Oto najlepszy street food w Europie. Jest też reprezentant z Polski!
Spacerujecie po jednym z europejskich miast i nagle nachodzi Was głód. Znajoma sytuacja, prawda? Zamiast rzucać się na pierwszą lepszą budkę z kebabem (chyba, że jesteście akurat w Turcji), warto rozejrzeć się za lokalnymi specjałami. Sprawdźcie, jakich przekąsek trzeba spróbować w poszczególnych krajach Europy.
A czego polecilibyście skosztować turystom odwiedzającym nasz kraj?
PoprzednieObraz 1 z 18Następne
Belgia - gofry
Podobno być w Belgii i nie spróbować gofra to jak być w Rzymie i nie zobaczyć Koloseum. Zwykle podawane są na słodko, na deser z lodami, owocami i bitą śmietaną czy sosem czekoladowym. W przeciwieństwie do bardziej popularnych gofrów drożdżowych, te belgijskie są lekkie i chrupiące. Zawierają też mniej cukru. Uwaga: te gofry potrafią uzależniać, kosztujecie je na własną odpowiedzialność :)
volodyar, Shutterstock
Podobno być w Belgii i nie spróbować gofra to jak być w Rzymie i nie zobaczyć Koloseum. Zwykle podawane są na słodko, na deser z lodami, owocami i bitą śmietaną czy sosem czekoladowym. W przeciwieństwie do bardziej popularnych gofrów drożdżowych, te belgijskie są lekkie i chrupiące. Zawierają też mniej cukru. Uwaga: te gofry potrafią uzależniać, kosztujecie je na własną odpowiedzialność :)
volodyar, Shutterstock
PoprzednieObraz 1 z 18Następne