Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 239 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 06 Paź 2015 03:00 

Loty: 266
Kilometry: 665 776
monroe napisał(a):
saslong napisał(a):
Tytułem uzupełnienia...po wejściu do economy miałem wrażenie koszmarnie wąskich i naćkanych foteli.Właśnie odkryłem dlaczego. Większość linii na B777 ma układ siedzeń 3+3+3, Koledzy z AF/KLM zaszaleli i zrobili 3+4+3. :o

Taki sam układ siedzeń w economy B777 (3+4+3) mają chociażby w Emirates i Etihad. Swiss w nowo zamówionych B777 także. Najdziwniej ekonomiczna wygląda jednak w B777 American Airlines - podobno w niektórych mają układ 2+5+2 :)

A co do relacji - cóż, jak widać Air France nie bez powodu ma aktualnie duże problemy (zwłaszcza prezesi od spraw kadrowych ;) ).

Masz rację, właśnie obejrzałem AA B777 na seatguru....spora ciekawostka, rzekłbym filozoficzna ;).

Zgoda, ale np. BA i United mają 3-3-3. Myślę, że w czasach kiedy zamawiali te samoloty nie wierzyli jeszcze, że człowiek może aż tyle znieść. Dalszym krokiem będą miejsca stojące ;)
 Profil Relacje PM off
monroe lubi ten post.

Gruzja z weekendem 😍🇬🇪 Loty, transfery i noclegi w Tbilisi za 498 PLN 😎 Gruzja z weekendem 😍🇬🇪 Loty, transfery i noclegi w Tbilisi za 498 PLN 😎
Leć na Karaiby od 1769 PLN 😍🌴 Tanie bilety na Barbados 🇧🇧 Leć na Karaiby od 1769 PLN 😍🌴 Tanie bilety na Barbados 🇧🇧
#22 PostWysłany: 06 Paź 2015 08:47 

Malaysia Airlines też w 777 ma układ 2-5-2. Czyli to nie takie rzadkie:-)
monroe lubi ten post.

#23 PostWysłany: 06 Paź 2015 12:00 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 606 442
złoty
dziabag131 napisał(a):
Malaysia Airlines też w 777 ma układ 2-5-2. Czyli to nie takie rzadkie:-)

Faktycznie :) Air China również.
Air New Zeland - 3+4+3.
Wygląda na to, że stosunkowo nowe B777 mają więcej miejsc w economy, taki trend w liniach lotniczych.
Sorry za offtop :)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 10 Lis 2015 11:46 
Awatar użytkownika

Loty: 46
Kilometry: 93 433
Zumko napisał(a):
15 kwietnia kupiłem bilet Air France do Stambułu dla dziecka.
Cena 1500 pln.
Wylot 31 maja. Powrót 7 czerwca.
Dzisiaj się dowiedziałem, że jednak dziecko nie może lecieć (choroba, szczepienia itd.).
Czy jest szansa na odzyskanie pieniędzy?
Na bilecie mam napisane:
no-refundable ticketing fee
no-refundable credit card surcharge.
Są jakieś sposoby aby odzyskać 1500 albo jakąś mniejszą kwotę?
Będę wdzieczny za pomoc.

Udało ci się? Właśnie czekam na połączenie z konsultantem i zastanawiam się co mi powiedzą :/
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 11 Lis 2015 17:06 
Awatar użytkownika

srebrny
lece Paris CDG - > Rio de żaneiro AFem [A330-200]

czy na pokladzie moge sie spodziewac jakichs udogodnien typu gniazdko AC [badz chociaz USB] i wóda do oporu czy też takie rzeczy to tylko w Emirates?
w ogóle jakiś alkohol można od nich dostać ?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 11 Lis 2015 17:11 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Powinno być i gniazdko, i dużo picia. I to niezłego - ja się ululałem oryginalnymi koniakami ;-)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 11 Lis 2015 17:24 

platynowy
Ja z AF B777 i klasą Y+ mam bardzo miłe wspomnienia. Leciałem do SCL i to jeden z nielicznych dalekich lotów na których się wyspałem. Spod siedzenia wysuwa się tam taki podnóżek który razem z siedzeniem tworzy mały szezlong i można się zwinąć w embriona i tak zasnąć. Oczywiście opcja dla osoby niewysokiej i raczej szczupłej.

Obsługę i catering w AF też wolę zdecydowanie bardziej od BA. Każdą z tych linii zrobiłem po 3-4 longhaule i zawsze na korzyść AF. Jednak nigdy bym do Y+ nie dopłacił (leciałem bo to był error fare), jedzenie jest w zasadzie identyczne do tego z Y tylko podane na porcelanie a nie w metalowej tacce.

#28 PostWysłany: 14 Gru 2015 22:04 
Awatar użytkownika

srebrny
boots napisał(a):
Powinno być i gniazdko, i dużo picia. I to niezłego - ja się ululałem oryginalnymi koniakami ;-)

koniec koncow lecialem troche inna trasa:

na trasie Paris CDG -> Brasilia lot byl jakims Airbusem A330 prawdopodobnie z pierwszej polowy XIX w. albo cos kolo tego --- wyswietlacz systemu rozrywki o rozdzielczosci kalkulatora, brak gniazda USB i ogolnie szeroko pojeta zenada. Nie wiem jak mozna w XXI wieku sprzedawac bilety na 11 godzinny lot takim samolotem. Widac jestem malo rozgarniety.

