Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 69 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Paź 2022 11:26 

Jest duża szansa, że od 1 stycznia pojawi się następca biletu na 9 EURO - tym razem za 49 EURO
https://www.dw.com/pl/bilet-za-49-euro- ... a-63433671
 Relacje PM off
KL_user lubi ten post.

#2 PostWysłany: 29 Sty 2023 08:58 

platynowy
Oficjalnie: miesięczny bilet powraca od 1 maja 2023 w cenie 49 euro.

Chyba nie ma jeszcze zbyt wielu szczegółów na jego temat, ale wg. artykułów będzie to tym razem typowy abonament (będzie co miesiąc ściągać 49 euro o ile nie zrezygnujemy).

https://www.tagesschau.de/inland/innenp ... t-117.html
 Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 22 Lut 2023 09:24 

złoty
Istnieje kilka relacji w których można jechać pociągiem Intercity z biletami na pociągi regionalne. Dobrze będzie jeśli będzie to obowiązywać również dla tego biletu za 49 EUR.
Ważne uwagi:
1) powyższa oferta na odcinku Dillenburg- Dortmund obowiązuje to tylko w pociągach IC obsługiwanych składami piętrowymi jadących w kierunku północnym o numerach 2222, 2224, 2226, 2320, 2324, 2326, 2328 oraz w kierunku południowym o numerach 2223, 2225, 2229, 2323, 2325, 2327.
2) powyższa oferta na odcinku Berlin - Prenzlau i Rostock - Stralsund obowiązuje również w pociągach ICE.
Źródło: https://www.bahn.de/service/individuell ... rsfreigabe
Image
 Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 22 Lut 2023 18:58 

Aktualnie piszą że niestety nie będzie to obowiązywać. Na 9 Euro Ticket też nie obowiązywało
 Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Kwi 2023 15:38 
Awatar użytkownika

srebrny
Od dziś ruszyła sprzedaż
https://www.bahn.de/angebot/regio/deutschland-ticket
 Relacje PM off
greg2014 lubi ten post.

#6 PostWysłany: 22 Kwi 2023 21:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Kupował ktoś ja próbuje, ale to pokazuje że wykupuje się roczną subskrypcję ? Jak kupić na 1 miesiąc ?
 Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Kwi 2023 23:03 

niebieski
Kupujesz i w odpowiednim czasie zglaszasz wypowiedzenie.

Z FAQ na stronie:

Sie können das Deutschland-Ticket bis zum 10. eines Monats zum Ende des Kalendermonats kündigen. Kündigen können Sie schnell und einfach über das Abo-Portal.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Relacje PM off
KrzYchuu uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 22 Kwi 2023 23:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Ok dzięki to już wiem, tylko pytanie jak za to zapłacić.
Wymagane jest Polecenie zapłaty SEPA jak to zrobić mam relovut lub banki w PL.
Jak dodaje to nie przechodzi.
 Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 22 Kwi 2023 23:06 

niebieski
Pewnie musi byc niemieckie konto. Nie wiem jak teraz ale kiedys dalo sie bez problemu otworzyc je w N26

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 23 Kwi 2023 08:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak N26 daje konto z DE.
Natomiast i tak jest problem przy zakupie nie wiem dlaczego kupował ktoś?
 Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 23 Kwi 2023 11:01 

niebieski
Ja wlasnie kupilem, zadzialalo bez problemu.

Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 23 Kwi 2023 11:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Gdzie kupiłeś na której stronie?
Podawałeś numer konta DE ??
Bo u mnie cały czas błąd pokazuje na bahn.de
 Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 23 Kwi 2023 11:37 

niebieski
w apce DB, nr konta niemiecki.

Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 23 Kwi 2023 13:15 
Awatar użytkownika

niebieski
U mnie taka informacja cały czas

Sehr geehrte Kundin, sehr geehrter Kunde!

