Fly4free.pl

Najlepszy street food w Europie. Tego trzeba spróbować!

Foto: Shutterstock
Sprawdźcie, jakie europejskie specjały nie tylko szybko zaspokoją głód, ale również będą wyśmienicie smakować. Czy są wśród nich Wasze ulubione przekąski?
Komentarze

na konto Fly4free.pl, aby dodać komentarz.
A gdzie Polska - Kebab ? :)
zzz, 13 lutego 2016, 20:55 | odpowiedz
Sledzie holenderskie najczesciej mozna dostac w calosci... a nie w kawalkach. Kawalki zostaly wymyslone dla turystow.
holender, 13 lutego 2016, 21:24 | odpowiedz
zzzA gdzie Polska – Kebab ?
Oj tam, kebab! Ja bym dodała prawdziwie polską zapiekankę sprzed 25 lat, sprzedawaną prosto z przyczepy kempinogwej, pieczoną w piecyku a nie z miktofali. Skladniki: bagietka pokrojona wzdłuż, pieczarki, żółty ser, polana dużą ilością keczupu. Kto pamięta? Propozycja nr 2 to tosty z pieczarkami. To były czasy a nie McDonaldsy czy inne g...ane KFC :)
alina, 13 lutego 2016, 21:34 | odpowiedz
Avatar użytkownika
alina
zzz Kto pamięta?
Ja pamiętam, zapiekanka kosztowała 10000 złotych :)
Wodzu_800XL, 13 lutego 2016, 21:55 | odpowiedz
Avatar użytkownika
alina
zzzA gdzie Polska – Kebab ?
Oj tam, kebab! Ja bym dodała prawdziwie polską zapiekankę sprzed 25 lat, sprzedawaną prosto z przyczepy kempinogwej, pieczoną w piecyku a nie z miktofali. Skladniki: bagietka pokrojona wzdłuż, pieczarki, żółty ser, polana dużą ilością keczupu. Kto pamięta?Propozycja nr 2 to tosty z pieczarkami. To były czasy a nie McDonaldsy czy inne g…ane KFC
Ja pamiętam, zapiekanka kosztowała 10000 złotych :)
Wodzu_800XL, 13 lutego 2016, 21:55 | odpowiedz
Tak się składa, że najprawdziwszy Langos jest przyrządzany bez ziemniaków.
Magyar, 13 lutego 2016, 22:18 | odpowiedz
MagyarTak się składa, że najprawdziwszy Langos jest przyrządzany bez ziemniaków.
A Trdelnik to tak naprawdę kopia Kurtosa, który pochodzi oryginalnie od węgierskiej grupy etnicznej Seklerów zamieszkujących Transylwanie czyli niegdyś Węgry.
Magyar, 13 lutego 2016, 22:26 | odpowiedz
Wikipedia, kopiuj, wklej.... Przynajmniej to co sama przed chwilą sprawdzałam ;)
Marti, 14 lutego 2016, 7:36 | odpowiedz
alina
zzzA gdzie Polska – Kebab ?
Oj tam, kebab! Ja bym dodała prawdziwie polską zapiekankę sprzed 25 lat, sprzedawaną prosto z przyczepy kempinogwej, pieczoną w piecyku a nie z miktofali. Skladniki: bagietka pokrojona wzdłuż, pieczarki, żółty ser, polana dużą ilością keczupu. Kto pamięta?Propozycja nr 2 to tosty z pieczarkami. To były czasy a nie McDonaldsy czy inne g…ane KFC
Wiesz co to ironia?
kukułka, 14 lutego 2016, 11:55 | odpowiedz
Wodzu_800XL
alina
zzzA gdzie Polska – Kebab ?
Oj tam, kebab! Ja bym dodała prawdziwie polską zapiekankę sprzed 25 lat, sprzedawaną prosto z przyczepy kempinogwej, pieczoną w piecyku a nie z miktofali. Skladniki: bagietka pokrojona wzdłuż, pieczarki, żółty ser, polana dużą ilością keczupu. Kto pamięta?Propozycja nr 2 to tosty z pieczarkami. To były czasy a nie McDonaldsy czy inne g…ane KFC
Ja pamiętam, zapiekanka kosztowała 10000 złotych
U mnie w szkolnym sklepiku po 7500zł :)
aaa, 14 lutego 2016, 14:40 | odpowiedz
kukułka
alina
zzzA gdzie Polska – Kebab ?
Oj tam, kebab! Ja bym dodała prawdziwie polską zapiekankę sprzed 25 lat, sprzedawaną prosto z przyczepy kempinogwej, pieczoną w piecyku a nie z miktofali. Skladniki: bagietka pokrojona wzdłuż, pieczarki, żółty ser, polana dużą ilością keczupu. Kto pamięta?Propozycja nr 2 to tosty z pieczarkami. To były czasy a nie McDonaldsy czy inne g…ane KFC
Wiesz co to ironia?
Doskonale! A ty? "Oj tam, kebab!"
alina, 14 lutego 2016, 14:41 | odpowiedz
A gdzie Serbska Pljeskavica? Męska rzecz, a nie jakieś placuszki dla metroseksualnych osobników.
hrabialolo, 14 lutego 2016, 15:36 | odpowiedz
Avatar użytkownika
alina
zzzA gdzie Polska – Kebab ?
Oj tam, kebab! Ja bym dodała prawdziwie polską zapiekankę sprzed 25 lat, sprzedawaną prosto z przyczepy kempinogwej, pieczoną w piecyku a nie z miktofali. Skladniki: bagietka pokrojona wzdłuż, pieczarki, żółty ser, polana dużą ilością keczupu. Kto pamięta?Propozycja nr 2 to tosty z pieczarkami. To były czasy a nie McDonaldsy czy inne g…ane KFC
Z typowo polskich oprócz zapiekanki to: kiełbasa+bułka (na gorąco, pieczona, z różna itd.), ryba ze smażalni ryb, kiszka ziemniaczana, paszteciki szczecińskie. Większość już wyparta przez "światową" modę fast food
Lokersan, 14 lutego 2016, 20:30 | odpowiedz
Co Wy tam wiecie. W Gorzowie Wielkopolskim były bułki podłużne nadziewane smażonymi pieczarkami. Bułka podgrzewa w piekarniku. Farsz doprawiony pieprzem. Niebo w gębie. To jest smak z mojej młodości :)
Sancho, 14 lutego 2016, 21:23 | odpowiedz
SanchoCo Wy tam wiecie. W Gorzowie Wielkopolskim były bułki podłużne nadziewane smażonymi pieczarkami. Bułka podgrzewa w piekarniku. Farsz doprawiony pieprzem. Niebo w gębie. To jest smak z mojej młodości
W Bielsku Białej dalej można to zjeść w budkach koło dworca PKP ;)
wiol, 15 lutego 2016, 8:40 | odpowiedz
SanchoCo Wy tam wiecie. W Gorzowie Wielkopolskim były bułki podłużne nadziewane smażonymi pieczarkami. Bułka podgrzewa w piekarniku. Farsz doprawiony pieprzem. Niebo w gębie. To jest smak z mojej młodości
W Gorzowie dalej sa te bułki polecam
Ewa89, 16 lutego 2016, 12:28 | odpowiedz
Najlepszy street-food w Europie a nawet wg NYT na świecie to jest w Palermo!
Patryk, 18 lutego 2016, 22:54 | odpowiedz

porównaj loty, hotele, lot+hotel
Nowa oferta: . Czytaj teraz »