Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Cze 2016 23:11 

Rejestracja: 22 Gru 2013
Posty: 2761
srebrny
[Mam nadzieję, że nie powielam wątku] Sporo tu było dyskusji o podwójnych przewalutowaniach w Ryanair. Dzięki stosownym wskazówkom uchroniłem się przed tym. Tymczasem właśnie zrobiłem się w jajo w Paypalu. Potrzebowałem pewne bileciki w Aegeanie (a właściwie to w Olympicu). Żeby nie stracić na przewalutowaniu, namęczyłem się - kupując euro w kantorze, wlewając na swój eurowy rachunek, by w końcu zapłacić kartą eurową. Niestety na stronie Olympica płatność kartą nie chciała nijak przejść. Pozostał Paypal, w którym kartę eurową mam przypisaną, bo wydaje mi się, że już nią płaciłem (jak nie w Aegeanie, to w Ryanairze). I tu zonk - wyświetliło mi kwotę w złotówkach, a po zatwierdzeniu (w sumie nie pozostało mi nic innego) podwójnie przewalutowało i opierdzieliło mnie na 25 polskich nowych. I teraz nie kumam, gdzie jest błąd. Czy to Paypal leci w wafla, ochoczo oferując przewalutowanie, czy problem w Aegeanie, a może w parametrach karty...
Góra
 Relacje PM off  
 
#2 PostWysłany: 20 Cze 2016 23:29 

Rejestracja: 25 Sie 2011
Posty: 8080
Loty: 922
Kilometry: 883 703
platynowy
A masz tylko tą jedną kartę przypisaną do konta Paypal?

Ja np. oprócz karty (w PLN) mam też kasę w EUR z jakiegoś zwrotu. I przy płatnościach (niezależnie od waluty, nawet w EUR) wybierało mi kartę w PLN i nie mogłem tego zmienić.

Po kontakcie z supportem okazało się, że należy na swoim koncie ustawić preferowaną formę i walutę płatności i wówczas można ją stosować.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
obibok lubi ten post.
obibok uważa post za pomocny.
 
 
#3 PostWysłany: 21 Cze 2016 00:21 

Rejestracja: 22 Gru 2013
Posty: 2761
srebrny
No właśnie mam kilka kart i też mi to przyszło do głowy, więc póki co założyłem drugie konto tylko do karty euro. Przestawiłem na euro, ale nie kartę, a główną płatność i nie wiem, czy to będzie równoznaczne, a trzeba powiedzieć, że ten ich interfejs jest tak przyjazny, że mi się kończą zasoby wyrazów brzydkich.
Góra
 Relacje PM off  
 
#4 PostWysłany: 21 Cze 2016 09:58 

Rejestracja: 03 Lip 2015
Posty: 68
obibok napisał(a):
I tu zonk - wyświetliło mi kwotę w złotówkach, a po zatwierdzeniu (w sumie nie pozostało mi nic innego) podwójnie przewalutowało i opierdzieliło mnie na 25 polskich nowych.

Oczywiście, że miałeś wybór. Wystarczyło najechać na kwotę i wybrać obciążenie w walucie sprzedawcy. W zależności od wersji PP wdrożonej u sprzedawcy może pojawić się też napis "Opcje przeliczenia", który należy wybrać.
Góra
 Relacje PM off  
 
#5 PostWysłany: 21 Cze 2016 12:51 

Rejestracja: 22 Gru 2013
Posty: 2761
srebrny
Próbowałem. Nie było takiej opcji. Najechanie na kwotę dawało tylko możliwość zmiany karty na inną.
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Aron, CommonCrawl [Bot] oraz 4 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group