Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 958 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48  Następna
Autor Wiadomość
#861 PostWysłany: 29 Sie 2017 20:47 

Rejestracja: 25 Sie 2011
Posty: 3700
Punkty statusowe: 173
platynowy
U mnie teoretycznie pokazuje dostępność, ale po kliknięciu pojawia się komunikat o błędzie.
_________________
Darmowa gra Sudoku online
http://www.sudoku-online.ovh/

Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#862 PostWysłany: 29 Sie 2017 20:48 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 Lut 2013
Posty: 1031
Loty: 413
Kilometry: 925 429
Punkty statusowe: 44
srebrny
W C jest i to moje daty, mega fart. Na razie mam wykupiony w Y ale bez stopoveru na IPC a chciałem tam parę dni spędzić. Jak już to ogarnę to Wam wrzucę, bo to super sposób na spalenie aviosów
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.
 
      
#863 PostWysłany: 29 Sie 2017 20:50 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sie 2011
Posty: 1837
Punkty statusowe: 178
platynowy
Sudoku napisał(a):
U mnie teoretycznie pokazuje dostępność, ale po kliknięciu pojawia się komunikat o błędzie.


Rzeczywiście, teraz pokazuje się już jakiś error... Wygląda zatem na to, że te 2 x 2000 kupiłem w ostatniej chwili. Mam tylko nadzieję, że w końcu dotrą do mnie vouchery do wymiany.
Góra
 Profil Relacje PM off
BusinessClass lubi ten post.
 
      
#864 PostWysłany: 29 Sie 2017 21:51 

Rejestracja: 20 Cze 2013
Posty: 1087
Punkty statusowe: 69
złoty
Jestem teraz na bronze w BA, mam zebrane 600 tier pointsów i zero lotów BA. Żeby dobić do silvera wystarczą cztery loty BA czy 2 do bronzu i dodatkowo cztery do silvera? I jeszcze pytanie od kiedy będą się liczyć statusy?
Musze coś na szybko wykombinować bo nie wiadomo jak długo status AB będzie jeszcze honorowany.
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#865 PostWysłany: 29 Sie 2017 21:59 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sie 2011
Posty: 1837
Punkty statusowe: 178
platynowy
do silvera wystarczą 4 loty w BA lub IB, Sporo cennych informacji znajdziesz tu (od postu nr 409):

avios-avios-ba-avios-com-i-avios-iberia,1573,32458&hilit=oviedo?start=400

A na dokładkę świeży artykuł z LL na ten temat:

http://loyaltylobby.com/2017/08/30/brit ... er-status/
Góra
 Profil Relacje PM off
tasma uważa post za pomocny.
 
      
#866 PostWysłany: 31 Sie 2017 10:43 

Rejestracja: 20 Cze 2013
Posty: 1087
Punkty statusowe: 69
złoty
To jeszcze dopytam o te cztery loty. Muszę je zrobić na sztukę w tym roku, najlepiej z KRK.
Ktoś ma jakiś patent, żeby zrobić to jak najtaniej i najlepiej weekendowo.
Mogę lecieć dwa razy do Londynu, ale przy jednym locie dziennie to są minimum dwa weekendy. Widziałem trasy typu KRK-LHR-DUB lub EDI (akurat tam bym się wybrał na weekend) ale cena mnie mocno zniechęca (1300-1400 zł RT).
Jeszcze Vueling VY8848 (KRK-BCN) ma codesharowy numer Iberii. Rozumiem, że jeśli zabukuje bilet na numerze codesharowym Iberii to też się policzy?
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#867 PostWysłany: 31 Sie 2017 10:48 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sie 2011
Posty: 1837
Punkty statusowe: 178
platynowy
A IB już do KRK nie lata? Szkoda, bo wtedy sprawa bylaby dość prosta (mógłbyś zrobić z grubsza coś takiego, jak ja, czyli KRK-MAD-OVD RT). Z tym Vuelingiem, to przyznam, że nie mam pewności, czy samo zarezerwowanie z numerem IB będzie wystarczające. Nie chciałbym Cię wprowadzić w błąd. Wiem tylko, że nie ma problemu z Iberia Express z numerem IB.

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#868 PostWysłany: 31 Sie 2017 21:06 

Rejestracja: 08 Sie 2013
Posty: 781
Punkty statusowe: 50
srebrny
@tasma

Oficjalne info z BA:

BA flights are:
flights operated by British Airways, including franchises and BA CityFlyer
codeshare flights on other carriers with a BA flight number
flights operated by Iberia, including franchises, with an IB flight number

Takze o ile vueling ma BA numer lotu to jestes OK.
Góra
 Profil Relacje PM off
tasma uważa post za pomocny.
 
      
#869 PostWysłany: 03 Wrz 2017 16:38 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Wrz 2014
Posty: 234
Loty: 86
Kilometry: 267 704
Punkty statusowe: 54
srebrny
Czy ma ktoś może pomysł dlaczego nie mogę przelać Aviosów z IB bezpośrednio na BAEC ?
Załącznik:
b1.png
b1.png [ 47.05 KiB | Obejrzany 499 razy ]

Załącznik:
b2.png
b2.png [ 46.75 KiB | Obejrzany 499 razy ]
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#870 PostWysłany: 03 Wrz 2017 16:44 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sie 2011
Posty: 1837
Punkty statusowe: 178
platynowy
A nie masz przypadkiem konta rodzinnego w BAEC? Jeśli tak, to w takim wypadku trzeba za pośrednictwem konta na avios.com.

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
Góra
 Profil Relacje PM off
J.1 uważa post za pomocny.
 
      
#871 PostWysłany: 03 Wrz 2017 16:45 

Rejestracja: 06 Lip 2014
Posty: 272
Loty: 122
Kilometry: 387 989
Punkty statusowe: 16
niebieski
najpierw trzeba przelać mile na konto avios, a potem dopiero na BA;
Góra
 Profil Relacje PM off
J.1 uważa post za pomocny.
 
      
#872 PostWysłany: 03 Wrz 2017 17:02 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Wrz 2014
Posty: 234
Loty: 86
Kilometry: 267 704
Punkty statusowe: 54
srebrny
dzięki Panowie ,
Rozumiem ,że założyć konto na Avios.com .
Tylko w BAEC mam wklepany adres PL w Avios chyba musi być ten z e-rewards :)?
adres mailowy musi się zgadzać tak ?
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#873 PostWysłany: 03 Wrz 2017 17:06 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 Lip 2014
Posty: 568
Loty: 172
Kilometry: 444 616
Punkty statusowe: 44
srebrny
emaile mogą być różne przy avios.com adres zamieszkania musi być z UK
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#874 PostWysłany: 03 Wrz 2017 17:10 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Wrz 2014
Posty: 234
Loty: 86
Kilometry: 267 704
Punkty statusowe: 54
srebrny
dobra ,gładko poszło.
Dzięki za podpowiedzi :D
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.
 
      
#875 PostWysłany: 08 Wrz 2017 11:09 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sie 2011
Posty: 1837
Punkty statusowe: 178
platynowy
cześć,

znalazłem potencjalnie interesujący mnie lot na trasie SCL-AEP-IGR. O ile wiem, bilety-nagrody oneway mogą być w BA rezerwowane ze stopoverem. Ja jednak w wyszukiwarce BA w przypadku tego połączenia takiej opcji nie widzę. Czy rezerwowaliście kiedyś takie loty ze stopoverem? Da się to zrobić online, czy trzeba dzwonić? Z tego, co pamiętam, gdy szuka się lotów gdzieś w Europie, to zanim pojawią się wyniki wyszukiwarka daje najpierw do wyboru, czy chcemy wybrać opcję ze stopoverem, czy tylko z przesiadką. W tym wypadku tego nie ma.
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#876 PostWysłany: 08 Wrz 2017 11:17 

Rejestracja: 08 Sie 2013
Posty: 781
Punkty statusowe: 50
srebrny
Strona BA wysiada jezeli chodzi o lotniska, na ktore BA nie lata (i nie ma codeshare) i trzeba dzwonic, nie da sie tego zalatwic on-line.
Góra
 Profil Relacje PM off
tropikey uważa post za pomocny.
 
      
#877 PostWysłany: 08 Wrz 2017 11:18 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sie 2011
Posty: 1837
Punkty statusowe: 178
platynowy
Dzięki za szybką odpowiedź :)

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#878 PostWysłany: 08 Wrz 2017 22:58 

Rejestracja: 08 Sie 2011
Posty: 841
Punkty statusowe: 40
srebrny
tropikey napisał(a):
zarejestrowałem się, zakupiłem, dostałem potwierdzenie na maila, widzę potwierdzenie zakupu w historii zakupów i co teraz? Na grouponie trzeba było zrealizować kupon bezpośrednio tam. Tu nie widzę żadnego miejsca, gdzie mógłbym to uczynić. A może trzeba jeszcze poczekać na jakąś kolejną informację?

Informacja dla tych co kupowali aviosy na stronie vente-privee. Pojawiły się kody na stronie i można je wymieniać na aviosy.
Góra
 Profil Relacje PM off
tropikey uważa post za pomocny.
 
      
#879 PostWysłany: 08 Wrz 2017 23:32 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sie 2011
Posty: 1837
Punkty statusowe: 178
platynowy
Dzięki za sygnał :)
Już się troszkę martwiłem, że będzie jakaś afera, ale widzę, że zgodnie z tym, co zapowiedziałeś kody nadeszły we wskazanym terminie. Teraz tylko trzeba odczekać ta (maksymalnie) 5 dni, by aviosy pojawiły się na koncie...
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#880 PostWysłany: 14 Wrz 2017 06:41 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sie 2011
Posty: 1837
Punkty statusowe: 178
platynowy
wojtol napisał(a):
Informacja dla tych co kupowali aviosy na stronie vente-privee. Pojawiły się kody na stronie i można je wymieniać na aviosy.


Czy komuś, kto kupował pojawiły się już aviosy na koncie BAEC? U mnie nic, a minęło już 5 dni od wymiany, w ciągu których (zgodnie z mailem otrzymanym po wymianie) miały być "zaksięgowane".

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 958 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Przeszukaj temat:
  
phpBB® Forum Software © phpBB Group