczna i w systemie condor i LoT i figuruje jako porwierdzona w checkmytrip
Góra
 Relacje PM off  
 
#24 PostWysłany: 20 Lut 2020 01:27 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Cze 2014
Posty: 2681
HON fly4free
@palomino
Masz takiego maila z rachunkiem? Nic więcej nie wysyłają.
Załącznik:
condo.jpg


Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Góra
 Relacje PM off
palomino uważa post za pomocny.
 
 
#25 PostWysłany: 20 Lut 2020 05:13 

Rejestracja: 31 Maj 2013
Posty: 1243
Loty: 711
Kilometry: 1 078 818
srebrny
Time2GO napisał(a):
To masz odwage ... ale no tak bedziemy utrzymywac te linie z naszych podatkow.
Jak mowia po angielsku to i tak duzo jak na niemiecka firme, za duzo wymagasz od obecnego wlasciciela aby polsko jezyczna infolinia u bankruta juz byla.
DUZO kasy pojdzie w obecnych czasach /azjatycka epidemia/ na utrzymanie tego zakupu, beda kolejne padaki po AirItalia


Jesteś ekonomistą czy prorokiem..?
Wrócimy do tematu za np. rok. Ok?
Góra
 Relacje PM off  
 
#26 PostWysłany: 20 Lut 2020 09:25 

Rejestracja: 21 Maj 2011
Posty: 290
niebieski
@nick potwierdzenie / rachunek ktore zalaczyles ovzywiscie dostalam. ale w takim razie uspokoiles mnie bo juz sie zaczelam martwic ze nie lece jak nie dostalam eticketu ;) dzieki :)
Góra
 Relacje PM off  
 
#27 PostWysłany: 20 Lut 2020 17:13 

Rejestracja: 27 Sty 2018
Posty: 242
Zbanowany
@DMW: Raczej prorokiem, bo komentarze w zachodniej europie ekonomistow mozna przeczytac co o tym sadza i skad na splate dlugow/utrzymanie bankruta sie znajda w PGL.
Ale widocznei Ty na pytanie skad biora sie pieniadze w domu udzielasz odpowiedzi 'z bankomatu' to nie dziwie sie oburzenia moim postem.
Góra
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
 
 
#28 PostWysłany: 04 Mar 2020 14:09 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 Lip 2011
Posty: 1107
Loty: 339
Kilometry: 1 082 179
niebieski
Czy Wam też nie działa dzisiaj strona Condora? Wywala same błędy, czy tylko mi?
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#29 PostWysłany: 04 Mar 2020 14:19 

Rejestracja: 28 Lip 2012
Posty: 5306
HON fly4free
u mnie jest ok

e: było przez chwilę, już nic nie mogę wyszukać
Góra
 Relacje PM off  
 
#30 PostWysłany: 03 Maj 2021 10:42 

Rejestracja: 04 Sty 2013
Posty: 2117
Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
Podróże Condorem są obecnie pewnego rodzaju podróżą w czasie, bo na pokładzie Thomas Cook wiecznie żywy :lol:
Co do rozrywki pokładowej, to monitory w siedzeniach oferują wyłącznie mapę lotu.
Załącznik:
IMG_20210424_124006.jpg

Załącznik:
IMG_20210424_143015.jpg

Filmy są dostępne przez WiFi do oglądania na własnych urządzeniach (kompletny bezsens w sytuacji istnienia monitorów w siedzeniach), przy czym oferta jest bardzo uboga, a wiele filmów ma hardkodowane napisy po chińsku.
Załącznik:
Screenshot_20210424_205551_com.android.chrome.jpg

Do jedzenia dwa ciepłe posiłki (dosyć nędzne, ale jadalne) plus napoje bezalkoholowe bez limitu (z tyłu samolotu przez cały lot w praktyce trwała "impreza", gdzie pasażerki podrywały facetów z obsługi, którzy w międzyczasie nalewali napoje chętnym).


Na lotnisku we Frankfurcie stanowiska Condora są na samym końcu terminala i trzeba się do nich trochę nachodzić, do tego odprawa była bardzo powolna i niezorganizowana, z bagażami staliśmy w kolejce chyba ze 40 minut, mimo posiadania wydrukowanych kart pokładowych i naklejki bagażowej (odprawiali akurat 3 loty - PUJ, CUN i HRG).


Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.


