Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 57 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Maj 2016 20:33 

Rejestracja: 29 Kwi 2016
Posty: 5
Witam doświadczonych lotników. Czy tak krótka przesiadka jak 1h20min wystarczy na Schiphol w Amsterdamie?


Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Góra
 Relacje PM off  
 
#2 PostWysłany: 29 Maj 2016 20:40 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 Gru 2011
Posty: 4806
platynowy
Jakby nie wystarczyła to taki bilet nie byłby oferowany do sprzedaży.
Góra
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
 
 
#3 PostWysłany: 29 Maj 2016 21:06 

Rejestracja: 29 Maj 2016
Posty: 1
Ostatnio moja kuzynka nie wyrobiła się przesiąść, dlatego myśle, że dla mniej zorientowanych to może być za mało. @kemot
Góra
 Relacje PM off  
 
#4 PostWysłany: 29 Maj 2016 21:12 

Punkt kontroli paszportowej a najdalej położony gate dzielą 20 minut szybkim krokiem, zdążysz.
Góra
 PM off  
 
#5 PostWysłany: 29 Maj 2016 21:17 

Rejestracja: 08 Sie 2013
Posty: 1768
niebieski
na tym forum jest milion informacji o przesiadkach na Schipol - poszukaj. Ale kuzynka Ani nie zdazyla....
Góra
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
 
 
#6 PostWysłany: 27 Lut 2017 22:18 

Rejestracja: 27 Lut 2017
Posty: 2
Takie posty to zakała kazdego forum. Gdzie ten million postów?

-- 27 Lut 2017 22:23 --

A teraz moje pytanie czy wystarczy 2 h na przesiadkę ale taką z odebraniem bagażu i ponownym nadaniem?
Góra
 Relacje PM off  
 
#7 PostWysłany: 27 Lut 2017 22:44 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 Sty 2016
Posty: 153
Loty: 151
Kilometry: 239 397
Ale po co odbierać i ponownie nadawać bagaż? Dla sportu?
Jet airways ma umowę interline z LOT.
http://www.jetairways.com/EN/MU/JetExpe ... tners.aspx

Ale łatwiej napisać, zamiast sprawdzić na forum, poczytać w internecie. Google nie gryzie. Chyba.
Chociaż... Kuzynkę Ani chyba pogryzło, albo jakieś ciekawsze combi miała.

2h na przesiadkę z odebraniem bagażu? A jeśli masz coś innego, to może być różnie. Ja bym nie ryzykował na dwóch biletach. Wystarczy, że coś się opóźni, bagaż wyjedzie ostatni... i kaplica.
_________________
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
Góra
 Relacje PM off  
 
#8 PostWysłany: 28 Lut 2017 01:12 

Rejestracja: 27 Lut 2017
Posty: 2
Google może i nie gryzie ale większość informacji dotyczy przesiadki na jednym bilecie. Dzięki za informacje.
Faktycznie łatwiej zapytać niż stracić dzień na zdobywaniu informacji samemu. Chyba tez po to jest takie forum. Wiem oczywiście, że jak się setny raz czyta pytanie ( przykład z innego forum) ..."czy do kraju xxx potrzebny jest paszport" można się wnerwić. Ale moje pytanie chyba aż tak głupie nie było.

-- 28 Lut 2017 01:15 --

No i po za tym ja akurat wracam do Amsterdamu z BA a potem do Polski z Lot-em.
Góra
 Relacje PM off  
 
#9 PostWysłany: 02 Sie 2017 18:45 

Rejestracja: 22 Kwi 2017
Posty: 10
Mam zarezerwowane loty:
- bilet nr 1 - lot 1. - z Cardiff do Amsterdamu (KLM)
- bilet nr 2 - lot 2. - z Amsterdamu do Warszawy (LOT), lot 3. - z Warszawy do Gdańska (LOT)

Pierwszy lot kończy się o 8:30, a drugi zaczyna o 10:20. Jak widzicie, zmienia się i bilet i przewoźnik KLM na LOT. Czy będę musiał w Amsterdamie ponownie nadawać bagaż rejestrowany i odprawiać? Jeśli tak, to da się to jakoś obejść?
Góra
 Relacje PM off  
 
#10 PostWysłany: 02 Sie 2017 19:26 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Mar 2013
Posty: 2832
Loty: 439
Kilometry: 1 037 948
niebieski
Bedziesz musial odebrac bagaz i nadac. Dwa rozne sojusze i watpie, zeby KLM nadal Ci bagaz na LOT. Zla nowina jest taka, ze lotnisko jest duze i wyjscie zajmie Ci sporo czasu i przesiadka moze wyjsc na styk albo wcale. Na dodatek kontrole paszportowe przedluzyly sie, wiec mozesz troche czasu stracic w kolejce do wyjscia. Najlepsza opcja, to leciec z bagazem podrecznym, wtedy nie musisz wychodzic i wchodzic.
_________________
Carpe Diem.
Góra
 Relacje PM off
greg94 uważa post za pomocny.
 
 
#11 PostWysłany: 02 Sie 2017 19:39 

Rejestracja: 22 Kwi 2017
Posty: 10
Wracam z kontraktu - nie mam możliwości wzięcia ze sobą tylko podręcznego...

Myślisz, że da się ugrać coś w Cardiff podczas odprawy?
Góra
 Relacje PM off  
 
#12 PostWysłany: 02 Sie 2017 19:42 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lis 2011
Posty: 19029
Do tego, KLM ląduje indziej a LOT w innym terminalu.
Jest mała szansa żeby bagaż poleciał prosto, ale to zależy od humoru pracownika W Cardiff.

Jak dla mnie, nie ma dużych szans, żebyś zdążył
Góra
 Relacje PM off
greg94 uważa post za pomocny.
 
 
#13 PostWysłany: 02 Sie 2017 19:50 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Mar 2013
Posty: 2832
Loty: 439
Kilometry: 1 037 948
niebieski
Mozesz probowac na lotnisku, ale nie ma gwarancji, ze zgodza sie. W najgorszym przypadku bedziesz cwiczyl bardzo szybkie chodzenie ;-) Polecam mapki do przestudiowania: https://www.schiphol.nl/en/page/airport-maps/
_________________
Carpe Diem.
Góra
 Relacje PM off
greg94 uważa post za pomocny.
 
 
#14 PostWysłany: 02 Sie 2017 21:38 

Rejestracja: 22 Kwi 2017
Posty: 10
Dziękuję Wam za odpowiedzi w mojej kwestii.

Muszę sprostować nieco:
Otrzymałem od mojego agenta numer rezerwacji z adnotacją "2 x e-ticket". Wprowadziłem dane do aplikacji SAS, gdzie były tylko dwa loty (LOT), a KLM brakowało. To samo w aplikacji KLM.
W związku z tym pomyślałem, że agent dokonał dwóch rezerwacji, a podał mi numer jednej, na polskie linie.

Tymczasem, kilka minut temu odświeżyła się moja rezerwacja i obie aplikacje i strona LOT wskazuje, że do jednego numeru rezerwacji przypisane są wszystkie 3 loty. Czyli to prawdopodobnie oznacza, że mój problem w tym momencie przestaje istnieć.

Czy się mylę i jedna rezerwacja niekoniecznie musi dotyczyć jednego biletu?
Jeszcze wszedłem na stronę LOT i tam jest napisane:
PASAŻEROWIE
Jednostki Koncepcja Cena jednostkowa
1x Osoba dorosła x xxx,xx NOK
1x Osoba dorosła x xxx,xx NOK
Razem x xxx,xx NOK

Może 2 x "e-ticket" oznacza w tym przypadku właśnie dwie linie lotnicze. :oops: :oops:
Góra
 Relacje PM off  
 
#15 PostWysłany: 02 Sie 2017 21:48 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lis 2011
Posty: 19029
Jak masz 2 e-tixy na jednej rezerwacji, bagaż poleci prosto do WAW a ty będziesz musiał się przesiąść w AMS.
Góra
 Relacje PM off  
 
#16 PostWysłany: 02 Sie 2017 21:56 

Rejestracja: 22 Kwi 2017
Posty: 10
CWL - AMS -WAW - GDN
Takie są kolejne lotniska - @Zeus - miałeś na myśli, że poleci prosto do GDN? :)
Góra
 Relacje PM off
Aga_podrozniczka lubi ten post.
 
 
#17 PostWysłany: 02 Sie 2017 22:23 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lis 2011
Posty: 19029
Jak na jednej rezerwacji, to tak :)
Góra
 Relacje PM off  
 
#18 PostWysłany: 03 Sie 2017 07:57 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Mar 2013
Posty: 2832
Loty: 439
Kilometry: 1 037 948
niebieski
W takim razie zrelaksuj sie i zwiedz lotnisko, jest tam mnostwo sklepow, mozna rowniez zjesc cos dobrego :-)
_________________
Carpe Diem.
Góra
 Relacje PM off  
 
#19 PostWysłany: 13 Wrz 2017 12:01 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Maj 2014
Posty: 1416
Loty: 154
Kilometry: 347 723
srebrny
Spytam tutaj żeby nie zaśmiecać wątku o burrito deal.

Przypadek taki: przylatujemy z MEX na AMS. Mamy tylko bagaż podręczny oraz - uwaga - wózek dziecięcy. Wózek na takiej trasie na 99% wyjedzie na pas bagażowy. Jeśli mnie pamięć nie myli to na logikę nie ma już powrotu z tego miejsca do strefy tranzytowej, co oznacza że wózek wymusza przejście ścieżki zdrowia od nowa - checkin,security,boarding. Co istotnie wpływa na wymagania dot. czasu przesiadki.

R.
_________________
R.

Najnowsza LIVE relacja na Forum F4F: Sto dni dookoła świata
A bardziej na żywo, więcej obrazu, mniej tekstu: https://www.instagram.com/fivetofly/
Góra
 Relacje PM off  
 
#20 PostWysłany: 13 Wrz 2017 12:10 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 Lis 2015
Posty: 631
Loty: 106
Kilometry: 226 016
niebieski
Czasami wózek dla dziecka można odebrać od razu po wyjściu z samolotu na płycie lotniska, albo w rękawie. Jeśli Wasz wózek wyjedzie razem z bagażami, to nie będziecie mogli wrócić na tranzyt. Ostatnio na tym lotnisku miałem tak z plecakiem. Na locie MEX-AMS nadałem go jako bagaż rejestrowany, więc po odbiorze go w Amsterdamie nie miałem możliwości powrotu do strefy tranzytowej i musiałem wyjść na przyloty, a później przejść normalną kontrolę osobistą i paszportową. Przejście przez wszystkie bramki zajęło mi może 10-15 min.
_________________
Relacja z wyprawy na wulkan Yake Dake w Alpach Japońskich

Relacja z Gruzji
Góra
 Relacje PM off
zawiert uważa post za pomocny.
 
 
 [ 57 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group