forum logo

Forum strony Fly4free.pl

Tanie latanie, Tanie bilety lotnicze
hintshunters.com
Obecny czas: 18 Gru 2014 03:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina





Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 345 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: 07 Sie 2012 21:44 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 Sty 2012
Posty: 26
ponoć ban na 24 h
Góra
 Profil PM off  
      
PostWysłany: 09 Sie 2012 13:03 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 Sty 2011
Posty: 1030
Dzisiaj ponownie mam problem z kupnem biletu z różnych kart i IP.
Ma też ktoś ten sam problem?
_________________
Image
Góra
 Profil PM off  
      
PostWysłany: 09 Sie 2012 22:26 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 Mar 2012
Posty: 453
Ja kupiłem dziś dwa bilety w całkiem niskiej (jak na tą trasę) cenie 15 EURO za bilet, karta WBK jeszcze ze starymi niskimi limitami, ostatni zakup dokonywany był chyba z jakiś mc temu. To tak informacyjnie. Wszystko przeszło bez problemów.
Góra
 Profil PM off  
      
PostWysłany: 10 Sie 2012 13:44 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 Sie 2010
Posty: 181
superandrzej5 napisał(a):
Czy ktoś próbował rezerwować bilety poniższą metodą:

Cytuj:
Nasi zachodni sąsiedzi odnaleźli sposób na ominięcie prowizji 6 EUR w Ryanair podczas wylotu z niemieckich, angielskich i hiszpańskich lotnisk!. Oczywiście z prowizji zwalnia też Ryanair Cash Passport, ale nie jest łatwo do zdobyć.Metoda „na entropaya” jest opłacalna dla biletów tańszych niż ok 120 EUR, czyli takich których najbardziej lubimy kupować

INSTRUKCJA POSTĘPOWANIA

1) Zakładamy wirtualną kartę Visa w serwisie entropay.com

2) Wyszukujemy lot Ryanair z niemieckiego lotniska w serwisie eDreams.de
W wypadku Ryanair ceny są takie same jak na stronie Ryanair.com, dodatkowo pośrednik NIE POBIERA żadnej prowizji za sprzedaż biletu

3) Następnie, jak pisze darck należy
„Zalogować się na konto entropay i doładować wirtualną kartę kwotą widniejącą na rachunku eDreams. System pobierze 4,95% prowizji, płatność jest księgowana natychmiast, więc już po chwili można podawać dane wirtualnej karty w eDreams i kończyć transakcje”

4) Po zakupie biletu na email otrzymujemy potwierdzenie kupna zarówno od eDreams jak i Ryanair


Niestety mnie się nie udało, tzn. pieniądze z "karty" pobrali, a potwierdzenia rezerwacji nie mam.


działa ta opcja jeszcze z wylotem z Italii ?
_________________
Image
Góra
 Profil PM off  
      
PostWysłany: 12 Sie 2012 16:27 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 Sty 2012
Posty: 191
Chciałem właśnie kupić bilet i została zaakceptowana mimo, że kasa jest na karcie. Nie dostałem też żadnego maila z potwierdzeniem, ani też kasy nie wzięło z karty, ale wygląda jakby bilet zszedł z systemu bo przed kupnem przy tym dniu było info, że zostały tylko 3 bilety, a po tej nieudanej transakcji są 2. Myślicie, że jeszcze dostane jakieś potwierdzenie?

Kiedy probówałem kolejny raz dostałem komunikat:
Cytuj:
Wykryto podwójną rezerwację.
Sprawdź pocztę e–mail: jeśli mamy już Twoją rezerwację, niedługo otrzymasz od nas Potwierdzenie e–mail.
Jeśli chcesz dokonać dodatkowej rezerwacji na ten sam lot i to samo nazwisko pasażera, używając tej samej karty kredytowej, musisz poczekać 60 minut lub skorzystać z innej formy płatności.
NIE rezerwuj ponownie, opłaty za podwójne rezerwacje nie podlegają zwrotowi.
Góra
 Profil PM off  
      
PostWysłany: 12 Sie 2012 17:12 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Lis 2011
Posty: 506
Spróbuj wyszukać rezerwację tutaj - https://www.bookryanair.com/SkySales/Bo ... ageBooking
_________________
odi profanum vulgus et arceo
Góra
 Profil PM off  
      
PostWysłany: 13 Sie 2012 00:42 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 Sty 2012
Posty: 191
dzięki za wskazówkę, wygląda na to, że tymczasowo system przetrzymał jeden bilet, ale już wrócił do systemu, a mi z karty nic nie zdjęło. Niestety przez cały dzień próbuję kupić bilet i bezskutecznie (środki mam na karcie) co skutkuje komunikatem:

Cytuj:
PŁATNOŚĆ ZOSTAŁA ODRZUCONA
Ze względu na brak autoryzacji płatności rezerwacja NIE została dokonana. Wróć do poprzedniej strony i sprawdź, czy podane informacje są poprawne. Możesz też spróbować użyć innej karty.
Dziękujemy.
Góra
 Profil PM off  
      
PostWysłany: 13 Sie 2012 01:26 

Rejestracja: 23 Lip 2012
Posty: 14
miałem dzisiaj sytuacje przy użyciu Visa card wszystko wpisane ok a tu komunikat ze coś wpisane źle po ponownym wpisaniu poszło wszystko ok.znajomy wczoraj miał to samo.cos ze strony ryanair nie tak?
Góra
 Profil PM off  
      
PostWysłany: 13 Sie 2012 09:49 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 Sty 2012
Posty: 191
Ja już chyba doszedłem gdzie leży problem w mojej sytuacji:) mam jeszcze starszą edycję karty gdzie limit transakcji to 500zł, a bilet, który chciałbym kupić kosztuje 125€ więc w przeliczeniu to jest ok 540zł. :(

albo czekać aż spadnie cena albo poprosze kogoś z forum ;)
Góra
 Profil PM off  
      
PostWysłany: 20 Sie 2012 20:02 

Rejestracja: 20 Sie 2012
Posty: 2
Przykro mi, ale "mechanizm" blokowania IP opisany w tym wątku nie jest raczej regułą. Mam raz używaną (dawno) kartę MC Prepaid BZ WBK, na niej ponad 2 tys. PLN, a transakcja na sumę 340 PLN nie przechodzi z żadnego z czterech czy pięciu adresów IP (w różnych miejscach miasta). Wcześniej tego dnia kupiłem inne bilety za pomocą innej karty, więc tu też związku nie ma. Ogromny absurd i draństwo.
Góra
 Profil PM off  
      
PostWysłany: 21 Sie 2012 15:05 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 Kwi 2012
Posty: 143
Loty: 47
Kilometry: 58 916
kamb napisał(a):
Przykro mi, ale "mechanizm" blokowania IP opisany w tym wątku nie jest raczej regułą. Mam raz używaną (dawno) kartę MC Prepaid BZ WBK, na niej ponad 2 tys. PLN, a transakcja na sumę 340 PLN nie przechodzi z żadnego z czterech czy pięciu adresów IP (w różnych miejscach miasta). Wcześniej tego dnia kupiłem inne bilety za pomocą innej karty, więc tu też związku nie ma. Ogromny absurd i draństwo.
To jest bardziej skomplkiowane i nie tylko o IP chodzi. Czasem wystarczy zmienić kompa albo nawet przeglądarkę. Innym razem nic nie pomaga. Ryan bezczelnie blokuje karty albo ich system jest tak słaby. Oczywiście do jednego i drugiego się nie przyznają...
_________________
Image
Góra
 Profil PM off  
      
PostWysłany: 21 Sie 2012 16:00 

Rejestracja: 11 Gru 2010
Posty: 2001
Hubik napisał(a):
To jest bardziej skomplkiowane i nie tylko o IP chodzi. Czasem wystarczy zmienić kompa albo nawet przeglądarkę. Innym razem nic nie pomaga. Ryan bezczelnie blokuje karty albo ich system jest tak słaby. Oczywiście do jednego i drugiego się nie przyznają...

I oczywiście problem dotyczy tylko MC Prepaid (może Cash Passport też). Gdy mając już blokadę rezerwowałem kilka biletów pod rząd z haraczem, nigdy nie było problemu i transakcja gładko przechodziła.
_________________
Life is short and the world is wide.
Góra
 Profil PM off  
      
PostWysłany: 22 Sie 2012 12:04 

Rejestracja: 03 Lip 2012
Posty: 72
Witajcie,

nie wiem czemu ale nie mogę zrealizować kolejnych transakcji kartą prepaid Fly4free. Otóż:
- kupiłem dzisiaj 4 bilety za kwotę <100zł- wszystko poszło ok
- teraz chcę kupić 4 bilety za kwotę <400zł i za każdym razem po kroku "płatności", zamiast zatwierdzić transakcję to wywala mi taki komunikat:

"Numer karty został wprowadzony niepoprawnie lub brakuje jednej z cyfr - prosimy wrócić do poprzedniej strony (Płatność) i wprowadzić dane ponownie.
Wprowadzony typ karty (np.: MasterCard, Visa, Visa Electron) jest niezgodny z wprowadzonym numerem karty - prosimy wrócić do poprzedniej strony (Płatność) i wprowadzić dane ponownie.
Numer karty został wprowadzony w pole właściciela karty lub odwrotnie - prosimy wrócić do poprzedniej strony (Płatność) i wprowadzić dane ponownie.
Podany adres fakturowania jest niepoprawny - prosimy wrócić do poprzedniej strony (Płatność) i wprowadzić adres ponownie oraz upewnić się, że jest on zgodny z adresem, na który wystawiona jest karta."


Uprzedzając pytania:
- na koncie prepaid mam 450zł
- dzwoniłem do banku i bank mówi, że błąd leży po stronie Ryaianera
- na 100% wprowadziłem wszystkie dane poprawnie- próbowałem kilkanaście razy
- używałem różnych przeglądarek internetowych i taki sam efekt się pojawia.

Co mogłem przegapić?

A może jest jakiś dzienny limit transakcji ze strony Ryainaira?

Pomocy! Bo kupno biletów jest mega pilne!

mod - przenoszę, łączę
Góra
 Profil PM off  
      
PostWysłany: 22 Sie 2012 12:07 

Rejestracja: 11 Gru 2010
Posty: 2001
przy-platnosci-karta-odrzuca-transakcje,181,9369
_________________
Life is short and the world is wide.
Góra
 Profil PM off  
      
PostWysłany: 22 Sie 2012 12:09 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Lis 2011
Posty: 506
Ryanair ogranicza ilość biletów, które można kupić "bezharaczowo". Więcej tutaj - przy-platnosci-karta-odrzuca-transakcje,181,9369

Po prostu po zrobieniu paru rezerwacji dostajesz blokadę i nawet nie próbują przetworzyć transakcji. Oczywiście to nie jest podane oficjalnie, ale takie są fakty. Możesz spróbować kupić z innego komputera i z innym adresem IP (najlepiej inny dostawca łącza) - powinno pomóc. Blokada trwa około 24h od zrobienia ostatniej rezerwacji.
_________________
odi profanum vulgus et arceo
Góra
 Profil PM off  
      
PostWysłany: 22 Sie 2012 20:45 

Rejestracja: 03 Lip 2012
Posty: 72
Dzięki wielkie, dokładni ten "ban" był powodem tego ze nie mogłem kupić biletów. Poszedłem do innej sieci i uzylem innego komputera i bez problemu kupiłem pozostałe bilety.

A swoją drogą to niesamowite jak wiele osób jest nieświadomych tych małych trików i mechanizmów jakie stosują linie lotnicze w swoich systemach kupna i rezerwacji biletów! :)
Góra
 Profil PM off  
      
PostWysłany: 30 Sie 2012 18:09 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 Sie 2010
Posty: 1317
Dzisiaj na wyciagu zaksiegowane dopiero transakcje karta auchan skarbonka zakupy biletow ryana a dniu 30.07.2012 - jak dotad to moj najdluzszy poslizg w ksiegowaniach
Góra
 Profil PM off  
      
PostWysłany: 05 Wrz 2012 10:33 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 Maj 2012
Posty: 277
Miałem przed chwilą też blokadę i połączylem się z inną siecią na tym samym kompie gdyż zmiana danych i czyszczenie przeglądarki nie pomagały. Teraz się udało więc polecam spróbować. Ciekawe kiedy mój ban się skończy.
_________________
Image
Góra
 Profil PM off  
      
PostWysłany: 05 Wrz 2012 23:08 

Rejestracja: 01 Wrz 2012
Posty: 428
Loty: 20
Kilometry: 25 993
Próbowałem teraz zakupić bilet na trasie Londyn Stansted- Wawa Modlin kartą MC Prepaid i mam taki komunikat:



PŁATNOŚĆ ZOSTAŁA ODRZUCONA

Ze względu na brak autoryzacji płatności rezerwacja NIE została dokonana. Wróć do poprzedniej strony i sprawdź, czy podane informacje są poprawne. Możesz też spróbować użyć innej karty.

Dziękujemy.


Czy to tez może wynikać z blokowania karty? (ostatnie transakcje robiłem w zeszłym tygodniu) czy problem może być w czymś innym?
_________________
http://zyjipodrozuj.blogspot.com/ zapraszam na mój blog :)

Image
Góra
 Profil PM off  
      
PostWysłany: 05 Wrz 2012 23:52 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Lis 2011
Posty: 506
Na pewno masz odpowiednie środki na karcie? Pamiętaj, że na lot STN-WMI MC Prepaid nie zwalnia z "haraczu".
_________________
odi profanum vulgus et arceo
Góra
 Profil PM off  
      
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 345 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
phpBB® Forum Software © phpBB Group