Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 171 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 23 Cze 2018 16:38 

smatekk napisał(a):
No nie tak do końca nie ma co isc. Już dwa razy mi się zdarzyło oddać bezpłatne bagaż podręczny na check-in, skoro i tak go zabierają do luku. Oczywiście zależy to tylko od dobrej pracowników.

To poczytaj, do tego według mnie strata czasu :!: patrz post wcześniej :!:

froggy89 napisał(a):
Niestety wczoraj przy check-in we Wroclawiu, jak chcialam oddac bagaz podreczny do luku powiedziano mi, ze od paru dni obowiazuja nowe przepisy , iz nie mozna juz oddawac bagazu podrecznego.
Informacja ta pojawila sie tez dzisiaj na stronie internetowej Wroclawskiego lotniska. :cry: :cry:

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 23 Cze 2018 16:39, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

Super 🤩 Namibia w świetnej cenie 🔥 Loty z Polski za 1859 PLN 😎 Super 🤩 Namibia w świetnej cenie 🔥 Loty z Polski za 1859 PLN 😎
Ferie na Sardynii 💚🤍❤️ Loty oraz noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Holiday Inn za 1079 PLN Ferie na Sardynii 💚🤍❤️ Loty oraz noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Holiday Inn za 1079 PLN
#62 PostWysłany: 23 Cze 2018 16:38 

@gorny77 teoretycznie masz rację, zwłaszcza, że gwarancji zabrania bagaży na pokład od dawna nie było. Niestety na w bagażu podręcznym wożę na ogół elektronikę w tym lustrzankę, której choćby z oczywistych względów do luku nie oddam. Zastanawiam się co w takich sytuacjach tj czy będzie można mały bagaż zabrać na pokład (co niby wynika z pokrętnego tłumaczenia wizz). Niestety jadę na kilkuosobową wycieczkę jednodniową a kupujący bilety zapomniał o priority (czy raczej zaoszczędził ;) ).
Z podręcznym latam tylko na krótkie wyjazdy, więc dobrowolne oddawanie go do luku to dla mnie strata czasu. Trzeba być wcześniej na lotnisku (jeśli chce się oddać przy odprawie, choć w taką opcję wątpię bo wydłuży kolejki) i jeszcze czekać przy taśmie.

Co do decyzji, myślę że mogą ją spokojnie usprawiedliwić zachowaniem "Januszy podrózowania", którzy wnosili na pokład torby przekraczające dopuszczalne rozmiary i załoga miała problem z upchaniem ich do schowków.

Ostatnio edytowany przez DaDa, 23 Cze 2018 16:42, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 23 Cze 2018 16:42 

Patrząc praktycznie mam rację :!:

A priority każdy z pasażerów może wykupić dla wszystkich pasażerów do 3 godzin do lotu, tylko należy po tym ponownie się odprawić i wydrukować lub wygenerować nowe karty pokładowe :!:
 PM off  

#64 PostWysłany: 23 Cze 2018 18:52 

Anonymous napisał(a):
smatekk napisał(a):
No nie tak do końca nie ma co isc. Już dwa razy mi się zdarzyło oddać bezpłatne bagaż podręczny na check-in, skoro i tak go zabierają do luku. Oczywiście zależy to tylko od dobrej pracowników.

To poczytaj, do tego według mnie strata czasu :!: patrz post wcześniej :!:

froggy89 napisał(a):
Niestety wczoraj przy check-in we Wroclawiu, jak chcialam oddac bagaz podreczny do luku powiedziano mi, ze od paru dni obowiazuja nowe przepisy , iz nie mozna juz oddawac bagazu podrecznego.
Informacja ta pojawila sie tez dzisiaj na stronie internetowej Wroclawskiego lotniska. :cry: :cry:

Ja pisalam konkretnie o sytuacji we Wroclawiu, gdzie akurat tam przeprowadzony byl audyt i wykryli jakies niedociagniecia. Poza tym bylo to jeszcze przed wejsciem nowych przepisow, bo ponad miesiac temu. Poza ta jedna sytuacja, nie bylo nigdy problemu z oddaniem bagazu przy check-in.
Takze tez prosze czytaj dokladnie.
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 23 Cze 2018 18:58 

Samo w sobie łażenie przy liniach lcc poza norwegianem z bagażem podręcznym do stanowisk nadawania bagażu rejestrowanego bez darmowej odprawy na lotnisku jest bez sensu i świadczy o braku znajomości tematu
Tyle, ale sobie chodźcie i głupio pytajcie
 PM off  

#66 PostWysłany: 23 Cze 2018 19:06 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
niebieski
Skoro niejednokrotnie jest to skuteczne w przypadku wizzaira to chyba nie jest takie bez sensu. A że wytyczne linii lotniczych wobec agentów handlingowych po audytach są wzmożone lub się zmieniają to nic nowego.