Z kolei w druga strone, Rio -> Paris CDG byl Boeing 777-300, bardzo spoko, system rozrywki mial sensowny ekran i mase nowych filmow a nawet plyte Fear Factory z 2015 roku [jak i jakies stare Korny czy SoaDy]. Bylo tez gniazdo USB i, jak to w 777, sporo miejsca na nogi, w zwiazku z czym lecialo sie bardzo przyjemnie.

Takze "raz tak a raz srak" jak mawial moj dziadek.

Alkohole tym razem sobie odpuscilem, sam lot na takiej odleglosci jest wystarczajaco meczacy.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 17 Mar 2016 11:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Ciekawostka i jednocześnie przestroga: lecąc AF na bilecie w taryfie z samym podręcznych obecnie na CDG przed kontrolą bezpieczeństwa potrafią sprawdzać nie tylko wymiary ale również ważyć bagaż podręczny. Przy mnie skasowali jednego pasażera z walizeczką, która mieściła się w wymiarach ale ważyła więcej niż wyznaczony limit.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 17 Mar 2016 11:53 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
W połowie lutego w WAW również sprawdzali wybrane bagaże przy stanowiskach check-in.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 02 Sie 2016 14:30 

srebrny
czy kupując lot AF w taryfie Mini przez pośrednika można dokupić bagaż rejestrowany bezpośrednio na stronach airfrance (pośrednik kasuje drożej niż AF)?
Mam stary status we Flying Dutchman tylko Ivory.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 18 Sie 2016 19:49 

platynowy
Można dokupić na stronie AF za normalną cenę, w dowolnym momencie już po wystawieniu biletu przez pośrednika.

#33 PostWysłany: 19 Sie 2016 18:15 
Awatar użytkownika

Loty: 53
Kilometry: 142 596
niebieski
Leciałem tylko raz AF, z Bombaju do Paryża i był to jeden z przyjemniejszch lotów. Dobre jedzenie, wino i inne alkohole, miejsce dość wygodne!!

#34 PostWysłany: 20 Sie 2016 19:15 

srebrny
Loty na Dominikanę obsługiwane nowymi maszynami. Do Kanady - starsze. Pierwsza podróż była jedną z lepszych, druga - najgorszych. Mniej wygodne fotele (w tym jakby mniej miejsca), system rozrywki na wspomnianych ekranach o rozmiarze "kalkulatora". Summa summarum lot lotowi nierówny.

#35 PostWysłany: 21 Sie 2016 11:40 

No to zależy. Ja leciałam AF na Dominikanę i samolot nowy na pewno nie był. Pierwszy raz w życiu miałam za mało miejsca na nogi (a często latam lowcostami) a przy długim locie to był koszmar

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 PM off  

#36 PostWysłany: 07 Paź 2016 06:29 

Bardzo niepokojace doniesienia prasowe:
http://www.tvn24.pl/radykalne-nastroje- ... 896,s.html
 PM off
Washington uważa post za pomocny.

#37 PostWysłany: 07 Paź 2016 08:28 

srebrny
wiele osób pisało tutaj, że to niewiarygodne żródło, więc należy podchodzić do informacji ostrożnie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#38 PostWysłany: 04 Sty 2017 18:01 

srebrny
Przestrzegam przed tą firmą, gdy dochodzi do zmiany godzin wylotu.
Mnie zmienili lot o 90 minut i się wypinają na rozwiązanie problemu poprzez zmianę na wcześniejszy lot lub bezkosztową anulację. Spamuję pośrednika po raz dwudziesty, ich telefonami, oraz twetami i nic sobie z tego nie robią.
Nie podejrzewałem, że taka sytuacja w ogóle może mieć miejsce.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 04 Sty 2017 19:56 

platynowy
@jacek96 miałem podobnie, lot WAW-CDG zmieniony o 90min, kupowany w GoToGate. Polska infolinia AF absolutnie nie chciała pomóc ale amerykańska powiedziała że bez problemu mi zmienią na lot wcześniejszy jednak jak agent zauważył że bilet kupiony u OTA to powiedział że nie może go ruszać. Jednak poprosiłem żeby wprowadził adnotację do systemu (tzw. remark) że zmiana jest możliwa. GoToGate odmówiło zmiany ale po 5-tej wymianie maili w końcu skontaktowali się z AF i przebukowali bezpłatnie bilet.

#40 PostWysłany: 04 Sty 2017 21:51 

srebrny
@‌mucha‌ dokładnie tak samo się przedstawia moja sytuacja. Podczas drugiej rozmowy telefonicznej poprosiłem o to, by chociaż wpisał do systemu, że AF się godzi na zmiany (tak niby zrobił).
Jednak na e-maile Seat24 wciąż odpowiadal, że linia nie wyraża zgody i nie ma nic w systemie zaznaczone.
Zadzwoniłem do AF i ten sam koleś stwierdził, ze widzi, że już mieli ze mną kontakt, ale nie ma żadnej zgody z ich strony i takiej nie wystawi, bo tego zrobić nie może, gdyż bilet kupiony poza PL.
Na twecie, to już w ogóle żenada, odpisują, że mam taryfę nie dopuszczającą zmian, a 90 minut to niewielka zmiana.
Z takim betonem, jeszcze nigdy się nie zderzyłem.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 239 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości