Fly4free.pl

Fast food niejedno ma imię. Oto dania, które szybko zaspokoją twój głód w różnych krajach świata

Zjedzenie tłustej, ciężkostrawnej przekąski to taka mała, grzeszna przyjemność, której czasem trudno sobie odmówić. Na ulicznych straganach i w barach szybkiej obsługi w różnych zakątkach świata czyhają na nas niezwykle kuszące pokusy.

Fast food to nie tylko hamburgery, hot dogi i kebaby. Podczas podróży można poznać wiele wyjątkowych przysmaków, uwielbianych przez mieszkańców odwiedzanego kraju. Pyszne, proste dania na wynos szybko zaspokajają głód w czasie zwiedzania. Na ogół najlepsze, najtańsze i najbardziej autentyczne lokalne potrawy znajdziemy na straganach, w budkach ulicznych i w kameralnych knajpkach z dala od turystycznych atrakcji. Zasada jest prosta – im więcej tubylców stoi w kolejce, tym lepsze jedzenie. W takich miejscach najczęściej znajdziemy menu tylko w lokalnym języku, ale klimat będzie niepowtarzalny.

Jakie są Wasze ulubione przekąski z różnych krajów świata?

Komentarze

na konto Fly4free.pl, aby dodać komentarz.
Avatar użytkownika
Sycylia - arancini;)
zimny, 12 czerwca 2015, 20:45 | odpowiedz
Od kiedy to burek czyta się byrek?! Raczej nie w "exJugosławii"
tito, 12 czerwca 2015, 21:07 | odpowiedz
W Turcji sfiha nazywa sie lahmacun, prośba o dodanie tego do tekstu bo jest to dość mylące
czegesiugu, 12 czerwca 2015, 21:28 | odpowiedz
A gdzie popularna w całej Grecji Pitta me gyros ? zwana inaczej souvlakami
Ad, 12 czerwca 2015, 21:44 | odpowiedz
czegesiuguW Turcji sfiha nazywa sie lahmacun, prośba o dodanie tego do tekstu bo jest to dość mylące
Dodane, dzięki za słuszną uwagę :)
Dorota Ludwicka, 12 czerwca 2015, 21:58 | odpowiedz
AdA gdzie popularna w całej Grecji Pitta me gyros ? zwana inaczej souvlakami
w Grecji :)
oczko, 12 czerwca 2015, 22:11 | odpowiedz
A gdzie brazylijskie placki z tapioki smazone na patelni z kokosem i bananem. Mmmm pycha.
kris1234, 12 czerwca 2015, 22:55 | odpowiedz
a co z Holenderskimi BITTERBALLEN?
milka, 12 czerwca 2015, 23:04 | odpowiedz
Głód błędów taryfowych linii lotniczych - fast food polskich pożeraczy cen
bk, 13 czerwca 2015, 0:12 | odpowiedz
Arancini są BOSKIE! Ragu, szpinak i grzyby to moja trójca :)
wimaaa, 13 czerwca 2015, 0:36 | odpowiedz
Avatar użytkownika
a gdzie polska grochówka z wojskowej kuchni, bidżis ( bigos) i kiełbaska z rusztu.... hmmm!!!!
krystoferson112, 13 czerwca 2015, 13:38 | odpowiedz
W Turcji jadłam lahmacun polany sokiem z cytryny. To popularne w całym kraju czy tylko wschodniej części?
Sylwia, 18 sierpnia 2015, 21:54 | odpowiedz
titoOd kiedy to burek czyta się byrek?! Raczej nie w „exJugosławii”
W Gruzji to nie burek tylko chaczapuri -.-
Aka, 18 grudnia 2015, 14:33 | odpowiedz

porównaj loty, hotele, lot+hotel
Nowa oferta: . Czytaj teraz »