Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost

Wszystkie próby obrotu biletami na mecze "wymiana" lub sprzedaż zostaną nagrodzone w sposób ostateczny więc proszę nie próbować

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 2677 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 134  Następna
Autor Wiadomość
#1741 PostWysłany: 31 Mar 2016 23:12 

też by się przydało ;)
 Profil Relacje PM off
adalkoo lubi ten post.

City break w cieniu Wezuwiusza 🌋 Neapol okołoweekendowo za 749 PLN 🍕🇮🇹 City break w cieniu Wezuwiusza 🌋 Neapol okołoweekendowo za 749 PLN 🍕🇮🇹
Raj wzywa 🏖️⛰️ Loty na bajeczny Mauritius już od 2103 PLN ✈️👙🤿🎒 Raj wzywa 🏖️⛰️ Loty na bajeczny Mauritius już od 2103 PLN ✈️👙🤿🎒
#1742 PostWysłany: 31 Mar 2016 23:30 

Loty: 39
Kilometry: 46 214
niebieski
Wątpię. Myślę, że akurat na tym turnieju będą bardzo ściśle trzymać się wytycznych co można, a czego nie.
A jak jesteś trochę bardziej opalony to w ogóle zapomnij ;)
 Profil Relacje PM off  

#1743 PostWysłany: 31 Mar 2016 23:36 

Loty: 100
Kilometry: 105 516
niebieski
O co chodzi z tym zyskiem UEFA przez koszty wysyłki? Ktoś uważa, że DPD robi to za friko? 15 e za kuriera z Francji to raczej niska cena. Dodatkowo spójrzcie na to że przy platformie odsprzedaży UEFA zapłaciła około 6 do 8 procent prowizji za obsługę płatności. Zapłaciła od pierwszego zakupu, od zwrotu na kartę i od drugiego zakupu. Dlatego panów biznesmenów którzy uważają że księgowy zaciera rączki zapraszam do lepszego liczenia.

Wysłane z mojego Lenovo A806 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#1744 PostWysłany: 31 Mar 2016 23:54 

Panowie biznesmeni wiedzą co mówią.

jedno konto, 10 biletów kupionych oddzielnie, koszt 150 euro.
czy chcesz mi powiedzieć żeby takie ustawienia nie były intencjonalne, żeby nie można było tego obsłużyć w sposób taki żeby kosztowało to 15euro w sumie?
2 sprawa - stawki dla DPD są inne dla zwykłego Krzysia a inne przy milionie zlecen od jednego zleceniodawcy.
I po wtóre, to o czym pisałeś to zupełnie inna kwestia z opłatami ponoszonymi przez UEFA - z pewnością swoje opłaty wzięli pod uwagę odpowiednio - chyba wszyscy, nie tylko osoby mniej zarabiające jak my(patrze na średnie oczywiście :) ) Albańczycy, Ukraińcy, zgadzamy się, że cena biletów są wysokie.
 Profil Relacje PM off  

#1745 PostWysłany: 01 Kwi 2016 08:08 

z0mb3k napisał(a):
O co chodzi z tym zyskiem UEFA przez koszty wysyłki? Ktoś uważa, że DPD robi to za friko? 15 e za kuriera z Francji to raczej niska cena. Dodatkowo spójrzcie na to że przy platformie odsprzedaży UEFA zapłaciła około 6 do 8 procent prowizji za obsługę płatności. Zapłaciła od pierwszego zakupu, od zwrotu na kartę i od drugiego zakupu. Dlatego panów biznesmenów którzy uważają że księgowy zaciera rączki zapraszam do lepszego liczenia.

Wysłane z mojego Lenovo A806 przy użyciu Tapatalka

Niska cena - 15 Euro to normalna cena kolego, wiem bo wysyłam a poza tym sprawdź sobie najpierw na internetowych porównywarkach kurierskich (kurierbrokerów) z Polski do Francji. Taką cenę dostaje każdy sprytniejszy "Kowalski", więc UEFA na pewno wynegocjowała ceny dużoooooo tańsze przy takiej ilości kopert. I to przesyłki jak się okazuje niskiego priorytetu, bo do Polski jeszcze nie dotarły.... Co do prowizji bankowych to wniosek też mój jest taki - skoro w Polsce Biedronka potrafiła sobie indywidualnie wynegocjować spread od transakcji kartowych to 'Łysy" i jego ekipa również przy takich kwotach nie spoczeli na laurach... z pewnością w plecy nie są przez prowizje (albo zapewne ich brak) systemów płatniczych :):)
 Profil Relacje PM off  

#1746 PostWysłany: 01 Kwi 2016 08:23 

molo1985 napisał(a):
[...]zgadzamy się, że cena biletów są wysokie.

Moim zdaniem nie są wysokie, szczególnie faza grupowa w III i IV kat. to są ceny powszechnie obowiązujące. 25 EUR można przyrównać do ceny za towarzyski mecz Polska-Holandia. W 1/16 finału, gdzie emocje są już konkretne bo nie ma miejsca na potknięcie, ceny są takie same jak za mecze grupowe. Dopiero potem, gdy faza pucharowa się rozkręca, trzeba wyłożyć wyższe kwoty ale kalkulując nieco na chłodno wydaje się, że dla kibiców z mogących się tam znaleźć reprezentacji (z niewielkimi wyjątkami) nie powinno to stanowić finansowej bariery.
 PM off
sunxem lubi ten post.

#1747 PostWysłany: 01 Kwi 2016 08:26 
Awatar użytkownika

srebrny
Anonymous napisał(a):
Pamięta ktoś jak było 4 lata temu ? czy bilety na jednym koncie ale kupione 2+2 w osobnych zamówieniach będą 4 obok siebie czy osobno 2+2 ?

Jest szansa, że będą koło siebie ale pewności nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#1748 PostWysłany: 01 Kwi 2016 08:34 

mozna bedzie jeszcze kupic bilet ? kiedy cos wyrzuca ?
 Profil Relacje PM off  

#1749 PostWysłany: 01 Kwi 2016 09:43 

http://www.uefa.com/uefaeuro/news/newsid=2347412.html
 Profil Relacje PM off  

#1750 PostWysłany: 01 Kwi 2016 10:45 

Jak tam Wasze statusy? DPD raczej dzisiaj mi nie dowiezie, nadal przesyłka o statusie: Moersdorf DE. Ktoś coś może ma innego?
 Profil Relacje PM off  

#1751 PostWysłany: 01 Kwi 2016 11:14 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
srebrny
Ja dostałem na trzech kontach info, że bilety będą u mnie w poniedziałek 04/04 :)
 Profil Relacje PM off  

#1752 PostWysłany: 01 Kwi 2016 11:17 
Awatar użytkownika

srebrny
Dla was to jakaś różnica, czy bilety przyjdą w piątek, poniedziałek, może we wtorek, skoro impreza za 2 miesiące ?
Może wprowadzicie relacje live ze statusu w DPD ?
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
rw30 uważa post za pomocny.

#1753 PostWysłany: 01 Kwi 2016 11:18 

Loty: 207
Kilometry: 431 453
niebieski
Na koncie z biletami na stronie uefa są naniesione już dokładne miejsca. (dot. biletów wysyłanych teraz)

#1754 PostWysłany: 01 Kwi 2016 11:28 

Orientacyjne miejsca na stadionach. (Jeszcze nie od UEFA)

Załącznik:
stad.png
stad.png [ 181.58 KiB | Obejrzany 853 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#1755 PostWysłany: 01 Kwi 2016 11:30 

hehehehe od razu widać kto korzysta (kupuje albo i sprzedaje) na tbpl...
 Profil Relacje PM off  

#1756 PostWysłany: 01 Kwi 2016 11:32 

Nawet tam konta nie mam. Ale niechaj Ci będzie.
 Profil Relacje PM off
sunxem lubi ten post.

#1757 PostWysłany: 01 Kwi 2016 12:37 
Awatar użytkownika

Loty: 147
Kilometry: 220 763
niebieski
sunxem napisał(a):
Jak tam Wasze statusy? DPD raczej dzisiaj mi nie dowiezie, nadal przesyłka o statusie: Moersdorf DE. Ktoś coś może ma innego?

WROCLAW (PL)
In transit.
 Profil Relacje PM off  

#1758 PostWysłany: 01 Kwi 2016 12:41 

Ja dostałem od DPD sms, że przewidziane doręczenie w poniedziałek.
 PM off  

#1759 PostWysłany: 01 Kwi 2016 13:18 

niebieski
Windsor napisał(a):
http://www.uefa.com/uefaeuro/news/newsid=2347412.html

1. Przez 3 tygodnie platformy sprzedało się (lub jak też UEFA określa - "zmieniło właścicieli") 90,5 tys. biletów - to trochę więcej niż pojemność Stade de France... na jeden mecz (może generalizuję, ale zawsze to jakieś odniesienie)
2.Na cały turniej dostępnych jest milion biletów, wiadomo część to bilety federacyjne, sponsorskie itp... ale jak można wyczytać na stronie UEFY - 75% biletów była / będzie dostępna poprzez stronę Euro2016.com, czyli 2 losowania (również biletów federacyjnych) oraz platformę.
3. Nieprzewidziane wyniki w trakcie turnieju - ewentualne zwroty na fazę pucharową biletów federacyjnych, które nie będą w stanie być w całości przejęte przez biedniejsze / słabsze kibicowsko kraje
4. Nie chcę już nawet wspominać o wielu grupowych meczach "niesprzedawalnych", na dużych stadionach, które przez 3 tygodnie prawie cały czas były do kupienia
5. Nie wiadomo też ile biletów na mecze "pożądane" UEFA nie wypuściła na marcową platformę (na kolejną jej wersję mogą kombinować jak tu by jeszcze zarobić więcej - np. poprzez extra 10% ceny każdego biletu, jak to było 4 lata temu itp.)

Mój wniosek: marcowa platforma to był mały pikuś w porównaniu z tym, co będzie się tu działo w kwietniu, maju, czerwcu (w szczególności) i lipcu.
Co prawda strzelam, ale uważam, że jeszcze kilkaset tysięcy biletów będzie "w obrocie" do / w trakcie trwania turnieju.

Dla tych, co jeszcze polują: trza solidnie odpocząć, posprzątać ambonę, przeczyścić broń i szykować celowniki...
Już niedługo... ;)

Załącznik:
uefa.jpg
uefa.jpg [ 23.29 KiB | Obejrzany 1038 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#1760 PostWysłany: 01 Kwi 2016 13:31 

Loty: 207
Kilometry: 431 453
niebieski
Żadnej nowej platformy już raczej nie będzie. Nikt nigdzie o niej nawet nie wspomniał. W ramach desperacji można się jedynie zapisać na UEFA alert i to wszystko. To co było 4 lata temu ma się nijak do sytuacji obecnej. Wtedy można było dużo więcej biletów kupić, dużo łatwiej, było więcej licznych wrzutek i ponad pół roku na kupno. Bez porównania.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 2677 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 134  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości