Współczesny turysta to oszczędny turysta. W praktyce oznacza to często rezygnację z eleganckich restauracji na rzecz bardziej przyziemnych atrakcji.
Food trucki i kolorowe budki opanowały już dawno większość światowych metropolii.Sprawdźcie, co serwują i konsumują na ulicy.
PoprzednieObraz 1 z 14Następne
Empanadas
Empanadas to nadziewane słonym lub nawet pikantnym farszem rogaliki lub pierożki, popularne w Argentynie. W środku można trafić na mięso, warzywa i ser. Rogaliki są smażone w głębokim oleju lub pieczone na blasze i oferowane przez ulicznych sprzedawców w pobliżu większych placów handlowych.
fot. Wikipedia/Stu Spivack/Lic. CC by-sa 2.0
Empanadas to nadziewane słonym lub nawet pikantnym farszem rogaliki lub pierożki, popularne w Argentynie. W środku można trafić na mięso, warzywa i ser. Rogaliki są smażone w głębokim oleju lub pieczone na blasze i oferowane przez ulicznych sprzedawców w pobliżu większych placów handlowych.
fot. Wikipedia/Stu Spivack/Lic. CC by-sa 2.0
PoprzednieObraz 1 z 14Następne