Bei der Verarbeitung Ihrer Anforderung ist ein unerwarteter Fehler aufgetreten.
Der Fehler wurde protokolliert. Wir entschuldigen uns für die Unannehmlichkeiten.
Bitte melden Sie sich erneut am System an

Deutsche Bahn AG
 Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 23 Kwi 2023 19:57 

złoty
KrzYchuu napisał(a):
Kupował ktoś ja próbuje, ale to pokazuje że wykupuje się roczną subskrypcję ? Jak kupić na 1 miesiąc ?
Wszystko się zgadza To jest właśnie roczny abonament, który może być opłacany w miesięcznych ratach. Ale możesz zrezygnować z subskrypcji na kolejne miesiące. Np. chcesz zrezygnować od lipca, rezygnacja musi być złożona do 10 czerwca.
 Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 26 Kwi 2023 14:30 

Udało mi się znaleźć aplikację , przy pomocy której dziś zakupiłem D-ticket na Maj 2023 płacąc Revolutem . Mam na myśli aplikację RMVgo , czyli aplikację związku komunikacyjnego Rhein Main. Jeśli chodzi o kartę to odbyła się tylko weryfikacja . Karta jeszcze nie została obciążona . Ale dostałem informacje e-mailem o rozpoczęciu subskrypcji z dniem 1 maja 2023 jak również w portalu RMV.de na moim koncie użytkownika znajduje się faktura . Bilet znajduje się również w zakładce aktywnych biletów w aplikacji RMVgo
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#17 PostWysłany: 26 Kwi 2023 20:03 

złoty
@darian Ja nie miałem czasu i cierpliwości żeby instalować wszystkie możliwe aplikacje. Np. aplikacja "Deutschlandticket KVV" miała możliwość podania numeru konta np. litewskiego. Ja mam Revoluta zarejestrowanego na ten kraj więc od razu spróbowałem tak zrobić. Owszem wykryło IBAN I BIC ale transakcję udrzuciło.

W tej sytuacji założyłem sobie bezpłatne konto w N26 (jedna bezpłatna wpłata na konto w miesiącu do 450 EUR o ile dobrze pamiętam). Wyposażony w niemiecki numer konta próbowałem dokonać zakupu przez aplikacje:
- DB Navigator,
- Deutschlandticket,
- Deutschlandticket KVV,
- VRS,
- VRR.
Niestety za każdym razem wyrzucało mi błąd transakcji.

Następne podejście to aplikacja HandyTicket Deutschland. Ona obsługuje kilku przewoźników. Z listy wybrałem DVB czyli Drezno. Wpisałem wszystkie dane, kliknąłem dalej i otrzymałem mejla, że moje zamówienie zostało przyjęte do realizacji i mam czekać na dalszą korespondencję. Po upływie całej doby dostałem informację, że polecenie zapłaty zostało założone, bilet przyjdzie do mnie w kolejnej korespondencji. Po upływie następnej półtorej doby aplikacja HandyTicket Deutschland zaciągneła upragniony Deutschlandticket na miesiąc maj. Cały proces zakupu trwał 2,5 dnia.

Bilet już mam. Pieniądze jeszcze nie zeszły z konta. Będę obserwował co się będzie działo dalej.
 Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 27 Kwi 2023 21:43 

złoty
Znalezione w Internecie. Aplikacja Mainzer Mobilität: Bus & Train pozwala podpiąć PayPal jako źródło płatności.
 Relacje PM off
JanuszJanuszewski lubi ten post.

#19 PostWysłany: 27 Kwi 2023 21:46 
Awatar użytkownika

Loty: 262
Kilometry: 597 281
platynowy
Deutschlandticket będzie obowiązywał w całych Niemczech od 1 maja w transporcie regionalnym i lokalnym
https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-n ... rp_state=1

#20 PostWysłany: 04 Maj 2023 19:41 
Awatar użytkownika

Hejka. Dzięki instrukcji @darian kupiłam D-ticket (dzięki 😺) na maj 2023. Później chce zrezygnować z biletu, bo podróż odbywam w maju. Czy ktoś z Was ogarnął już temat? Pytam, bo jeżeli nie, to przetrę szlaki 😉
 Relacje PM off  

[ 69 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot], Google Adsense [Bot] oraz 0 gości