Ostatnio edytowany przez ms993, 03 Maj 2021 10:48, edytowano w sumie 1 raz
Góra
 Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
 
 
#31 PostWysłany: 03 Maj 2021 10:47 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sie 2011
Posty: 6681
HON fly4free
Łezka się w oku kręci :)
I pomyśleć, że jeszcze nie tak dawno temu Condor miał się stać naszym kolejnym championem narodowym :D

Drobna uwaga: coś się zdjęcia nie załadowały.
Edit: ze zdjęciami jest już OK.
Góra
 Relacje PM off  
 
#32 PostWysłany: 03 Maj 2021 19:59 

Rejestracja: 11 Cze 2015
Posty: 15
@ms993 kiedy leciałeś? jaka trasa waw-fra-cun ? w Condorze trzeba mieć PCR czy antygenowy wystarcza? Mam pod koniec marca lot waw - fra lotem i fra - cun condorem.
Niby na jednym bilecie, ale nie jestem pewny czy mi bagaż przerzucą czy muszę go odebrać? Maseczki obowiązkowo przez całą podróż?
Góra
 Relacje PM off  
 
#33 PostWysłany: 03 Maj 2021 20:07 
Król Ż
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 Paź 2014
Posty: 5458
Loty: 406
Kilometry: 846 754
Masz swiadomosc,ze w kazdej linii lotniczej sa takie same wymagania bo wymaga tego kraj do ktorego leci samolot ?
_________________
Tolerancja kończy się tam, gdzie zaczynają się prawa człowieka
Góra
 Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
 
 
#34 PostWysłany: 03 Maj 2021 20:35 

Rejestracja: 04 Sty 2013
Posty: 2117
Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
@jarus - Condor nie ma jakichś szczególnych wymagań, tylko respektuje przepisy krajów docelowych. Na FRA-CUN nie trzeba żadnego testu, bo Meksyk go nie wymaga, a na CUN-FRA trzeba co najmniej antygenowy, bo taki wymagają Niemcy. Aktualnych polskich przepisów nie znam, bo nie leciałem dawno z/do Polski.
Maseczki (medyczne/FFP2) są wymagane w Condorze przez cały lot, oczywiście poza posiłkami. Na naszym powrotnym locie była o to awantura - niektórzy nie chcieli nosić i kłócili się z obsługą, wyzywając ich od maseczkowych faszystów. Nie wiem jak się to skończyło, ale w komunikatach grozili, że takie przypadki zgłaszają służbom na lotnisku docelowym.
Góra
 Relacje PM off
jarus lubi ten post.
jarus uważa post za pomocny.
 
 
#35 PostWysłany: 03 Maj 2021 20:59 

Rejestracja: 11 Cze 2015
Posty: 15
Dzięki za informacje. Doczytałem w miedzyczasie
Góra
 Relacje PM off  
 
#36 PostWysłany: 04 Maj 2021 10:30 

Rejestracja: 11 Cze 2015
Posty: 15
@ms993 powiedz jeszcze proszę jak z obłożeniem w samolocie do CUN. W condorze trzeba niby za miejsca dopłacić i ciekawy jestem czy na luzie nam przydzieli miejsca obok siebie na lotnisku czy lepiej zabulić.
Góra
 Relacje PM off  
 
#37 PostWysłany: 04 Maj 2021 10:32 

Rejestracja: 04 Sty 2013
Posty: 2117
Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
@jarus
Samolot prawie pełny w obie strony. Możesz się odprawić online, wtedy dostaniesz przypadkowe miejsca obok siebie. Jeśli będą jeszcze jakieś wolne, to przy odprawie na lotnisku można zmienić za darmo (ale tylko przy okienku, nie w automacie).
Góra
 Relacje PM off
jarus uważa post za pomocny.
 
 
#38 PostWysłany: 21 Maj 2021 20:30 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lip 2012
Posty: 9996
HON fly4free
Condor przejęty przez Attestor. Z LOT się nie udało
https://www.rynek-lotniczy.pl/wiadomosc ... 11549.html
Góra
 Relacje PM off
tropikey lubi ten post.
 
 
#39 PostWysłany: 24 Lis 2021 13:13 

Rejestracja: 28 Wrz 2017
Posty: 25
Loty: 20
Kilometry: 80 828
Nie wiem czy w dobrym miejscu pytam- jak co, to proszę o przeniesienie..
Chcę kupić na stronie Condora bilet Warszawa-Frankfurt/Menem-Punta Cana. Pierwszy odcinek realizuje Lot, drugi Condor. We Frankfurcie jest tylko 1,5godz na przesiadkę. Czy bagaże muszę odebrac i na nowo nadać we Frankurcie?
Góra
 Relacje PM off  
 
#40 PostWysłany: 24 Lis 2021 13:20 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 Sie 2013
Posty: 1672
Loty: 787
Kilometry: 1 827 150
platynowy
Nie
_________________
Moje podróże - piotrwasil.com

Image
Góra
 Relacje PM off
kajasz lubi ten post.
 
 
 [ 56 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: alfa, CommonCrawl [Bot] oraz 4 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group