#67 PostWysłany: 23 Cze 2018 19:11 

By skutecznie przejść z np. butelką alkoholu to tak, jedyny znany mi sens pójścia na check-in i głupiego pytania ;)
Co innego jak się nadaje rejestrowany
 PM off  

#68 PostWysłany: 24 Cze 2018 10:10 

Anonymous napisał(a):
Samo w sobie łażenie przy liniach lcc poza norwegianem z bagażem podręcznym do stanowisk nadawania bagażu rejestrowanego bez darmowej odprawy na lotnisku jest bez sensu i świadczy o braku znajomości tematu
Tyle, ale sobie chodźcie i głupio pytajcie

I jak mialam tego przyklad 2 dni temu nie dotyczy to tylko lcc bo Swiss tez odmowil, ale takie przypadki tylko we Wro mi sie zdarzaja... :twisted:
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 26 Cze 2018 13:54 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 200 504
Czy małe bagaże podręczne, które są bezpłatne można zostawić już przy stanowiskach odprawy nie czekając, żeby oddać je przed wejściem do samolotu? Lecę z dzieckiem i chętnie zostawiłbym bagaże od razu przy stanowisku odprawy. Przydział miejsc dla dzieci (córka ma 3 lata) też jest całkowicie losowy?
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 26 Cze 2018 14:47 

srebrny
@drmariusz Tylko czasami można podręczny oddać tak jak nadawany,najczęściej dopiero przed wejściem do samolotu.Zależy od lotniska.Jeśli lecisz z 3-latką powinno przydzielić wam miejsca obok siebie.
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 27 Cze 2018 12:06 

srebrny
drmariusz napisał(a):
Czy małe bagaże podręczne, które są bezpłatne można zostawić już przy stanowiskach odprawy nie czekając, żeby oddać je przed wejściem do samolotu? Lecę z dzieckiem i chętnie zostawiłbym bagaże od razu przy stanowisku odprawy. Przydział miejsc dla dzieci (córka ma 3 lata) też jest całkowicie losowy?

Wczoraj na lotnisku w Bazylei oddałam plecak do luku (dzięki temu mogłam przewieźć płyny), ale dziewczynie za mną już nie chcieli wziąć.
W samolocie dużo ludzi zamieniało się miejscami, para z dzieckiem (też na oko 3 lata) chciała się zamienić, ale już nie znaleźli chętnych. W ogóle pół samolotu płaczących dzieci ;/

#72 PostWysłany: 27 Cze 2018 12:18 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
niebieski
Bagaże oddajesz przy wejściu na pokład samolotu....przeważnie.
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 27 Cze 2018 12:21 

srebrny
26.06 w Bazylei oddałam przy check-in plecak, ciut ponad 10 kg. Zależało mi, bo wiozłam 2 litry syropu miętowego (w sumie śmieszny prezent, ale żał byłoby wyrzucać). Przjęli bez problemu, na bilecie dostałam naklejkę, że bagaż rejestrowany.
Za to 3/4 normalnej kolejki przy gate miało podwójny bagaż: i walizkę i jakaś torebkę/torbe/plecak i nikt tego nie egzekwował. Wszystkie walizki poszły na pokład, bo nie widziałam, żeby komuś kazali oddać. Wchodząc jako jedna z ostatnich widziałam, że ludzie mieli problemy z upchaniem walizek do półek. No i gros ludzi miało bagaże przekraczające dopuszczalną wielkość. Nawet przez moment się zastanawiałam co by zrobili, gdy im mierzyli lub kazali płacić za dodatkową sztukę.

#74 PostWysłany: 27 Cze 2018 12:51 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
ale przecież wizzair pisał, że można też oddać w check in. Nie wiem, czy to jeszcze aktualne
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 27 Cze 2018 12:55 
Awatar użytkownika

Loty: 215
Kilometry: 398 654
niebieski
informacja mailowa od Wizz sprzed 3 dni.
Cytuj:
Jeśli nie masz dodanej do rezerwacji usługi WIZZ Priority, bagaż podręczny może zostać odebrany podczas wchodzenia na pokład. Możesz temu zapobiec:
• Dodając usługę WIZZ Priority do rezerwacji najpóźniej na 3 godziny przed wylotem;
Bezpłatnie nadając bagaż podręczny przy odprawie;
• Wnosząc na pokład tylko małą torbę (40 x 30 x 18 cm), którą umieścisz pod fotelem.
• Im wcześniej pojawisz się przy bramce, tym większe są szanse, że Twój bagaż podręczny zostanie umieszczony w kabinie, a nie w luku bagażowym.

jutro sprawdzę w KTW jak się to ma do rzeczywistości.
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 27 Cze 2018 12:57 

srebrny
trocha napisał(a):
ale przecież wizzair pisał, że można też oddać w check in. Nie wiem, czy to jeszcze aktualne

Na lotnisku w Bazylei, jak pisałam, pozwolili

#77 PostWysłany: 27 Cze 2018 13:28 

niebieski
W POZ i w KEF można oddać przy check-in. Sprawdzone w zeszłym tyg.Ale czy to reguła to już wątpię ;)
 Profil Relacje PM off
Cicha_Woda lubi ten post.

#78 PostWysłany: 27 Cze 2018 15:35 

niebieski
W WAW (1.06) oraz VNO (3.06) też bez problemu przyjęli przy check-inie.
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 28 Cze 2018 15:26 

Loty: 48
Kilometry: 70 122
Hej,
a czy ktoś się orientuje, co będzie w sytuacji, gdy nie wykupię "wizz priority", bagaż zostanie mi zabrany przy gate (nie przeszkadza mi to), ale będę chciala ze środka wyjąć choćby dokumenty i lustrzankę? Tak to działa w Ryanairze, czy tutaj tez? Nigdzie wprost tego nie napisali.
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 28 Cze 2018 15:32 
Awatar użytkownika

Loty: 215
Kilometry: 398 654
niebieski
W KTW też bez problemu można oddać bezpłatne podręczny przy odprawie. Bez limitów płynów i innych standardowych ograniczeń przy podręcznych. Swoją drogą Wizzair zostawil spore pole do nadużyć. Wyglada na to, że jeden podręczny można oddać przy check-in a z drugim wejść na pokład/oddać przy gate. Może ktoś spod znaku cebuli juz ten patent testował i się pochwali, czy tak da radę?
Raphael lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 171 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości